Относно притежанието на хардуера аз казах че ми е ясно че не всеки би тръгнал да събира конзоли. При условие че средностатестичиския геймър не би погледнал една игра ако се смята за стара, то какво остава ако трябва да се вкарва във филма И с покупка и инсалиране на допълнителен хардуер, струващ понякога доста пари и вземаш много място. Тук емулатора се явява като някаква опция за някакъв такъв човек, който поради някаква причина е разбрал за някаква по-стара игра и случайно се е решил да я пробва.
За Doom 3 съм съгласен, то тази игра даже ми у трудно да я възприема за ретро.
Това е concept footage на неизлязла POP игра от 2012 някъде. Доколкото разбрах са я разкарали, за да се фокусират върху игри с отворен свят. Ето докъде ги докара.
Но не всичко май е било на вятъра, паркура е доста плавен, нещо което видяхме в последствие в АС серията. Също и бягането из рушащия се град много ми прилича на един момент от Rogue.
Но ми се иска да пуснат игра в двата им франчайза, които са ми най-много на сърце, а прашасват от години - Принца и Splinter Cell... Размечтах се...
Това е интересна тема, и назад сме я дискутирали. Истината е, че големите компании не се интересуват от игрите като някакъв вид изкуство. Те виждат игрите като продукт. За тях е по-важна самата интелектуална стойност, брандът, марката. Именно заради това на някой разпространител няма да му дреме толкова, ако дадена игра загине и няма да може да се изиграе никога, стига да притежават марката за тази игра и да могат някога да я преиздадат и да изкарат пари.
Между другото съм бил от тази страна на барикадата, макар и в много по-малък мащаб, преди години работех в една онлайн медия, в която бях вкарал доста сърце в статиите, които написах - в крайна сметка шефът реши да дръпне шалтера в един момент, заеба сървъри и всичко и цялото съдържание изчезна от лицето на интернет завинаги. Има разни остатъци в Waybackmachine, ама не толкова много. Чувството да се загуби безвъзвратно нещо, в което си влагал страст е доста гадно, но и покрай това научих доста важен урок - това, което си е твое си е твое, когато си наемен работник не е задължително някой да споделя същата страст, напротив. Ама това като малко странични размишления.
П.С. Assassin's Creed III е една от най-добре продаващите се игри в серията. Със сигурност издуха тези с Ецио. Слаба или не, важно е колко продава. Макар че след това Ubisoft спряха да правят подробни разбивки за това коя игра се продава добре и коя - не, само ако нещо е тотален провал го отбелязват и предприемат мерки.
Тройката беше интересна. Там много се изкефих на бруталната бойна система и също на израстването на Конор. Самият Конор ми беше малко дразнещ, нон стоп ни занимаваше с неговите семейни драми и неговата висша цел, да отмъсти на баща му Хайдъм (май така се казваше). Хареса много и цялата тази лудница около семейство Кенуей. Първо почна с Конор, после с дядо му Едуард от black flag и накрая с Шей, който с помощта на Хайдъм става Тамплиер. Но иначе Ецио ми остава топ персонаж.