И голяма част от аргументите ти тук, че еди какво си нямало логика - всъщност донякъде имат или са лесни за обесняване без да пренаписваш каквото и да било в сценария.
И впрочем - това че не убиха мечката във началото не е проблема. Това, че периметъра им беше малоумен и че се оплакват от теглото на картечница тежаща едва 12.5 кг е проблема. Особено когато може лесно просто да се сложи и използва на място а те не са някакви си лигави дечица "хър дър туу хеви фор май уоман хандс". Проблема е супер лесен за решение с 0 промени по сюжета. Това не би струвало повече пари нито би отнело повече време за заснемане и би задоволило реално само хора като мен, но би ме вкарало повече във филма и би ме накарало да се потопя в него повече.
Тъй, че обективна грешка която за 95% от хората не е фактор (но за мен е, точка) с лесно решение е достатъчно аз лично да загубя част от удоволствието. Ако беше една - ОК но са доста. И ДОРИ и така филмът не е лош. 6-6.5 e доста висока оценка от мен имайки предвид че се опитвам средното наистина да е 5.
BTW - аз всячески се опитвам да не гледам филми пак. Реално само по 1 път съм гледал почти всичко.
Иначе не знам - просто 100% не съм съгласен с теб. И не и на това са ме учили в творческото писане. Не знам.
Това в Annihilation е малък проблем. Това във филма с колата изобщо не е проблем.
И проблема с тежестта на оръжието е че е истинско такова и аз знам колко тежи. Ако беше лазер стрелящ магма ОК Това е тъпо но не е проблем с логиката на филма.
Like for real these are SJW arguments guys.
Бту чел.ли си поредицата на която е базиран Annihilation?
Еми според мен филма и читав но доста по слаб от книгата. Но да втората част и по слаба от първата.
Проблем няма в един филм заглушителите да не работят точно като в истинският. Тъпо е и има начин да заобиколиш това (9x39, .300 blackout) но стига да е правило във вселената се приема.
Помнете ако едни правила са достатъчно добри за Достоевски или Тургенев или Оруел значи са повече от достатъчно добри за киното.
Както и да е стига с този спор. За мен това е тъпотия но поне вече не е обективнола тема тъй че макар и да не разбирам съвсем мисленето ти то го приемам.
Ще доизгледам Prehistoric Planet и ще Ви кажа как е било после. Още 3 епизода но имам малко време до сряда.
https://www.imdb.com/title/tt15090124/?ref_=nv_sr_srsg_0
Правена е от някой си Phil Tippett, който очевидно е фигура в Холивуд и е работил по ефектите на множество култови сай-файл филми, докато не е решил да направи собствен проект.