Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
388
...
392
>
lyubohar
Цитиране
11 февруари 2025
Е и аз харесвам трудно, но си ценя времето и харесвам разнообразието, а да млатя бос 50 пъти докато не го науча, не ми е най-любимото нещо на света. Не го ли мина от 10-на опита, почвам да се оглеждам за някакви заобиколни решения. Ако няма такива си го минавам, но ми е повече като задължение, колкото да продължа. Има и изключения де. Също така повече ми допада "постоянно трудно" през цялата игра (трудни нормални мобове, платформинг и т.н.), отколкото лесна игра и през час - много труден бос.
dzhiny
Цитиране
11 февруари 2025
Любо, а ти тоя ендинг с Ishin the Sword Saint ли изигра?
"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
lyubohar
Цитиране
11 февруари 2025
Не помня честно казано, май само аз съм я минавал еднократно играта Беше в едни красиви треви битката и беше ужасна
dzhiny
Цитиране
12 февруари 2025
А теб демона много зор ли ти даде, че го чийзна така или не си го и мъчил?
"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
Ludnichar
Цитиране
12 февруари 2025
Пичаги, това с мазохизма е доста абсурдна теория.
Не става въпрос за мазохизъм, а за удовлетворение от постигнатото.
Ако убиеш един бос като мигнеш 2 пъти, утре няма да го помниш. Ама като пичагата те накара да дадеш всичко то себе си, ще го помниш с години.
Още помня деня, когато убих Лоурънс викаря с level 4 (минималния левел в Bloodborne) персонаж. Трябваха ми над 8 часа геймплейно време разделени в няколко поредни дни докато стане. Кълнах, псувах, крещях доста пъти. Обаче после усещането беше, все едно съм покорил еверест и вкарал именно там победен гол на финала на световното.

Все едно да кажеш на някой алпинист, че е мазохист, щото иска да изкачи К2 зимата, вместо Черни Връх лятото. Ми в нашите очи е мазохист, в неговите очи усещането придава смисъл на живота му. (за съжаление в онзи случай води и доста често до фатален край, в Сoулс игрите поне не пукваме наистина )

Souls Games Maniac
Rostik79
Цитиране
12 февруари 2025
Ludnichar написа
...Кълнах, псувах, крещях доста пъти....

То това е мазохизмът - да откриваш удовлетворение в страданието

Ludnichar
Цитиране
12 февруари 2025
Ама мен по време на самото страдание не ми е удоволствие. Мен удоволствието ми е накрая от постигнатата цел. Това се опитвам да обясня. Именно към това съм пристрастен, не към самото страдание.
Обаче без да го има страданието, удоволствието накрая няма да е същото.

Това го има във всяка сфера на живота, не само в гейминга. Дори в киното и литературата ако щеш, където сме абсолютно пасивни наблюдатели, а не действащи лица - главния герой винаги страда, за да може накрая победата да му е по-сладка.

Souls Games Maniac
The_Doctor46
Цитиране
12 февруари 2025
Луд,това пак си е някакъв вид мазохизъм.Поне в игрите.Повечето хора си цъкат за разтуха,не искат да се нервират,за да намерят удоволствие накрая.Аз си признавам,че няма ли поне малко предизвикателство,съм разочарован,но това се отнася за игрите.В живота някои неща предпочитам да не са тегави. Джини,ако демона не ти даде зор на първо изиграване,трябва да си някакъв самороден талант или да имаш някакъв луд късмет.Това е най-тегавия шеф в играта,поне според мен.Всеки се е мъчил там. Ишинката също.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Ludnichar
Цитиране
12 февруари 2025
За всяко едно нещо ти носи повече удовлетворение, когато си вложил повече от себе си, така работи човешката психика.

Например ако спечелиш от лотарията и си купиш ферари няма да ти донесе такова удовлетворение от постигнатото, отколкото ако развиеш бизнес с който можеш да си го позволиш това ферари.
Например ако те повишат в работата, защото шефът е баща ти, брат ти, братовчед ти и т.н. няма да ти донесе такова удовлетворение, отколкото ако се случи, защото си добър в работата си.
Например като играеш срещу някого на някакъв спорт, победата над по-силен противник ти носи повече удовлествореност, отколкото да биеш някой, който не знае какво прави/от коя страна се рита топката/как се държи ракетата и т.н. Случвало ми се е да вкарам 9 гола в мач, в който част от останалите играчи просто не се справяха и не ми е носило такава удовлествореност, както да изиграя мач с момчета на много над моето ниво, където всяко добро отиграване, което направя ми носи удоволствие, защото е изпълнено срещу силен противник.

