Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
237
...
261
>
darkblue
Цитиране
10 юли 2023
Rostik79
Цитиране
10 юли 2023
Аз подхванах сериала 24 с Кийфър Съдерланд отпреди 20+ години. Нещо не го гледах навремето, което явно е пропуск, защото ми се струва доста добре. Много стегнат наратив, няма сапунени диалози, на които да превърташ, действието се развива бързо и все става нещо.
Да живеят стрийминг услугите (в случая Дисни+).
LethianDream
Цитиране
10 юли 2023
Аз пък си гледам Досиетата Хикс, гледал съм разкъсано епизоди като малък и сега с кеф си ги гледам от самото начало, култови герои, диалози, всичко Да са живи и здрави Дисни, само заради старите сериали ще държа тая услуга
Rostik79
Цитиране
10 юли 2023
Досиенцата са ми топ 3 евър за сериали. Мога винаги да си пусна някоя серия и да се изкефя. Също и Стар Трек Новото поколение - има го в Нетфликс. Не съм сигурен за Амазон Прайм - там със сигурност ги има последните няколко вида Стар Трек и Пикард, но май старите ги няма.
BloodDagger
Цитиране
12 юли 2023
Аз с огромно закъснение изгледах 4/5 епизода на третия сезон на Вещерът. Не знам, хем ми харесва, хем не . Като die hard фен на книгите и игрите, адаптацията на сериала за мен е ужасна. Въпреки че тук има препратки към четвъртата книга и се очертава сезонът да свърши по подобен начин като "Време на презрение", то дори и пресъздадените сцени са обезобразени. Ако обаче се абстрахирам от съществуването на книгите, сериалчето не е никак лошо - Хенрито както винаги върши идеална работа в образа си на Гералт, но този път ми хареса актьорската игра на Аня и Фрея. Личи си, че имат добра химия на екрана. Също така станах свидетел на стоплящи сцени между тримата, които ги няма в игрите и книгите. Хореографията на битките също си остава супер и е кеф да гледам как Гералт (и Сири) посичат противниците си. За момента ако трябва да оценям сериала бих му дал 7-8/10 като самостоятелен продукт и 3/10 като адаптация. Хората, които не са чели книгите, ще му се изкефят повече, въпреки насилените на моменти ЛГБТ простотии.
Mitko6000
Цитиране
04 август 2023
Наскоро изгледах Kingdom в Netflix. Корейски сериал в доста уникален исторически период, с доза екшън, политическа интрига и зомби хорър. Отдавна му се каних, най-сетне стигнах до него и изобщо не съжалявам, че го гледах. Супер свеж и пресен сериал. Нямам тъпрение за 3-ти сезон, ако някога има. Тия корейци ме изумяват все повече.
LethianDream
Цитиране
14 август 2023
Изключително слаб и посредствен сериал е Кингдъм, издържах две серии и бях дотам

Изгледах си двата сезона на FROM и съм адски впечатлен, един от най-добрите сериали, които някога съм гледал, личи си почерка на сценаристите на Лост, много загадки и ребуси..изключителен! Ако нямаше модерната лесбо двойка, сигурно щях да дам оценка 10/10 Гледайте го!

Rostik79
Цитиране
14 август 2023
Гледах го ФРОМ.
И честно казано към края на втори сезон вече едвам го изтърпях. Мега нелогични действия от страна на героите, които никой здравомислещ човек иначе не би направил. През 5 минути на някой от героите се случва нещо и другите като го питат какво е станало, той е "а, нищо не видях, всичко е наред, добре съм; няма значение".
По някои причини, въпреки, че очевидно са се озовали на място, където нормалните закони не важат (и уж го осъзнават), героите постоянно се удивляват като се случва нещо неестествено.

Уж всички искат да се измъкнат, но някой ако разбере нещо, което потенциално може да в важно за разкриването на мистериите, си мълчи, прикрива, лъже.

