Тук за пръв път виждам филм, който следва почти плътно и с минимални отклонения сюжета на играта, дори и чисто кинематографично до ниво повтаряне на някои сцени направо 1:1. Декори, облекла, реквизит - всичко е на високо ниво. Личи си високият бюджет. Освен това е отделено много внимание на всеки детайл от играта и е пренесен адекватно в сериала - униформите, сградите, атмосферата ... Усвща се, че човекът, който е правил играта има сериозно влияние и в екранизацията - именно мисля, че това отличава ТЛОУ от останалите адаптации, където просто продават правата на някое студио и оттам нататък почва някаква излагация.
Добрата картина я разваля малко момичето, което играе Ели - един от най-важните персонажи. Сори, ама това момиче ми изглежда като да е с лека форма на аутизъм заради странната форма на лицето и обратната захапка.
Съмненията ми относно Педро Паскал са напълно разсеяни - пичът се справя доста добре с ролята и го припознавам като Джоел от играта.
Чакам с нетърпение следващия епизод.
Хареса ми как някои неща са доразвити, като например когато показват как Сара всъщност подготвя подаръка на баща си. Този тип сцени не ми бяха Meh, и мисля че спомогнаха за експозицията преди апокалипсиса. В играта, е логично да ги няма, тъй като идеята е да се поддържа темпо, и играча да научава за героите в движение. Но там, пак е игра, и въпреки филмовия стил, трябва нещата по-бързо да се въведат, мисля. Иначе ще има оплакващи се геймъри, че било скучно в началото, както при други игри, тежко опряли на история, като RDR 2.
Също адски много харесах визията. Някои от разбитите коридори и атмосферата са 1 към 1 едно с играта. Даже ме хваща носталгия заради concept art-а който съм гледал преди 10+ години.
Единственото нещо, с което не съм свикнал напълно, е колко актрисата, играеща Ели, не прилича на нея. Глас и поведение добре ги докарва, ама визията хич не ми напомня на Ели. Предполагам, че ще свикна, но за момента отвреме-навреме ми идва на ум, докато я гледам. От Педро Паскал пък съм приятно изненадан. Не само поведението на героя, но и визията са му докарали, що годе достоверно, и му се получват нещата доста добре.
Като цяло, фактът, че не съм играл играта от много време, и някои моменти са ми избледнели, помага за интереса ми. Последно мисля, че я врътнах началото на 2017 още на PS3. Даже има сцени при които си мисля: "Това имаше ли го в играта или е ново? Не се сещам, но е яко". Така или иначе, исках да я мина отново, на 5-цата този път, но римейкът още е прекалено скъп, като се има предвид че е игра на почти 10 години. Като поевтинее малко, ще го взема. Но, за момента сериалчето запълва дупката, и е много добро попадение. Дано така и продължи.
Алисата - има повече екшън и мистерия. То май излязоха заедно тея сериали.