Welcome to the year 2030. Welcome to my city - or should I say, "our city". I don't own anything. I don't own a car. I don't own a house. I don't own any appliances or any clothes.
It might seem odd to you, but it makes perfect sense for us in this city. Everything you considered a product, has now become a service.
В бъдеще ще се плаща месечна такса и ще играеш каквато игра си поискаш, няма да имаш библиотека от филми, игри или книги.
Края на човечеството наближава
А иначе по дискусията отзад - поне интересната за мен част, а именно как една от най-вървежните механики преди години като QTE-то днес е почти тотална реликва - nigthwarrior, не знам дали си играл на Hard God of War-а, ама помня, че самите QTE-та бяха трудни. Не бяха симулация на геймплей, ами нещо, което всъщност беше по-трудно от самия геймплей. Няма да забравя с едни авери си бяхме купили заедно PS2-ка и се редувахме да играем God of War (всеки със своите сейвове, де) - та те бяха запецнали на един бос, на който не можеха да направят достатъчно "ритмично" серията от QTE-та. Аз от петия опит се справих... явно защото те бяха изциклили, докато аз със свежо съзнание се справих.
Та от днешна гледна точка "сложни QTE-та" звучи тъпо, но реално това беше нещо модерно - достатъчно, че God of War да стане GOTY и маркова PlayStation серия. Та затова ми е интересно ако ги играя първите два как ще ми се сторят днес. Колко ще ме хване носталгията и колко ще ме хване реалността.
Наистина ли мислиш, че някакви си евтини играчки са първите безсмъртни машини създадени от човечеството ?
Ти правиш ли разлика между смърт на цяла платформа и единични бройки?
Разбира се. Общото е съставено от единичните части. Ще дойде ден, в който ще има работещи бройки само в музеите. Тези машини не са толкова прости, че да се произвеждат от завършилите сиренарското като Играчкин. Има и IP който пречи за някои от тях.
Искаме или не искаме, емулацията е единственият начин да гарантираш, че изкуството ще се запази завинаги. И доро не разбирам какво толкова ви дразни в него, в днешно време е доста акуратно пък и има по-добри графики и пърформънс. Аз предпочитам да играя на емулатор отколкото на оригиналната кутия.
Но аз съм инженер, не някой си с носталгия по кашони.
То всичко е измислено в музиката, аз нямам никакъв проблем с това- днес си пускам джаз, утре техно, вдругиден рок и метъл, имам пълния избор да слушам каквото поискам, когато поискам. А млади и готини банди винаги ще се появяват, въпросът е човек да иска да търси нови банди, а не да се задоволява със старото. И с игрите е същото- който търси намира това, което го вълнува и интересува. И да, модерните игри ми харесват в пъти повече от предишните си варианти- една Лара Крофт например или God Of War.
Tи му казваш, че играеш плейстейшън игра, с плейстейшън конролер, просто с по-висока резолюция и кадри(за Demon's Souls говоря, ремастера на GoW за тройката идея намам с колко кадъра върви на PS3, може и да са си 60) и той ти вика не е същото... Къде е разликата? Единственото което липсва е операционната система на PS3ката, но едва ли тя е което ти прави усещането. Даже ачийвмънтите си излизат. Някои тука "мразите и да изопачавате истината", факт, ама кои е въпроса...
Новият епизод на Сауронските митове и легенди, това шоу ми липсваше.
Можеш ли да ми гарантираш, че и след 300 години ще има Mega Drive и NES?
Ти наистина си мислиш, че само защото все още се намират такива конзоли, значи или са безсмъртни или са безкрайни?