Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
215
...
273
>
Charcharo
Цитиране
16 юни 2022
Това си е буквално SJW защита . Помня навремето битката между Mauler и хората, които искаха само Themes във филмите си - без логика. Логиката е важна и без нея не можеш да имаш емоция. Пък CinemaSins не правят добри логически анализи, не са добър пример.

И голяма част от аргументите ти тук, че еди какво си нямало логика - всъщност донякъде имат или са лесни за обесняване без да пренаписваш каквото и да било в сценария.

И впрочем - това че не убиха мечката във началото не е проблема. Това, че периметъра им беше малоумен и че се оплакват от теглото на картечница тежаща едва 12.5 кг е проблема. Особено когато може лесно просто да се сложи и използва на място а те не са някакви си лигави дечица "хър дър туу хеви фор май уоман хандс". Проблема е супер лесен за решение с 0 промени по сюжета. Това не би струвало повече пари нито би отнело повече време за заснемане и би задоволило реално само хора като мен, но би ме вкарало повече във филма и би ме накарало да се потопя в него повече.
Тъй, че обективна грешка която за 95% от хората не е фактор (но за мен е, точка) с лесно решение е достатъчно аз лично да загубя част от удоволствието. Ако беше една - ОК но са доста. И ДОРИ и така филмът не е лош. 6-6.5 e доста висока оценка от мен имайки предвид че се опитвам средното наистина да е 5.

BTW - аз всячески се опитвам да не гледам филми пак. Реално само по 1 път съм гледал почти всичко.

Dandelion - Still The Best Romance Choice
Цитиране
17 юни 2022
Charcharo
Цитиране
17 юни 2022
Ако махнеш логиката от Сталкер - няма да го гледам

Иначе не знам - просто 100% не съм съгласен с теб. И не и на това са ме учили в творческото писане. Не знам.

Цитиране
17 юни 2022
LethianDream
Цитиране
17 юни 2022
Напълно съгласен с Данделион, с творческо писане няма как да получиш наготово въображение, което е нужно за сътворяването на книга или филм. Веднага ми излиза на прима виста Борис Виан с Пяната на дните, в която Елоиз (май така се казваше мацката) е болна, защото в гърдите й расте цвете. Това мисля, че би било изключителен филм, ако някой реши да го изпука на голям екран. Титан ми е в уишлиста от много време и със сигурност ще го гледам много скоро, както и другите проекти на тая французойка, режисьорката със сложното име,което не мога да напиша - Raw, както и сериала Servant.
Charcharo
Цитиране
17 юни 2022
@Dandelion
Това което описваш за този филм изобщо ни е проблем при творческото писане . Не те разбирам май не схващаш къде реално има логически проблеми.

Това в Annihilation е малък проблем. Това във филма с колата изобщо не е проблем.

И проблема с тежестта на оръжието е че е истинско такова и аз знам колко тежи. Ако беше лазер стрелящ магма ОК Това е тъпо но не е проблем с логиката на филма.

Like for real these are SJW arguments guys.

Бту чел.ли си поредицата на която е базиран Annihilation?

Цитиране
17 юни 2022
Charcharo
Цитиране
17 юни 2022
Critical Drinker е пепега.Mauler го давам за пример за логиката, от години не го гледам.

Еми според мен филма и читав но доста по слаб от книгата. Но да втората част и по слаба от първата.

Проблем няма в един филм заглушителите да не работят точно като в истинският. Тъпо е и има начин да заобиколиш това (9x39, .300 blackout) но стига да е правило във вселената се приема.

Помнете ако едни правила са достатъчно добри за Достоевски или Тургенев или Оруел значи са повече от достатъчно добри за киното.

Както и да е стига с този спор. За мен това е тъпотия но поне вече не е обективнола тема тъй че макар и да не разбирам съвсем мисленето ти то го приемам.

Ще доизгледам Prehistoric Planet и ще Ви кажа как е било после. Още 3 епизода но имам малко време до сряда.

Art3mis
Цитиране
18 юни 2022
@charcharo,бива ли я поредицата на Вандермиър, че отдавна ми е в любими от Озон, а сега даже е в промоция?
Charcharo
Цитиране
18 юни 2022
@art3mis
Взимай смело. Не съм чел трета книга все още но първата е мега интересна. Втората... е различна. Пак добра но различна.
Rostik79
Цитиране
23 юни 2022
Загледах една стоп-анимация, която открай време чат-пат мяркам и реших, че на някои може да им е интересно да погледнат. Казва се MAD GOD и е с доста disturbing сцени на насилие и разни изродщини.

https://www.imdb.com/title/tt15090124/?ref_=nv_sr_srsg_0

Правена е от някой си Phil Tippett, който очевидно е фигура в Холивуд и е работил по ефектите на множество култови сай-файл филми, докато не е решил да направи собствен проект.

Charcharo
Цитиране
24 юни 2022
Veluvian
Цитиране
27 юни 2022
Аз макар и с дългогодишно закъснение, започнах да гледам сериала The Expanse след много препоръки от приятели. Все още само първият епизод, но тепърва ще видим какво се случва.
След мъката по това недоразумение Obi-Wan на някаква пача, която се мисли за режисьор, явно е време да се гледа нещо стойностно. Виждал съм филмчета, снимани от фенове, които даже като ефекти и хореография са в пъти по - добри от това нещо. Не знам как въобще Дисни пускат такива неща. Разбирам - да вкарват political identity пропаганда, окей, те плащат, те казват какво да гледат хората, но поне да го правят в добра опаковка. А това не разбирам как излиза въобще официално. Дори това, че объркват канона не е най - големия проблем. Предпочитам да бяха променили канона и да добавят историята за Starkiller, отколкото това нещо. Че те двете Force Unleashed отпреди 12 години имаха по - добри old-gen ефекти от тия смотани 6 серии, особено спрямо вулканичната прайвит зона на Дарт Вейдър.
lyubohar
Цитиране
27 юни 2022
Не е хич лош Expanse, има доста приличен политически слой, който си тече през цялото време, образите са добре изградени и търпят развитие. Не е Battlestar Galactica, особено откъм диалози, но определено ми хареса. Малко се усеща преминаването от един network към друг, което се случва 2 пъти, но в повечето случаи е за добро. Има даже една доста приятна noir крайм нишка в началото.
morgoth_srs
Цитиране
27 юни 2022
The Expanse е единствената екранизация на космически Sci Fi, с коректна физика.
<
1
...
215
...
273
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.