Умрял процесор съм виждал само веднъж - като овърклокнах един AMD-K5 от 333mhz на 566mhz А и 100 години не са малко време. И даже всичките тия чипове да умрат, ако са документирани ще има начин да се въдпроизведат.
Със сигурност TSMC или там който физически прави чиповете вкарва някакви оптимизации и неща спецефични за производствения процес, ама това което си написал на английски надали ще важи толкова в времената когато всички PS4-ки са умрели и не подлежат на ремонт. Тенденциите са всичко да става по-евтино, по-автоматизирано и т.н. След като имаш логиката и документацията всичко става future proof.
Смята се че емулацията не е никога 100% достоверна. Имаш хиляди игри,даже всички да вървят перфектно от тях ще има много които по някакъв начин няма да се чувстват по същия начин както на оригиналния хардуер. То даже има случаи при които по-нова ревизия от уж един и съш хардуер не работи както се очаква с определени игри (най-подледните PS2-ки например са несъвместими с определени PS2 игри) Това е някакъв перфекционизъм. Аналогично е като манията по слущане на музика от грамофонни плочи, поне така предполагам. Аз лично пък не крия че съм малко вехтошар и ме кефи да си ги пускам тия машинки и да цъкам пред телевизора, като преди това цял ден съм седял на компютъра. Хората не са 100 обективни и рационални
За модерните реплики - получаваш най-доброто от двата свята - хем пълната съвместимост с игри и перифепията, както и 100% акуратност при възпроизвеждане, хем и модерните благинки които могат да се постигнат софтуерно с емулатор. И не е само до това как вървят игрите ами и начин по който ги играеш. Отделно и старите машини могат да се ъпгрейдват и ефектът е впечатляващ. Потърси примерно Hi-Def NES или PS1Digital. Това е по-добрия user experience.
EMP Has joined the chat
Аз съм виждал умрял процесор доста пъти. 3 Ryzen 3600, един 2600, един 5600X и 2 Pentiuma от Ivy Bridge серията. Имам брутално лош късмет с PC частите. Наистина просто противен. Добре, че има гаранции и се разправям ако имам проблеми. Интересното, е че първата ми 3600 деградира за 1 седмица. Беше от най-ранните бачове.
"Със сигурност TSMC или там който физически прави чиповете вкарва някакви оптимизации и неща спецефични за производствения процес,"
Без тези оптимизации, не мисля, че щяха да удрят повече от 1.2 Ghz макс, дори на TSMC 7nm от 2021ва. Това е огромна част от работата.
Не случайно Intel 11то поколение е такъв боклук. Да портнеш ядро напрамено на 10nm на 14nm е извратено инженерно постижение, но дори и на тях им е трудно да направят нещо читаво така, на собствените си процеси дори.
Иначе просто не споделяме еднакво мислене за емулацията. Примерно аз като играя DOOM 1 или 2 не играя сравнително грозните DoSbox емулации. Играя GZdoom или там другото, което MP лудаците играят. Искам си модерният контрол и кадри и по-добро осветление и стабилност вътре в старият шедьовър.
Няма да лъжа, такова пазене на изкуството като твоето също ще ме задоволи. Поне няма да го загубим. Но аз искам повече ;d
Лошото, е че както виждаш дори и в този форум тук, на много хора хич не им дреме за дългосрочното. Важното е те да са задоволени набързо и да имат своето. Качествоно или "The big picture" няма значение за igra4 или май и Sauron.
И аз много пъти съм писал колко ми е дебилно една игра да се смята като продукт за еднократна употреба. За книгите примерно не се говори така. Има една приказка, че ако една книга не си струва да се прочете втори път, значи и първият път не си е струвал. Аз така мисля и за игрите.
"All of this has the gaming community wondering what to expect from when Sony eventually shuts down the PS4’s digital dependencies. And if McDonald is correct, Sony’s decisions may result in over a 100 million consoles serving as e-waste."
Uh oh...
Напълно съм съгласен с теб.
Или просто се опитват да ни плашат, че Сони могат просто да щракнат с пръсти и да декативират всички пс4-ки по света ... което не виждам какво общо пък има с батерията.
GOG копието ти на Witcher 3 няма никакъв DRM. Не знам за какъв Таймер говориш (играта е от 2015та, тъй, че трябва 5 години да остават) но няма да я загубиш. Докато има GOG, а дори и да няма GOG, в играта няма софтуер, който да ти пречи да я играеш. Не случайно мразя DRM - това е причината.
Иначе си прав, че пиратството помата на консервацията. Напълно прав даже. Няма как да играеш Wolfenstein 2009 примерно или Jurassic Park Operation Genesis освен ако не я изпиратстваш.
Не може ние като култура правилно да се отнасяме с хората, които не пазят книгите, като към подчовешки отрепки а да толерираме неща като видео игрите да не се пазят. Има нещо противно в това. Или и те са изкуство и ги пазим или не са и няма смисъл да си губим времето и парите с този боклук тука
Wolf 2009 е много underrated. В много аспекти е по-добра от The New Order или The New Colossus.