Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
Rostik79
Цитиране
06 октомври 2025
Йотеи съвпада до голяма степен с очакванията ми. Не може да надмине Цушимата, но предлага отново зрелищни битки в красив свят. В някои аспекти има подобрение - например елементът на изследване тук е по-силен - пещеричка, мисийка, някаква активност, олтарче ... всичко е добре навързано и имаш усещането, че вършиш все смислени неща, а не е сляпо тършуване. То и в Цушимата беше така, но тук е малко подобрено. Прогресията и новите умения се отключват чрез мисии и откривателство. Ако само се биеш с рандъм противници не получаваш нищо, освен редовния луут.
Историята е най-големият минус. Няма го силното начало на Цушимата. Там поемаш пътя на победен самурай, нагърбил се със задачата не само да върне честта си, но и да спаси родината си от чуждо нашествие, но в хода на историята разбира, че ще трябва да избира между двете. Доста по-епично. Тук е банално, жалко отмъщение в някаква семейна драма. Поради това и не мога много да усетя главната героиня - безличен, клиширан образ. Надявам се да има някакъв обрат и да ме опровергаят, че няма да е толкова опростено.
Графично е леко разочароващо - отново е същият красив свят, но тази красота идва повече от умело боравене с цветова палитра и атмосфера. Моделите на дрехи и оръжия са топ, но на моменти изглежда остаряло като технология. За физика изобщо не може да се говори. Изобщо този елемент в съвременния гейминг сякаш почти отпадна за съжаление.
Бойната система е това, което е гвоздеят на играта за мен. Няма такъв кеф да попаднеш в меле и след няколко прецизни удара и парирания да изтръскаш катаната от кръвта и да я прибереш докато последният противник още не е паднал на земята. Включването на вълка също е много добро попадение и понякога много отваря битките.
The_Doctor46
Цитиране
06 октомври 2025
Гледах доста стриймове,че съм болен сега и ми се видя доста добре Йотей-а.Най-вече като комбат.Графично изглежда супер крадива,но като се загледаш в текстурите е доста зле.Точно както първата,което следва да покаже,че арта и начина на използване на цветовете е много важен.Елдън Ринг примерно има графика на игра от 2015 ,но пак изглежда красиво заради невероятния арт.Е,най-добре е като в Cyberpunk,баш си добра графика,но пък там трябва сериозна машина,а всички Сони портове хвърчат.Аз поне не съм имал порт,който да не върви с 150+ кадъра,при положение,че за PC ги ъпгрейдват.Не знам каква е причината Sucker Punch да ползва по-стара технология,но това грам не пречи играта да изглежда добре.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
06 октомври 2025
Rostik79 написа
но тази красота идва повече от умело боравене с цветова палитра и атмосфера.

Е то това беше основен минус и на Цушимата, и там беше така. Мега-красива, ама като погледнеш в земята и виждаш, че се редуват 2 вида мега-прости текстури за пръст
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.