Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
429
...
781
>
JakePaulKOsConor
Цитиране
22 март 2021
https://www.weforum.org/agenda/2016/11/how-life-could-change-2030/

Welcome to the year 2030. Welcome to my city - or should I say, "our city". I don't own anything. I don't own a car. I don't own a house. I don't own any appliances or any clothes.

It might seem odd to you, but it makes perfect sense for us in this city. Everything you considered a product, has now become a service.

В бъдеще ще се плаща месечна такса и ще играеш каквато игра си поискаш, няма да имаш библиотека от филми, игри или книги.

Края на човечеството наближава

pseto
Цитиране
22 март 2021
Забавно как това е изглеждало футуристично през 2016-а, а същевременно в днешно време реалността е полярно противоположна. Днес ако някой се доближи на 2 метра от теб си казваш - "Тоя какво ми се е долепил", а концепцията за общо... всичко звучи като нещо от 2050-а.

А иначе по дискусията отзад - поне интересната за мен част, а именно как една от най-вървежните механики преди години като QTE-то днес е почти тотална реликва - nigthwarrior, не знам дали си играл на Hard God of War-а, ама помня, че самите QTE-та бяха трудни. Не бяха симулация на геймплей, ами нещо, което всъщност беше по-трудно от самия геймплей. Няма да забравя с едни авери си бяхме купили заедно PS2-ка и се редувахме да играем God of War (всеки със своите сейвове, де) - та те бяха запецнали на един бос, на който не можеха да направят достатъчно "ритмично" серията от QTE-та. Аз от петия опит се справих... явно защото те бяха изциклили, докато аз със свежо съзнание се справих.

Та от днешна гледна точка "сложни QTE-та" звучи тъпо, но реално това беше нещо модерно - достатъчно, че God of War да стане GOTY и маркова PlayStation серия. Та затова ми е интересно ако ги играя първите два как ще ми се сторят днес. Колко ще ме хване носталгията и колко ще ме хване реалността.

nightwarrior
Цитиране
22 март 2021
Аз на Нормал го играя първия, та като цяло не са някакъв зор QTE-тата, както казах и това проблемното(помпането на бутон) ми е по-скоро досадно отколкото каквото и да е друго. Един вид "оф, пак ли". На по-високи трудности може и да е по-клизмаво, в тоя ред на мисли, по-добре че съм си на нормал, ако е така
igra4
Цитиране
23 март 2021
Хората реставрират и слушат музика от радиа на 100 години, ама ПС1, щял да се развали. По скоро новите неща гш правят да се развалят, отколкото старите, а след 30-40 години изобщо няма да ми пука дали ще върви нещо отсега. Все едно някой сега е тръгнал да слуша музика от стари радиа опера или гледа ТВ на телевизор Електрон. Това са тролски мантри, занимавал съм се и аз с простотията наречена емулатор, никога усешането не е същото като на оригинала. Все едно мамето да е по добро, от машинките с жетон, нищо общо няма.
Саурон това иска да ви обясни, но вие знаете само да мразите и да изопачавате истината.
LethianDream
Цитиране
23 март 2021
JakePaulKOsConor написа
Края на човечеството наближава

За едни е край, за мен е радост. Ако ти кажа как съм се родил като музикален фен със Спотифай, няма да повярваш. Никакви пари не давам за дискове, плащам 15 кинта на месец за семейния абонамент и слушам музика до откат с още 5 човека, като те не плащат нито стотинка. Пускам днес Xbox-a и ми излизат 100 игри, включително най-новите и цялата колекция на Бетезда. За мен е сбъркана теорията да "притежаваш" софтуер. ОК, купувам си игри, разбира се, но цялостно се родих като си ползвам основно двете абонаментни услуги на Бокса и PS4.
sauron93
Цитиране
23 март 2021
Charcharo написа
sauron93 написа
Няма такова нещо като смърт на конзола.

Наистина ли мислиш, че някакви си евтини играчки са първите безсмъртни машини създадени от човечеството ?

Ти правиш ли разлика между смърт на цяла платформа и единични бройки?

lyubohar
Цитиране
23 март 2021
LethianDream написа
За едни е край, за мен е радост. Ако ти кажа как съм се родил като музикален фен със Спотифай, няма да повярваш.

И затова последните 20 години една невероятна музика се е заредила - едни музикални революции, едни смели нови стилове, процъфтяват музикантите просто. Ако ти харесва музиката, очаквай същото и с игрите
Charcharo
Цитиране
23 март 2021
sauron93 написа
Ти правиш ли разлика между смърт на цяла платформа и единични бройки?

