PS bros.. I don't feel so good
Според мен е някаква форма на социално инженерство, примерно фишинг атака. Тогава пак някой вътрешен човек проявява непредпазливост и си издава име/парола/име на компютъра във вътрешната мрежа, ама не е с някакъв лош умисъл. Не е случайно, че покрай корона времената изгоряха куп големи компании, включително и Ubisoft. При положение, че почти всички работят отдалечено е доста по-лесно да бъде прилъган някой да си издаде данните и някой да получи достъп до поверителни данни. Въпросът е до какво точно са получили данни хакерите.
Ако е някаква кореспонденция, в която примерно Марчин Ивински или друг шеф признава, че знае за множеството бъгове или за счупените PS4/Xbox One версии, това може да удари сериозно CD Projekt Red. Много ме съмнява обаче, че подобни неща се търкалят на някакъв централизиран сървър. Съмнявам се също, че има някакъв бекъп на пощата на CEO-то, че да може всеки байхуйовец да прочете цялата му комуникация.
Според мен става дума по-скоро за репото на разработчиците. Там си го има целия сорс код, можеш да си билднеш дев версията на Cyberpunk 2077. Ама дори и някой да купи този код - той не може да се ползва, понеже е защитен от авторските права. Да се пренапише, за да се ползва в клонинг игра пак е в сферата на научната фантастика, не мога да знам как е писан кода на Cyberpunk 2077, ама съдейки по недовършеността на играта се съмнявам, че е е перфектно подреден и писан по най-високите стандарти... вероятно е фрашкан с хакове и всичко се държи на магия, каквото всъщност е положението на много места, то и в моят работа има неща, които се държат на магия и никой не ги пипа от страх да не се почупи половината солюшън. А ако някой вземе нашия код и реши да го пренаписва с цел да продава същия продукт - бих му пожелал късмет. Ще излезе по-скъпа тая кражба, отколкото да напишеш нещо изцяло ново.
П.С. Забавно е как igra4-ът псува всички анимешки тъпотии, освен ако не са PlayStation ексклузиви (вече бивши) като Kingdoms Hearts, тогава вече е първи аниме фен. А иначе Kingdom Hearts - става ако си на някаква анимационна вълна, ама да кажа, че е някаква серия, която заслужава някакво извънредно внимание - не мисля.
Явно пак ще играя само Doom Eternal...