Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
214
...
273
>
Charcharo
Цитиране
15 юни 2022
Първите 2 епизода на Prehistoric Planet бяха добри. Доволен засега.

@Dandelion Да знам защо го даде за пример - просто не е на нивото според мен на някои от другите изброени от теб.
Иначе контра - Кобрата на Пугачeв

LethianDream
Цитиране
16 юни 2022
Последните три проекта на Алекс Гарланд си бяха много здрав чук- Екс Макина, Анихилацията и сериала Девс. За мен даже той лично като режисьор прогресира спрямо сценариите си. Но да, реално и моите оценки са някъде в рамките на 7 или 8 по десетобалната. Като сценарии е писал и тъпни, още не мога да разбера какво хората харесват в "28 дни по-късно", супер тъп и изчерпан зомби филми, дал съм му по милост някаква средна оценка между 5.5 и 6
Като казах сценарии, може би най-любимият ми съвременен сценарист е Андрю Никол, тоя пич е направил едни от най-интересните и завладяващи сценарии, които някога съм гледал - "Гатака", "Дилъри на Време", "Симон". За съжаление, много често проектите му нямат голямо финансиране и блестящите му идеи и сюжети отиват в кофата с наемането на трагични "актьори"- примерно "Дилъри на време" с Тимбърлейк (!!) в главната роля...
Dandelion - Still The Best Romance Choice
Цитиране
16 юни 2022
Charcharo
Цитиране
16 юни 2022
Ex Machina е добър. 7/10
Annihilation не толкова. Пак става де. 5.5-6/10. Другите не съм ги гледал.
LethianDream
Цитиране
16 юни 2022
Devs-a кърти идейно, гледай го От мен 7.2 за Анихилацията и 7.5 за Ex Machina Но кой съм аз да споря с, цитирам, "Абе аз съм ценител"
Charcharo
Цитиране
16 юни 2022
Проблемът на Annihilation е че Тарковски е създал Сталкер. Разликата между двете е огромна. И самата книга на която е базиран базиран филма също съм я чел преди него...

Но си имаше и криндж моменти във филма. Ето като намират поста и картечницата (май M240B) цялата сцена и действия там ме ядосаха.

LethianDream
Цитиране
16 юни 2022
Сталкер си е Сталкер, него не го пипаме Може би заради това ти влияе така лошо и слагаш по-ниска оценка на филма, Сталкер и на мен ми е сред мега любимите филми, но винаги се стремя да оценявам филм на база стойностите на самия филм, а не че има Сталкер, Огледало, Седмият печат или Седемте самураи на великите режисьори преди него.
Анихилацията никак не беше лоша и се отличаваше с поне една единица над "криндж" нещата. Все едно, няма значение, всеки си преценява лично кое как му въздейства. Но "ценител" значи и да се отдаде дължимото на стойностния "комерс", не да се хули и охулва. От друга страна всеки си е различен и различни неща го интересуват, на това влияе и оценката му, Слагам пари, че дори да гледам Топ Гън-а, ще го оплюя и ще го съсипя, никога не са ме кефели летци, авиатори и други подобни. Може би единственото такова изключение като филм, който ми е мега любим, а ненавиждам тематиката е само един - Rush- абсолютно гениален филм, който мога да гледам всеки ден без да ми писне, с великата музика на Цимер. А не мога да трая Формула 1.
Charcharo
Цитиране
16 юни 2022
Абе и на жената не и хареса толкова. Просто като си чел книгата (поредицата) е по-трудно на филма да се хареса. Но и не са малко криндж моментите, просто там простотията с M240B най я помня.

Виждач, че е правен с желание и затова все пак е добър филм. Просто не повече (за мен).
А ценител - за мен това е някой който е честен и адаптивен според изискванията на изкуството но също така и човек, на когото му пука за него. Примерно като се спами колко пари X е изкарал - това често е прекалено комерсиално и някакси грозно за мен.

Макар, че има някакво значение в дългосрочен план де. Ама не знам, кофти е като само за "The box office" се говори.

И да няма да ти хареса на теб Top Gun Това е за хора като мен които мастурбират на военна техника.

Цитиране
16 юни 2022
lyubohar
Цитиране
16 юни 2022
Сцената от Annihilation с "нещото" накрая ми е в топ 5 за всички времена и на мен. Сигурно 100 пъти съм я гледал.
Цитиране
16 юни 2022
Charcharo
Цитиране
16 юни 2022
Мечката си беше много яка, макар, че ако от самото начало не се бяха направили на туристи и използваха тези автомати като хората нямаше да я има за вторият зловещ двубой.
Последната сцена беше технически впечатляваща но не ми хареса като тематика.
Цитиране
16 юни 2022

Charcharo
Цитиране
16 юни 2022
Хубаво за него Но на мен ми пука и има велики филми в които нещата са логични. Също така - ако великата сцена която искаш не може да се случи заради правилата на вселената ти то ти като създател и Бог на тази вселена трябва или да нагласиш правилата на самата вселена или нещо в сюжета че да стане... или да се откажеш и да видиш накъде върви сюжета естетвено.

Филми, които са против този вид логика са ти примерно новите Star Wars филми. И не , Annihilation изобщо не е като тях. Там има реално малки недосмислици (просто са криндж за мен) и не са били наистина планирани.

Цитиране
16 юни 2022
<
1
...
214
...
273
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.