Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
238
...
264
>
Art3mis
Цитиране
25 август 2023
Аз пък From още не съм и видях, че се коментира тук от известно време, но нарочно не чета предварително.
Вместо да се мотам с по 1 епизод от Фондцията и Billions, ще му метна едно око.
LethianDream
Цитиране
28 август 2023
Изгледах през уикенда 5 епизода от Midnight Mass и съм с много смесени чувства. Нищо общо като усещане с FROM, може би ако бях гледал Масата преди да седна на стола FROM, вероятно щеше да ми допадне повече. Сега летвата е много високо вдигната, буквално непреодолимо високо
Мега дразнещ протагонист (СПОЙЛЕР - добре, че умря скандално бързо), още по-дразнещ антагонист, който се прави на протагонист. Най-добрата сцена беше между Джо и Лиза, шапки долу там за изпълнението
Страхотна Кейти Зигъл, тя е проблясъка в тази 5-часова цялостна скука. Плоски герои, плосък сюжет, нищо нестандартно и завързано. Очаквах повече от Фланаган. Щом Масата е по-силна, представям си каква трагедия ще е Клуба.

Edit: Доста силни два финални епизода на фона на другите досега. И въпреки това остава горчив вкус, това можеше да е много силен сериал, а не просто добър (4) по шестобалната. (СПОЙЛЕРИ) А колко съм се смял на нелепиците, на които обикновено не обръщам внимание в хорър филми. То не беше рязане на плат (който следваше да е крило на вампир), то не беше два тийна да направят същия тоя вампир за смях, като го запалят (обща възраст 30 години срещу сигурно поне 300-400 годишното изчадие). Ростик ще умре от нерви, като се сетя за реакцията му срещу FROM.

Чудя се накъде да поемам сега в морето от сериали, може би е време малко да превключа на фентъзи/фантастика- Фондацията и Колелото на времето. Не съм гледал и последния амазонски сериал по Властелина

nightwarrior
Цитиране
02 септември 2023
Гледах вчера първия епизод на live action версията на One Piece. Ако задържат нивото докрая, това ще е първата добра екранизация на манга/аниме. Чак съм шокиран, че продукция на Нетфликс. Същия Нетфликс, дето обезобрази Cowboy Bebop.

Изглежда, че тук наистина Ода ги е държал от близо и личи. Разбира се има разлики спрямо сорса, за да се намести в темпото на епизод. Това е очаквано, но историята по никакъв начин не пострада. Имах резерви към актьорите, но се справят прилично. Особено главния, за момента напълно предава ентусиазма и позитивизма, граничещ с глупост, на героят му, остава да видим ще предаде ли и сериозността, когато се наложи.

Вярно е че впечатленията са ми само от 1 серия(ще понаваксам тия дни), но за момента съм впечатлен. Върнаха ме 20+ години назад, когато за първи път се допрях до откачения свят на Ода.

Rostik79
Цитиране
05 септември 2023
Това One Piece го пропуснах навремето като гледах анимета. Тогава гледах повече хорър/фантастики Ergo Proxy, Gungrave, Trinity Blood, Hellsing и подобни.

Аз на две "сядания" приключих Severance и бих казал, че е едно от много добрите неща, които съм гледал напоследък. Препоръчвам като мистерия/сай-фай/mindfuck/философия. Малко е slow-burn обаче предупреждавам, но има страхотна стилистика, кинематография, топ актьори, диалози. Нищо общо с инфантилния FROM . Леко изненадан останах като разбрах кой е режисьор на повечето епизоди, но ми се издигна в очите. Справил се е много добре.

Сега почнах СИЛОЗ да го видя и него, че доста хвалби чувам.

LethianDream
Цитиране
05 септември 2023
Рос, мерси за препоръката за Severance, изглежда ми някакъв майндфък като Западен Свят, чудя се дали да не си пусна и Епъл трайъл за тези две шоута (Severance и Silo)
Rostik79
Цитиране
05 септември 2023
Аз точно заради това си пуснах трайъл. Евентуално може да го оставя за месец-два да изгледам каквото има. То в Епъл честно казано е доста постен каталогът. Да на кажа, че е скандално пуст. Освен тези два сериала, има още 2-3, които привличат вниманието (Фондацията, един за колонизацията на Марс и един с Идрис Елба), има 2-3 игрални филма (единият е Тетрис) и останалото е някакъв пълнеж. Даже Showtime има по-добър каталог.
Прегледах им и каталога с филми под наем - почти всичко си го има в останалите платформи, които имам.
Rostik79
Цитиране
11 септември 2023
Тези дни изгледах СИЛОЗ - не, че не ми хареса, но имам доста забележки. Има някакъв силен театрален елемент - първо, че реквизит и осветление са много зле. Изглеждат като на Нетфликс и то от евтините им продукции. Декори, дрехи ... все едно си в театъра. А осветлението е в този силоз почти навсякъде дифузно и доста силно. Може в книгите да е описано защо, но на екран изглежда нелепо.
Има много често разни драматични диалози за пълнеж, при това доста дълги. Уж са в силоз със сравнително ограничени ресурси, но всеки втори е с някаква гъзарска прическа за по 200 долара.
Има и доста логически несъответствия, но да не се впускам.