Разбира се. Общото е съставено от единичните части. Ще дойде ден, в който ще има работещи бройки само в музеите. Тези машини не са толкова прости, че да се произвеждат от завършилите сиренарското като Играчкин. Има и IP който пречи за някои от тях.

Искаме или не искаме, емулацията е единственият начин да гарантираш, че изкуството ще се запази завинаги. И доро не разбирам какво толкова ви дразни в него, в днешно време е доста акуратно пък и има по-добри графики и пърформънс. Аз предпочитам да играя на емулатор отколкото на оригиналната кутия.

Но аз съм инженер, не някой си с носталгия по кашони.

LethianDream
Цитиране
23 март 2021
lyubohar написа
И затова последните 20 години една невероятна музика се е заредила - едни музикални революции, едни смели нови стилове, процъфтяват музикантите просто. Ако ти харесва музиката, очаквай същото и с игрите

То всичко е измислено в музиката, аз нямам никакъв проблем с това- днес си пускам джаз, утре техно, вдругиден рок и метъл, имам пълния избор да слушам каквото поискам, когато поискам. А млади и готини банди винаги ще се появяват, въпросът е човек да иска да търси нови банди, а не да се задоволява със старото. И с игрите е същото- който търси намира това, което го вълнува и интересува. И да, модерните игри ми харесват в пъти повече от предишните си варианти- една Лара Крофт например или God Of War.

sauron93
Цитиране
23 март 2021
Аз му викам още има сега мега драйв и нес конзоли които се продават,той ми говори за музеи . Няма такова нещо като смърт на платформа ,винаги можеш да си намериш стара конзола и дискети независимо от коя година са. Смърт има само при пц,където със уин 10 не се играят някои игри направени за по-стари уиндоуси. А никой няма да си сложи Уиндоус хп само и само да изиграе някоя стара игра.
nightwarrior
Цитиране
23 март 2021
igra4 написа
занимавал съм се и аз с простотията наречена емулатор, никога усешането не е същото като на оригинала.

Tи му казваш, че играеш плейстейшън игра, с плейстейшън конролер, просто с по-висока резолюция и кадри(за Demon's Souls говоря, ремастера на GoW за тройката идея намам с колко кадъра върви на PS3, може и да са си 60) и той ти вика не е същото... Къде е разликата? Единственото което липсва е операционната система на PS3ката, но едва ли тя е което ти прави усещането. Даже ачийвмънтите си излизат. Някои тука "мразите и да изопачавате истината", факт, ама кои е въпроса...

nightwarrior
Цитиране
23 март 2021
sauron93 написа
Смърт има само при пц,където със уин 10 не се играят някои игри направени за по-стари уиндоуси. А никой няма да си сложи Уиндоус хп само и само да изиграе някоя стара игра.

Новият епизод на Сауронските митове и легенди, това шоу ми липсваше.

lyubohar
Цитиране
23 март 2021
LethianDream написа
То всичко е измислено в музиката, аз нямам никакъв проблем с това- днес си пускам джаз, утре техно, вдругиден рок и метъл, имам пълния избор да слушам каквото поискам, когато поискам. А млади и готини банди винаги ще се появяват, въпросът е човек да иска да търси нови банди, а не да се задоволява със старото. И с игрите е същото- който търси намира това, което го вълнува и интересува. И да, модерните игри ми харесват в пъти повече от предишните си варианти- една Лара Крофт например или God Of War.

Къде точно ще ги търсиш, като единственото място е Спотифай и някой друг решава дали новата банда въобще ще я има там и колко дълбоко заровена ще бъде? И нали разбираш какво казвам - не е проблемът да намериш новото и интересното днес. Проблемът е дали въобще ще го има новото и интересното утре, при положение че тези услуги стимулират масовото и посредственото. И не ме разбирай погрешно, плащам за Спотифай откак го има, също за филмови стрийминг услуги, плащам и за Xbox GamePass. Това не ми пречи да виждам колко порочна е посоката.
Charcharo
Цитиране
23 март 2021
sauron93 написа
Аз му викам още има сега мега драйв и нес конзоли които се продават,той ми говори за музеи . Няма такова нещо като смърт на платформа ,винаги можеш да си намериш стара конзола и дискети независимо от коя година са. Смърт има само при пц,където със уин 10 не се играят някои игри направени за по-стари уиндоуси. А никой няма да си сложи Уиндоус хп само и само да изиграе някоя стара игра.

Можеш ли да ми гарантираш, че и след 300 години ще има Mega Drive и NES?

Ти наистина си мислиш, че само защото все още се намират такива конзоли, значи или са безсмъртни или са безкрайни?

JakePaulKOsConor
Цитиране
23 март 2021
nightwarrior написа
... Къде е разликата?

Трябва да си се облегнал на диван иначе не се счита
<
1
...
429
...
781
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.