Иначе продължих с Ozark - вторият сезон доста пада нивото. Струва ми се безидеен как да продължи сюжетната нишка. Почва леко да ми бие на сапунка, която не е окей за подобен тип трилър. Сега се сетих за един от минусите на Netflix - там много сериали хвърлят всичко в първия сезон, когато да бъдат одобрени, но нерядко втория и третия сезон губят темпо. Не знам дали ще го догледам.
Проблемът с втория сезон на сериалите е генерален, аз и на HBO съм гледал множество сериали с хубав първи сезон и втори сезон, който е зле. Само че Netflix бълват повече неща и там се усеща повече този проблем. Реално не знам това доколко е проблем, ако човек е фен на сериалите като мен много отдавна е приел факта, че те или не завършват както очакваш, или не завършват силно, или не завършват изобщо. Примерно ся Justified - последният сезон ми е много слаб, мисля, че няма да го догледам никога (въпреки че има финал). Гледаш докато са интересни, после към следващия. ![]()
А и сега на теория би трябвало да е по-лесно, защото всичко се изсипва в сериалите - топ продуценти, топ режисьори, топ актьори, пари. Sopranos и The Wire ги направиха преди златната ера на сериалите и нямаха нищо от това - и пак не могат да ги стигнат ![]()
Иначе Justified си го догледай според мен, има там един много интересен нов персонаж, който ми напомня на онзи изрода от GoT. Невероятен каст, избива рибата направо ![]()
Друг приятен сериал е Killing Eve. Малко странно е направен, наполовина хумористичен, наполовина сериозен. Вероятно ще се разведря с втория сезон ако The Wire ми натежи. Ама нещо ме съмнява, че ще стане това.
Свърши първият сезон на Devs. Яки последни епизоди. Първите 2-3 са с малко по-бавно темпо, но след половината яко тръгва нагоре като скорост. Чудно ми е дали има план какво да се прави във втори сезон и нататък като цяло, вероятно отговорът е "Не". И в момента може да се приеме за приключил сериала. ![]()
Гледам и Netflix са изплюли 2-3 неща миналата седмица, ще видя там какво има да се предложи. И Westworld довечера, разбира се.
Иначе изгледах Tiger King - real life селяндурщина в действие, Justified пасти да яде, тук какви образи има просто... ![]()