Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
176
...
273
>
bo4i3333
Цитиране
15 март 2021
Личното ми мнение е, че оценките не значат нищо
Гледал съм филми с доста ниски оценки и съм се кефил яко и обратното
Високи оценки и ефекта е "мех"
Понякога обаче високата оценка си е заслужена
Сега примерно гледам "Щитът" и мога да кажа че този сериал е брилянтен
За последно съм бодувал по цели нощи за да гледам "Breaking bad",но това така или иначе ми я най любимият сериал
Щитът е веднага след него
Определено много ми хареса и го препоръчвам с 2 ръце на всеки който не го е гледал
bo4i3333
Цитиране
15 март 2021
Личното ми мнение е, че оценките не значат нищо
Гледал съм филми с доста ниски оценки и съм се кефил яко и обратното
Високи оценки и ефекта е "мех"
Понякога обаче високата оценка си е заслужена
Сега примерно гледам "Щитът" и мога да кажа че този сериал е брилянтен
За последно съм бодувал по цели нощи за да гледам "Breaking bad",но това така или иначе ми я най любимият сериал
Щитът е веднага след него
Определено много ми хареса и го препоръчвам с 2 ръце на всеки който не го е гледал
lyubohar
Цитиране
15 март 2021
The Shield e абсолютен шедьовър, на мен също ми е в топ 5, ако не и по-нагоре. Гледал съм го 3-4 пъти поне
bo4i333
Цитиране
15 март 2021
Да,шедьовър е много точно казано
Брилянтен сериал ,брилянтна актьорска игра
Всичко е на много високо ниво
Просто нямам думи колко много се ми хареса този сериал
100% съм сигурен и аз ще го гледам още няколко пъти след време
Много силен и много емоционален
Dandelion - Still The Best Romance Choice
Цитиране
15 март 2021
LethianDream
Цитиране
15 март 2021
Нашето момиче Мария Бакалова пише история и е първата българка с номинация за Оскар. Какво мислите за нея и за номинациите като цяло? Заплюх си един филм там, който ми се е изплъзнал - The Sound of Metal и съм много надъхан за него, ще си го гледам днес след шита Cosmic Sin с Франк Грило (който мега много ме радва как игра в Чистките) и феодалния старец Брус Уилис. The Sound of Metal ще ме израдва вероятно, въпреки че едва ли ще достигне в класацията ми The Lords of Chaos, който е може би любимият ми филм на музикална тематика.
lyubohar
Цитиране
15 март 2021
The Sound of Metal - жесток е. Като заклет киноман вече съм изгледал всичко и номинираните филми до един са доста силни. Също и чуждоезичните и документалните, макар че там ми остават 1-2.

Dandelion написа
Мен ми се повръща от кинематографията на The Shield .
Какво ѝ е, че не помня да е имало нещо специално кинематографично...
Цитиране
15 март 2021
lyubohar
Цитиране
15 март 2021
Същото е там, ама чак през 2021 е стигнало до тях Преди 20г бяха така, вярно е...
Цитиране
15 март 2021
lyubohar
Цитиране
15 март 2021
The Wire също е сниман с камера на ръка, BSG също (Сопрано и 6 feet не са). Но там не дразни, просто не тичат с нея операторите
Цитиране
15 март 2021
HighFist
Цитиране
15 март 2021
nightwarrior
Цитиране
15 март 2021
Не мисля, че е до модерност, щото не помня много сериали с този похват(с уговорката, че разбира се не съм изгледал всичко дето може да се изгледа). Просто тяхно решене, на мен не ми пречеше да му се изкефя, даже напротив, за мен беше ефект на сериала, а не дефект, като при Dandelion, но тук пак опираме до лично възприятие
pseto
Цитиране
15 март 2021
В по-психологически сериали клатенето на камерата не ми прави никакво впечатление. Даже напротив, вкарва е в атмосферата. Ако говорим за екшън обаче, то тогава ме дразни неимоверно. Супер досадни са ми екшън сцени, в които хем стават 5 неща, някой стреля, някой се бие с друг човек, хем и операторът се държи като някакъв пияница. Новите екшън филми са ми мега глупави - там клатенето са го вкарали, колкото да направят по-евтина сцена, която да изглежда "динамично"... като видя някой стар екшън със статична камера как се млатят или стрелят някакви хора - умирам от кеф. Та в The Shield хич, ама хич не съм забелязал лашкащата се камера. Но в много екшъни - да. (То реално идеята на този похват е точно за по-кинематографични филми, не за екшъни.)

А по темата от миналата страница за оценките в imdb - това си е цяла наука. Примерно филмите по комикси имат мега надути оценки, защото хипер много комиксови фенове им шият 10-ки, ако едвам-едвам стават за нещо. Game of Thrones също имат незаслужена гига висока оценка. Това не е сериал, който може да се сравнява с The Wire. Имаше 2 наистина силни сезона - втори и трети, първи сезон беше окей, тогава сериалът се опитваше да намери идентичността си. После стана сапунка. После почна да се разпъва като локум. А накрая завърши с легендарно тъпия последен сезон, който ще остане в историята на сериалите като най-малоумният изобщо. Не мисля, че някой ще надскочи двамата дебили на Game of Thrones.

Макар че при сериалите го има това, че оценки се дават обикновено след първите сезони. А те обикновено са най-добрите. Малко хора си сменят оценките, ако сериалът стане тъп след това. Та... и това оказва влияние.

Другото е, че често и жанровете имат своята роля. Някои пародии имат по-ниски оценки, защото са от типа филми "или ги харесваш, или мразиш". Комедии, които се водят за "интелектуални", имат високи оценки, а "просташките" - ниски. Доколкото харесвам някои от филмите на братята Коен, то Големия Лебовски и Изгори след прочитане... не знам, двата филма не са ми дори и един грам смешни и като ги гледах не можах да разбера кое трябва да им е смешното. Наистина имат специфичен стил Коените, но ми е интересно как мога да се потопя на 100% във Фарго например (филма), а пък други неща да са ми тотално мех.

<
1
...
176
...
273
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.