Изгледах си двата сезона на FROM и съм адски впечатлен, един от най-добрите сериали, които някога съм гледал, личи си почерка на сценаристите на Лост, много загадки и ребуси..изключителен! Ако нямаше модерната лесбо двойка, сигурно щях да дам оценка 10/10 Гледайте го!
Уж всички искат да се измъкнат, но някой ако разбере нещо, което потенциално може да в важно за разкриването на мистериите, си мълчи, прикрива, лъже.
В първи сезон мъжът Джим като за първи път щеше да включва радиото и цялото село се събра да чуе, жена му и тя там и той ѝ вика "да чуем сега с кого ще се свържем", а жена му е "а, аз ще се прибера в къщата да копая в мазето".
WTF?! Хората ще правят радио-връзка и евентуално да намерят спасение, женката, която иначе постоянно реве как искат да се приберат, сякаш не ѝ пука.
За толкова време никой не се опита да залови един от човеците-чудовища и да го изследват или да го хванат жив и да го разпитват. Лудият очевидно знае много неща, но никой не се подсеща да го разпита.
Някои сюжетни линии остават да висят във въздуха без обяснение. Личи си, че както и в LOST, сценаристите са теглили от купата различни сюжетни линии и са ги вкарали на произволен принцип без да има някаква кохерентност.
И такива нелепости. 30% от времето си гледам в телефона или направо превъртам като усетя някой тъп и безсмислен диалог. Трети сезон, ако има може и да го загледам, но може и да не го загледам.
Лесбо-жените грам не ме разстроиха, най-вече защото им превъртах диалозите
А иначе единственият консистентен персонаж беше геят-програмист. Почти всички останали - шерифът, Джим, жена му, дъщеря им, дебелата "шефка" на колониалната къща в даден момент вземаха решения или демонстрираха поведение, което иначе не се връзва с останалата част от изградените им персонажи или взаимодействие с околния свят.
Като изграждаш персонаж, трябва да го измислиш с някаква индивидуалност, мироглед, психология, морал и на тази основа този персонаж трябва да реагира еди как си в дадена ситуация. Обаче той действа по друг начин, защото сценаристът така написал и в резултат повечето герои на моменти изглеждат като някакви аутисти. Все едно в RPG игра да си направиш герой с акцент на сила, но да го караш да прави стелт мисии.
За контра-пример произволно мога да посоча Фокс Молдър - във всяка ситуация начинът по който действа съответства на изградения му персонаж и си казваш "мда, агент Молдър точно това би казал в такава ситуация и точно това би направил".