А по темата от миналата страница за оценките в imdb - това си е цяла наука. Примерно филмите по комикси имат мега надути оценки, защото хипер много комиксови фенове им шият 10-ки, ако едвам-едвам стават за нещо. Game of Thrones също имат незаслужена гига висока оценка. Това не е сериал, който може да се сравнява с The Wire. Имаше 2 наистина силни сезона - втори и трети, първи сезон беше окей, тогава сериалът се опитваше да намери идентичността си. После стана сапунка. После почна да се разпъва като локум. А накрая завърши с легендарно тъпия последен сезон, който ще остане в историята на сериалите като най-малоумният изобщо. Не мисля, че някой ще надскочи двамата дебили на Game of Thrones.
Макар че при сериалите го има това, че оценки се дават обикновено след първите сезони. А те обикновено са най-добрите. Малко хора си сменят оценките, ако сериалът стане тъп след това. Та... и това оказва влияние.
Другото е, че често и жанровете имат своята роля. Някои пародии имат по-ниски оценки, защото са от типа филми "или ги харесваш, или мразиш". Комедии, които се водят за "интелектуални", имат високи оценки, а "просташките" - ниски. Доколкото харесвам някои от филмите на братята Коен, то Големия Лебовски и Изгори след прочитане... не знам, двата филма не са ми дори и един грам смешни и като ги гледах не можах да разбера кое трябва да им е смешното. Наистина имат специфичен стил Коените, но ми е интересно как мога да се потопя на 100% във Фарго например (филма), а пък други неща да са ми тотално мех.