Най-тъпото е, че дори не са битки това, просто те връща на последния сейв без да можеш да направиш нищо освен да клечиш зад някоя маса, което отнема повече време (и на мен поне ми е скучно) отколкото просто да се оставиш да умреш...
За мен това също беше най-досадното нещо от DLC-то на пънка. Моята V си беше speed katana урод и ако просто я нямаше instant kill механиката на робота, сигурно щях да го приключа, ама а де. Song Bird пътеката е малко по-добре в това отношение, поне е екшън ориентирана и хвърчаха глави при мен. Всичко останало, което предлагаше експанжънът, ми хареса адски много - персонажи, сюжет, както и допълнителния край към главната история, който добавя.
Иначе и мен ме дразнят механиките на повечето хорър игри; просто мразя да се чувствам безпомощен и гонен от някаква гад. Единствено RE8 успях да я изтърпя, но тя си беше и екшън-ориентирана, та даже ми беше и лично GOTY.
Половин час се опитвах да мина два метра дъски за катерене
Иначе аз да си призная без бой, че RE7 ме грабна доста сериозно в крайна сметка, особено след като минаха преследваниците с Джак. Даже видях, че съм пропуснал DLC-тата на 4 и 8 и ще ги играя и тях май след това То и самата 7 има няколко story DLC-та. А пък 2 съм я минал само с мъжкото, а май трябва и с момичето, та и нея ще минавам пак. Ще пробвам тоя път да издържа без да блокирам онзи металния дето преследва през цялото време.
Как е RE 3 remake сравнено с гореспоменатите (2,4,7,8)? Гледам има доста по-ниски оценки и засега не смятам да я играя.