Също изгледах уикенда HIJACK с Идрис Елба. Хубав трилър-сериал, гледа се на един дъх. 7 епизода, горе-долу в реално време - проследява отвлечен самолет от Дубай към Лондон. Надявах се само да има някакъв по-неочакван обрат, но за съжаление нямаше нищо непредвидимо. Същите банални истории. А и който е гледал Executive Decision от 1996 с Кърт Ръсел, лесно ще предвиди края.

Сега мисля да загледам Фондацията.

lyubohar
Цитиране
11 септември 2023
Съгласен съм за силоза, доста посредствен ми се видя и го натирих след 3 епизод. Диалозите бяха доста generic, и винаги "по темата", да се бута историята напред - никаква идея за изграждане на образи. Пуснах си BSG за 5 или 6 път да си оправя вкуса в устата
Rostik79
Цитиране
18 септември 2023
За феновете на хорър-сериалчета мога да препоръчам Servant (гледам го на Apple Tv). Може би не точно хорър, но създава добро усещане за параноя, клаустрофобия и тягостност. Наративът постоянно е на границата на свръхестественото и се чудиш как да търсиш обяснение на случващото се. Има някакво Стивън Кинг усещане.
Сериалът го рекламират, че е уж на M Night Shayamalan, но освен, че е продуцент и режисьор на някои епизоди, няма друго участие. Създател и сценарист се води някой друг. Въпреки това епизодите, които са на Шаямалан си личат. Макар, че го хейтнах след няколко тъпи филма, трябва да призная, че начинът му на снимане е уникален с тези дълги кътове и странни ъгли.
Добри думи за актьора Rupert Grint - това е смотльото - рижавото приятелче на Хари Потър, обаче честно казано прави много добра роля в този сериал, както впрочем всеки един актьор. Епизодите са по 35-40 минути, което е само в плюс.
Втори сезон идва малко по-слаб след чудесния първи.
Rostik79
Цитиране
28 септември 2023
Изгледах първи епизод на сериала по Жон Вик - Континентал и съм по-скоро доволен. Същите over-the-top престрелки в комиксов стил, само че естествено без Киану. Действието се развива някъде края на 70-те. Саундтракът включва съответните дискарски парчета от периода. Мел Гибсън в ролята на злодея, но не е много убедителен, както впрочем и целият каст като цяло ми е малко смотан, но иначе самото действие става.
darkblue
Цитиране
02 октомври 2023
Rostik79 написа
Изгледах първи епизод на сериала по Жон Вик - Континентал и съм по-скоро доволен. Същите over-the-top престрелки в комиксов стил, само че естествено без Киану. Действието се развива някъде края на 70-те. Саундтракът включва съответните дискарски парчета от периода. Мел Гибсън в ролята на злодея, но не е много убедителен, както впрочем и целият каст като цяло ми е малко смотан, но иначе самото действие става.

Предполагам когато свърши сериала, ще дадът дъртия Уинстън и Киано като се срещат за 1 път.

darkblue
Цитиране
05 октомври 2023

Rostik79
Цитиране
05 октомври 2023
" - Шефе, попаднах на страхотен сценарий: на един баща убиват детето му и той се заклева да отмъсти и да избие всички виновници.
*Продуцентът: изправя се бавно от стола, пурата пада от устата му:
- Мамка му, това е велико! Почваме снимките още другата седмица!"

Оня ден гледах новия филм на Гай Ричи: The Covenant - военен екшън за Афганистан с Джейк Гиленхол. Нормално бих го подминал, но си викам заради Гай Ричи да го гледам. Само че в този филм няма нищо от Гай Ричи. Това е посредствен военен екшън, даже патриотично американски. Невероятно плосък като история, с тъп диалог, няма остроумни реплики, няма бъзици, няма неочаквани обрати ... На финала нашите са притиснати от злите талибани, патроните им свършват, краят е неизбежен ... и изведнъж! Идват нашите американски войници с гръм, със самолети, хеликоптери, джипове ... избиват лошите талибани, нашите са спасени, киносалонът ръкопляска на крака и пеят химна!

Гай Ричи е поредният режисьор, който от оригинално съдържание и запомнящи се филми, почна да прави клиширани холивудски бози.

darkblue
Цитиране
05 октомври 2023
е то вече всеки филм не е нищо ново, континтала и той ще е едно и също. За SILENT NIGHT се кефя, че е с Joel Kinnaman.

Може да видиш Sound of Freedom, доста го хвалят. Аз лично не съм го гледал още, чака ред.

Rostik79
Цитиране
05 октомври 2023
От последните години единствено бих казал, че ме впечатли Mother на Дарън Аранофски. Няколко пъти го гледах. Мислех, че ще е някакъв трилър-мистерия, по-близо до "нормалните" филми на Аранофски като Кечистът (както го превеждат) или Китът, но се оказа баш Аранофски. Даже е може би от най-откачените му филми.
<
1
...
238
...
264
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.