Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
243
...
264
>
Rostik79
Цитиране
23 януари 2024
Мен ме кефи да има някакъв такъв елемент, че иначе аман от традиционни детективски сериали. Особено скандинавските, от които в този сезон е почерпена солидна доза вдъхновение, които всичките ги правят по калъп:
- мистериозно убийство при странни обстоятелства;
- някакво малко селце и затворена общност;
- всеки е някакъв чудак и чешит;
- има поне един луд, който бръщолеви нещо, но никой не му обръща внимание;
- идва детектив от големия град, който също "крие своите тайни от миналото";
- при разследването се оказва, че всеки от селото си има и той някаква тайна;
- подозренията и доказателствата се трупат в посока някой си;
- накрая се оказва, че извършителят е майката/дъщерята/бащата или изобщо някой близък, който досега уж е бил извън подозрение.

Та няма да е зле да се освежи тази формула с някаква свръхестествена сила.

lyubohar
Цитиране
23 януари 2024
Е то и свръхестественият елемент не е като да е много оригинален Разбунени духове на малка, потискана етническа група, не е като да не сме го гледали. Горното е вярно, но пак може да е хубав сериал, аз нямам проблем с горния чеклист ако е направено добре

Последният сезон на Фарго, например, е страхотен. Може би наравно с първия, ако не и по-добър. Без да излиза от формулата си.

Rostik79
Цитиране
23 януари 2024
The Terror беше със свръх-естествени елементи и беше като цяло извън клишетата, но ... ок, той е малко друга бира, понеже жанрово е малко по-встрани.

Фарго искам да го гледам. Един от малкото сериали, които за мен досега слаб сезон нямат. Обаче го свалиха от HBO

lyubohar
Цитиране
23 януари 2024
Да, The Terror беше приятен, не знам колко оригинален беше, понеже не ги следя свръхестествените много-много.

Иначе предпоследният сезон на Фарго също беше отклонение от формулата и лично за мен не му се получи съвсем добре. Този новият обаче е друга бира и си е пълно връщане във форма. Има го по торентите, включително с 4К резолюция.

LethianDream
Цитиране
23 януари 2024
Я кажете отзиви за "Колелото на времето"? Една приятелка ме навива да го гледам, вика "втория сезон особено е адски силен"? Струва ли си времето, след като не съм чел книгите?
darkblue
Цитиране
23 януари 2024
1 сезон беше подобре, стегнат , по сторито. 2 сезон - вкараха веднага педали, лесбота, някви драми... 50% вече не го помня.
Rostik79
Цитиране
24 януари 2024
Изгледах The Creator по Дисни+ - като фен на фантастиката го очаквах, макар от коментарите да бях предварително подготвен и прочетеното си беше напълно вярно. Кинематографично, каскади, CGI, взривове, музика и т.н. е на доста високо ниво.
Обаче филмът е някаква китайско-левендурска пропаганда за правата на малцинствата, които мечтаят да живеят в мир и любов и за лошите американски войници-садисти, които ги преследват и такива неща. Нито за секунда не изпитах някаква симпатия или съчувствие към "бедния робото-пролетариат" и онеправданият ИИ. Даже напротив, дразниха ме и ми се искаше амекриканските солджъри да ги разпарчедосат.
Оставям настрана купчината алогизми и plot-holes, от сорта, че роботите спят, отглеждат ориз, обличат се като будистки монаси и такива тъпотии.
А, и освен това синчето на Дензъл Уошингтън, който играе главната роля е пълен бастун.

Подобно беше и във филма Елизиум, където окъсаните бедняци-колхозници искаха да станат имигранти в света на богатите и да се ползват от благата им просто ей така, щото "те имат толкова много, а ние толкова малко, не е справедливо, дайте да им го вземем" (позната картинка от живота, нали?).

lyubohar
Цитиране
24 януари 2024
Rostik79 написа
Подобно беше и във филма Елизиум, където окъсаните бедняци-колхозници искаха да станат имигранти в света на богатите и да се ползват от благата им просто ей така, щото "те имат толкова много, а ние толкова малко, не е справедливо, дайте да им го вземем" (позната картинка от живота, нали?).

