Сега, трябва да се има едно на ум, щото Тод Хауард го казва, а той има навика да преувеличава(да не кажа, че откровено лъже), ако наистина са стотици светове, ако наистина можеш да си кацаш където и както искаш по планетите, съчетано с правенето на кораби, битките на повърхността и в космоса... Не знам, на мен ми изглежда нещо огромно тази игра. То даже взеха да се гаврят, че Bethesda трябва да и сложат цена 20к на бройка и да я прекръстят на The Real Star Citizen.
Ако всичко казано е вярно, тази игра има страшен потенциал. А като на по-късен етап се намесят и модове... леле.
Но за момента има две въпросителни - излъга ли Тод, както и в какво състояние ще е играта на релийз.
Но Redfall..човек.., това ще се играе много За нея съм хайпнат на макс, само чакам да сложат дата! Прилича на смесица между Бордърлендс, Dishonored и Resident Evil.
Знам, че не за това говориш но да добавя - 90% от модерните Open World игри се правят с някакво ниво на procedural generation. Да, имат определени параметри, часто от света са 100% ръчно направени а други са направени от компютъра но после ги минава човек а другите - пак поне ги одобрява но да.
Примерно Elden Ring е направен доста с procedural generation.
@Rostik, то има счупено и счупено. Примерно Elden Ring си имаше технически проблеми от началото(поизгладени вече), но не до степен да е неиграема. Иначе не ми се вярва да я пуснат на Плейстейшън, те още като казаха, че ще си уважат предишните договорки един вид изрично не споменаваха Starfield. Дано бъркам, казвал съм го неведнъж, срещу ексклузиви съм и предпочитам максимално възможно хора да имат достъп до играта. Макар че мен дефакто не ме засяга, планирам да я играя на РС.
@Lethian, за мен Redfall по-скоро е Left 4 Dead с вампири и специални умения, тоест по дефолт ми минава в графа "по-скоро не", щото аз така и не харесах тоз тип игри. Но ще видим, пък и не е казано, че трябва всичко да ми харесва.
Мълчиш като пукал
Пита те женско NPC: "Ще се ебем ли?" Мълчание и посочваш отговор (демек й го пращаш на СМС вместо дикпик): "Може, ама на другата планета, дето е с кислород в атмосферата, че ми убива скафандъра"
П.С. като заклет соулсджия,на някой може да му се стори странно,защото там героят ти не е от най-разговорливите,меко казано,но тези игри ги играя заради самия геймплей и сума начини да минеш играта. FО, скайрим и тн. никога не са блестели с геймплей, и героя като е някакъв безличен,ти остава само света.
Бетесда игрите традиционно са с герой без глас(не мълчалив тип Freeman в HL), щото ти говориш(избираш какво да кажеш) но не го войсват. Има валидни аргументи защо тази опция е по-добра за криейтнати герои - аз си проектирам мен върху тях, гласът който чете репликата си е моят. Когато е изграден герой - Гералт, Джоел, Нейтън Дрейк примерно, тогава ми стои естествено да има войс актинг.
Бих предпочел да го има като опция и ако предпочитам да не чувам произволен глас, просто да го спра, но тогава пък ще са били пари на вятъра, знам ли.
Ако най-голямата ви болка в тази игра е войсактинга на героя, играта е без проблеми