Иначе Сони видяха, че на РС правят пари, а и конзолни то поколение е от толкова време, че ти реално нямаш ли PS5, няма и да вземеш, щото явно просто не искаш. Играта е по-мрачен вариант на Final Fantasy, не толкова като игра, а като стил. Поне от показаното. Подобно на Wukong-a e започната от един човек, преди да дойдат големите пари. Ще я видя но по-нататък сигурно, че първо мисля да мина Gears-a и Metal gear-a.
Първо ми се стори нелогично японска компания да има проект за подкрепа на китайски разработчици. Все пак в Китай геймингът не е нещо необичайно, да не кажа, че там се провеждат едни от най-мащабните гейминг турнири - ДОТА, PUBG, LoL и всякакви там за мобилни игри и не е да липсват средства. Обаче явно финансирането на местни студия е по-сложна работа заради комунистическата форма на управление там (предполагам), а освен това до 2015-та даже е имало забрана за употреба на конзоли в Китай (факт, който бях забравил). Особена страна е това Китай. Вероятно Тенсент упражнавят повсеместен монопол и не може току-така да има гейминг старт-ъпи, а те от своя страна няма да направят нищо без одобрението на ком-партията, иначе ще стане като онова, което се случи на шефа на АлиЕкспрес/АлиБаба.
Та под шапката на този проект е също и F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch. Към момента също се разработват и други игри от китайски и индийски студиа под егидата на Сони.