Е айде сега, в Елизиум си беше почти робство и хората си имаха основание Какво, да си направят сами антибиотици ли? Има разлика между работещ капитализъм и тотална експлоатация. Ти какво си мислиш, че ако някой ден богаташите се заселят примерно на Луната, ще се класираш с тях понеже не си мързеливец и не си от бедняците-колхозници ли?

Rostik79
Цитиране
24 януари 2024
"Нощта ражда из мъртва утроба

вековната злоба на роба:

своя пурпурен гняв -

величав."

Добре, де, донякъде съм съгласен за Елизиум, че там е нещо като в азиатските манифактури, където ако ще и да си скъсаш задника от бачкане (а то няма как иначе), няма да получиш нито по-голяма заплата, нито повишение и ще караш с по 1 долар надник доживот.

Обаче се замислям, след края на филма какво се случва 1 година по-късно на орбиталната станция, след като я населиха неграмотни, наркомани и бандити. Дали няма всичко вече да е оглозгано и да е установена диктатура на престъпен синдикат, основан на насилието?

lyubohar
Цитиране
24 януари 2024
Така е, да, темата е сложна Не всички бедни са наркомани и бандити, нито всички богаташи са за чудо и приказ. Реално ако си от бедните какво ще ти дреме, че са съсипали орбиталната станция, тя не е била построена за теб така или иначе. От друга страна, там горе вече е същата клоака, каквато е била долу. И това го има.

За добро или лошо, в историята повечето промени към добро (към демокрация и равноправие) са дошли тогава, когато силните на деня са решили, че вече няма накъде и трябва да отпуснат малко синджира, а не в резултат на революции. Но има и изключения - Френската революция например.

thementalist
Цитиране
24 януари 2024
Някой гледал/чел ли е Ричър?
nightwarrior
Цитиране
24 януари 2024
И съм чел и съм гледал. Книгите са не лоши трилъри. Да, далеч са от висша литература, но са ми приятно четиво. Само последната излязла не съм я чел(все още).

Сериала доста добре екранизира книгите. Не знам що не ги караха подред, а прескочиха, но тъй като повечето книги разказват самостоятелна история, дори с променен ред не пречи на сериала. Готиното е че примерно във втори сезон Рийчър споменава ей тъй между другото за събития случили се преди няколко години(дефакто събития случващи се в междинните книги). Един вид хем намигане към фенове, хем да покажат, че нещо се е случвало между сезоните.

Актьорът дето играе Рийчър го прави доста прилично, заради физиката доста се доближава до литературния образ, за разлика от Том Круз.

Не знам още коя книга ще екранизират за 3ти сезон(който уж потвърдиха), но нямам търпение да го видя.

Забавен факт - в една от книгите (мисля 8ма ама може да бъркам), един второстепенен герой е сержант Слави Трифонов от Делта Форс мисля беше. Мисля че му е ходил в шоуто при гостуване тук и затова, но ми стана много смешно като видях името при четене.

thementalist
Цитиране
24 януари 2024
Трети сезон го потвърдиха точно преди да започне излъчването на втория сезон(или поне аз тогава разбрах). Обяви го главния актьор в сериала.
Straicar
Цитиране
24 януари 2024
Вчера догледах 1 сезон на Ричър.Прочел съм доста от книгите и съм доволен както от сериала така и от избора на актьор. Това с Том Круз си беше чиста ебава. В сериала са го паснали перфектно като визия а и самия актьор играе доста добре ролята си. От днес почвам и втори сезон дано продължат с доброто качество.
LethianDream
Цитиране
25 януари 2024
Аз се мъча на прехваления The Fall of The House of Usher. Първият епизод гледах като теле в кълчища, викам айде втория малко ще се оправят нещата, стигнах до половината на втори епизод и загасих- мега тъпотия. Чудя се дали да продължавам да се мъча или да си пусна някое друго сериалче
<
1
...
243
...
264
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.