Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
405
...
781
>
Charcharo
Цитиране
30 януари 2021
Да със сигурност е доста субективно тук.

Аз не можах да отида на фирмения преглед защото 3 дена преди него ме хвана Covid-a

Интересното, е че много телефони имат доста добри панели.

lyubohar
Цитиране
30 януари 2021
Е колко да не са коректни фирмените прегледи - гледаш ситни цифри, или ги виждаш, или не. После гледаш цветове - или ги виждаш, или не. И после ти гледат очните дъна. Съвсем нормален преглед, освен това за очите все ще усетиш ако нещо не е наред.

Иначе за разстоянията - тоя разговор съм го имал с няколко приятеля, говореха ми същите неща, а сега ми благодарят, че съм ги убедил да си вземат по-големия размер. Некомфортно е първия ден само, после си WOW всеки божи ден

lyubohar
Цитиране
30 януари 2021
Така, гледах го това клипче от Гравитация, то обаче не е 4К и освен това не намерих HDR версия, според мен просто филмът няма HDR версия.

Намерих обаче друг клип, 4К HDR 60fps звезди в космоса, направен даже за тест на OLED телевизори, доколкото виждам. Както вече се разбрахме, да се снима с камера екран на ТВ и по това да се преценява е малоумно (примерно блещукането на звездите е доста засилено от телефона)

Но все пак го снимах - някой ако вижда нещо притеснително да каже, за мен е перфектно черно и няма никакви странични ефекти от local dimming-а. Снимано е в 11ч. в светла стая.

Ето и самото видео, някой ако иска да си го пусне да види дали има разлика:

P.S. Сега осъзнавам, че пишем пак в грешната тема, дайте да минем в другата за хардуера.

nightwarrior
Цитиране
30 януари 2021
Ми аз точно щото усещах, че нещо не ми е наред с очите, а онзи ми каза, че съм идеален го споменавам. В последствие ходих при друг очен и действително имах малък проблем, частично решен вече. Но пак казвам, може би има значение и клиниката...
morgoth_srs
Цитиране
30 януари 2021
@lyubohar, какви са ти колононите? Познати са ми отнякъде, но не мога да се сетя?
lyubohar
Цитиране
30 януари 2021
Dali Zensor 7, събуферът е Dali E-12.
Charcharo
Цитиране
30 януари 2021
Dandelion - Still The Best Romance Choice
Цитиране
30 януари 2021
lyubohar
Цитиране
30 януари 2021
Да ти кажа не знам какви са му възможностите, защото някъде около 60% ме хваща голямото шубе, че или ще изгърми нещо, или ще оглушея От време на време съседът като прекали с някаква чалгия го наказвам примерно със Slayer, но май повече ушите си наказвам
morgoth_srs
Цитиране
30 януари 2021
Хубавите аудиосистеми са хубави и при ниски нива на слушане Иначе в една предишна квартира съседите си бяха направили чалга купон. При отворени широко прозорци. В 2 часа през нощта. Пуснах им малко метъл да ги заглуша. Дойде полицията и им прекратиха купона .
vanmx
Цитиране
31 януари 2021
Интересна тема за телевизорите сте подхванали. Аз съшо съм на мнение че image quality > screen size

Като си купвах 4к телевизор 2016-та взех най добрия lcd екран който можех да си купя за 1300 лв и още като го гледам доста ме кефи. Всички ме ебаваха че телевизора бил малък - само 40 инча и съм се бил преебал щото еди кой си купил 50 инча за 1000 лв. За мен и досега това е супер телевизор.

Преди няколко месеца купувахме телевизор за другата стая, изискванията бяха по-ниски. Купихме 55 инчов екран за 800 лв. Голям екран, но няма никакъв котнсраст. Черното е сиво, никаква яркост и цветове, неравномерна подсветка и т.н, какво ми пука че екрана е голям. Пълен боклук като цяло, но върши работа. При възможност използвам стария "малък" телевизор, защото качеството на картината е в пъти по-добро.

И не разбирам това защо масово хората мерят телевизорите в инчове и не гледат нищо друго, а в същото време не им пука да гледат филми и от телефоните си.

JakePaulKOsConor
Цитиране
31 януари 2021
vanmx написа
И не разбирам това защо масово хората мерят телевизорите в инчове и не гледат нищо друго

>Колко гигабайта ти е видеото
>Колко инча ти е плазмата
>Колко коня ти е колата

Щот са прости животни..

lyubohar
Цитиране
31 януари 2021
vanmx написа
И не разбирам това защо масово хората мерят телевизорите в инчове и не гледат нищо друго, а в същото време не им пука да гледат филми и от телефоните си.

И аз не разбирам, добре че тук няма такива хора. Според мен изобщо не си прочел за какво точно спорим, но не е дали image quality > screen size или обратното.

Въпрос: защо си си купил най-добрия 40-инчов LCD екран за парите, които имаш, а не си си взел 32 инчов OLED за същите пари?

Charcharo
Цитиране
31 януари 2021
Според мен ако имаш парите взимаш най-добрият панел с размера, който искаш. Това е.

Unreal 1 от 1998 изглежда в много аспекти по-добре на телевизора отколкото Doom Eternal на монитора много е кофти как са преебени мониторите, около 4-5 години зад телевизорите са като технология.

@Lyubohar
Може би не е имало OLED тогава в BG? Те май най-малките са 48" и без това.

lyubohar
Цитиране
31 януари 2021
Абе аз vanmx го питам, а ти не ми каза намираш ли някой от цитираните LED проблеми във видеото, което закачих, или държиш разговорът да си остане чисто теоретичен? Също не ми каза какво ще правиш с качеството ако някой ден решиш да гледаш OLED-а в светъл ден.
<
1
...
405
...
781
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.