"Честна игра" с единия от братята Болдуин и Синдито Крофърд ми идва още в съзнанието "Fair Game" - по-скоро би следвало да се преведе като "Плах дивеч" знам ли аз, че те точно я гонеха да я отстрелят
Но все пак говорим за Надя Баева- легенда в превода, която превежда следното в Алф:
"Алф започна да слуша реге и отдалеч се чуваше - Няма жена, няма вик!"
"Defies all logic. It's both the best and worst action movie ever"
Изгледах SISU - финландския екшън, който е пак от тази категория, на самотни и мълчаливи мъже, които се оказва, че са някакви one-man-army супермени (има го в HBO Max). В този случай екшънът си е направо на границата на комичното с такива изпълнения. Ако Джон Уик и Nobody ядяха бой, този финландец вдига летвата още повече - че го прострелваха, рязаха, бесиха, давиха, запали се и т.н... Буквално се смеех с глас на някои ситуации, но и се накефих.. хвърчат крайници, кръв се лее с кофите и подобни...
Изгледах и Grayhound с Том Ханкс - Втора световна война, атлантически океан, немски подводници ... не беше съвсем зле. Има няколко хубави CGI-кадъра, но като цяло скука.
Почнах да мъча и Блек Мирър, преди време адски ме беше отвратил първия епизод, но като цяло отзивите на всички дружки са- Как, бе, страшен сериал изпускаш.. и се прежалих да го почна отначало Вторият епизод с чернилката от Get Out беше доста стабилен, може и да ми хареса въпреки първоначалната погнуса.
Аз забравих да кажа, че изгледах един филм с ... Чък Норис Гледам в Амазон Прайм, че доста ретро филми са пуснали от 70-те и 80-те и виждам един Code of Silence от 1985-та и викам я да го видим дали тези екшъни от 80-те са както ги помня. Ами да ... музиката е някакъв synth-jazz, ако има такова нещо. Със синтезатор някакви психеделични джазирани мелодии. И пак със синтезатор са звуковите ефекти на боя като се удрят. Включително и стрелбата ми се струва, че е така.
После може да метна Death Wish 2 с Чарлс Бронсън
Не ме разбирай погрешно, аз си гледам хоръри с кеф, но адски мразя гнусотии, то това не е хорър, нищо не е..
Тука се сещам за един лаф от 13-тата годеница на принца:
Царят: И сега какво искаш? Медал или пари?
Художникът: Ваше величество, истинският творец не твори само за почести и чест.
Царят: *дава една торба жълтици
Освен това има номинация за Оскар за най-добър актьор.