В първи сезон мъжът Джим като за първи път щеше да включва радиото и цялото село се събра да чуе, жена му и тя там и той ѝ вика "да чуем сега с кого ще се свържем", а жена му е "а, аз ще се прибера в къщата да копая в мазето".
WTF?! Хората ще правят радио-връзка и евентуално да намерят спасение, женката, която иначе постоянно реве как искат да се приберат, сякаш не ѝ пука.
За толкова време никой не се опита да залови един от човеците-чудовища и да го изследват или да го хванат жив и да го разпитват. Лудият очевидно знае много неща, но никой не се подсеща да го разпита.
Някои сюжетни линии остават да висят във въздуха без обяснение. Личи си, че както и в LOST, сценаристите са теглили от купата различни сюжетни линии и са ги вкарали на произволен принцип без да има някаква кохерентност.

И такива нелепости. 30% от времето си гледам в телефона или направо превъртам като усетя някой тъп и безсмислен диалог. Трети сезон, ако има може и да го загледам, но може и да не го загледам.

LethianDream
Цитиране
14 август 2023
Не си прав за някои неща, даже за повечето. Има само едно дразнещо нещо в сериала и това е лесбо-връзката на двете пачи, всичко останало е топ и така трябва да бъде, първият сезон е смазващо силен. Вторият не чак толкова, но пак е на много високо ниво. Такива като теб са ми любими като почнат да търсят връзки и логика в сериал на ужасите, пусни си Нешънъл Джиографик или Хистори ченъл за логика. Да, влиянието на Лост ясно се вижда, лощото е, че най-вероятно с течението на новите сезони тотално ще го забозят и ще го приключат като Лост в нищото И въпреки това, страхотен сериал е това спрямо всички останали помии, бълвани последните години.
Rostik79
Цитиране
14 август 2023
И защо като е хорър или фантастика или фентъзи да не може да има вътрешна логика в наратива? Дори и да е нещо безумно, да следва философията на света, в който се развиват действията. Това са елементарни причинно-следствени връзки, чиято липса за мен чупи този свят, персонажите стават безсмислени, защото действията им не следват закономерността, която биха имали, а следват закономерност, която сценаристът е решил да напише, дори и това действие да е в противоречие с досегашните дела на героя. Разбира се, че ще търся логика.

Лесбо-жените грам не ме разстроиха, най-вече защото им превъртах диалозите
А иначе единственият консистентен персонаж беше геят-програмист. Почти всички останали - шерифът, Джим, жена му, дъщеря им, дебелата "шефка" на колониалната къща в даден момент вземаха решения или демонстрираха поведение, което иначе не се връзва с останалата част от изградените им персонажи или взаимодействие с околния свят.

Като изграждаш персонаж, трябва да го измислиш с някаква индивидуалност, мироглед, психология, морал и на тази основа този персонаж трябва да реагира еди как си в дадена ситуация. Обаче той действа по друг начин, защото сценаристът така написал и в резултат повечето герои на моменти изглеждат като някакви аутисти. Все едно в RPG игра да си направиш герой с акцент на сила, но да го караш да прави стелт мисии.

За контра-пример произволно мога да посоча Фокс Молдър - във всяка ситуация начинът по който действа съответства на изградения му персонаж и си казваш "мда, агент Молдър точно това би казал в такава ситуация и точно това би направил".

LethianDream
Цитиране
21 август 2023
Много добър филм, изобщо немското кино напоследък блести. Не си спомням от In Time (Дилъри на време) насам да съм гледал филм с толкова яка идея и добър сценарий. Сега изпълнението малко куца на моменти, но не е болка за умиране. Даже пак ми се догледаха Дилърите веднага след края му.
Препоръчвам с две ръце!

darkblue
Цитиране
23 август 2023
Rostik79
Цитиране
23 август 2023
Харесвам сай-фай, харесвам и повечето неща на Снайдер, но този трейлър нещо ми изглежда твърде посредствено и генерично.
Paradise ми е по-любопитно, обаче нещо напоследък Нетфликс почнаха да режат споделянето и услугата не ми бачка (с брат ми ползваме споделен акаунт на негово име).
Art3mis
Цитиране
24 август 2023
Аз наваксах малко Майк Фланегън и неговите Midnight Mass и Midnight Club, като първия мога да го препоръчам с двете ръце.
LethianDream
Цитиране
24 август 2023
Артемис, много благодаря за препоръките, точно стойностен хорър сериал ми се гледаше след великия FROM. Ще пиша отзиви, след като ги изгледам.
<
1
...
237
...
261
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.