Souls Games Maniac
LethianDream
Цитиране
12 февруари 2025
Едно е да ти носи удовлетворение да играеш с равностойни съперници, друго е да си мазохист и да играеш с Вини Джуниър и Меси и след като те каканижат 50 мача с 20-1, да ги биеш измъчено с 1-0 като Любо с чийз или чийт. Това за мен си остава необяснимо Класически мазохизъм, Мазох е писал книжка по темата, можете да я прочетете, за да се видите какви сте. Аз не казвам, че съм нормален, но поне не страдам от такава зависимост. Слагам играта на Story или Easy и релакс и спокойствие. Или на Hard и Very Hard, ако искам предизвикателство. Но да се бия с часове, дни и седмици с един бос, за да му науча спатиите, няма как да се случи.
lyubohar
Цитиране
12 февруари 2025
Точно така, "my game - my rules" е положението за всеки геймър. Достатъчно работя на работа, за да работя и докато играя. На някого ако му харесва - да играе както му допада. Няма правилен или грешен начин. Освен това примерно аз съм ужасно нетърпелив като човек и това също много ми пречи да стоя часове наред и да цикля върху някакъв бос. Независимо какво удовлетворение ме чака накрая. Също така е до настроение - понякога ми се цикли повече.
The_Doctor46
Цитиране
12 февруари 2025
Някои хора не обичат трудност в игрите,та за тях няма да е удоволствие дори да се справят с труден шеф .Те не биха се и оптиали да се справят де.Аз обичам трудност и заради друга причина.В игрите различни от соулс-подобните,в повечето случаи само на високите трудности има смисъл от всички механики,които играта предлага.Там използваш всичко налично.На ниските няма нужда в повечето случаи.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Ludnichar
Цитиране
12 февруари 2025
Зависи кой за какво играе - някои играят игри за да избягат от живота.
За мен гейминга е просто част от живота, при това основна. И един от основните ми източници на удоволствие, особено от както загубих друг много важен за неопределено време. (увредени коленни връзки, заради които не мога да играя футбол вече от 7 месеца и не е ясно кога пак ще мога)

Никога не съм играел просто за да разпускам. Може би за това гледам на гейминга по този начин.

Souls Games Maniac
Mitko6000
Цитиране
12 февруари 2025
Аз за 20+ години стаж като геймър, винаги съм играл игри, защото искам да се потопя в един друг, различен свят и да правя неща, които попринцип не бих могъл в реалния живот. Затова и най-много харесвам Single-player игри, особено такива със завладяваща история. Като по-малък, признавам, играх игрите на ниска трудност, защото ми пукаше повече за историята и света. В днешно време, играя на Normal, защото почти винаги това е планираната трудност за повечето игри и мисля, че балансът между геймплей и история, прави играта много по-забавна.

Прекалено силно казано е, че играя за да избягам от живота. Това би дало предпоставки, че животът ми е скучен или гаден, а това далеч не е така. Просто ми доставя удоволствие да виждам нови неща, много от които са невъзможни. Сега, в реалния живот няма как да съм наемен убиец, шпионин, самурай, или дори Спайдър-Мен. Много по-възможно е, но пак малко вероятно да съм кечист, футболист или баскетболист на професионално ниво.

Геймингът просто ми харесва. Както други хора им харесва да гледат филми и да четат книги повече. Но на каква трудност играя, винаги зависи от самата игра, и как разработчиците са я създали. За Соулс игри, може би по-високите трудности повече те доближават до това което разработчиците са искали да постигнат. Не винаги обаче, искам да ми е трудно.

Други жанрове където мога да играя и на по-висока трудност са стелт и спортни игри. За стелтът, особено ако играта е разчупена, това винаги ме кара да мисля и дори да импровизирам на момента, за да мина дадена мисия, знаейки, че едно грешно движение ще ме провали. Това е страшен адреналин. Спортните игри, които са симулатори, като NBA 2K, също. В никой професионален спорт не е лесно, и трябва тактика и мислене и там.

LethianDream
Цитиране
12 февруари 2025
Да, и аз играя основно на нормална трудност, с две специални изключения- Фифа и Пънка, които играя на високите трудности
<
1
...
388
...
392
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.