EDIT: сега видях, че за режисьор са сложили някоя си Geneva Robertson-Dworet, набор '85, сценарист на Капитан Марвел и Томб Рейдър. В комбинация с трейлъра, че главният герой е някакво миловиндо момиче, което очевидно ще трепе мутанти и кръвожадни бандити, очаквам стабилна феминистка пропаганда, ама карай ... Пак ще го гледам със сигурност, поне първите епизоди.
Тази седмица смятам да гледам "Зона на интерес"- най-добрия чуждестранен филм, за това как Рудолф Хес си направил виличка в покрайнините на концлагер. И май трябва да си направя отново една панорама с всички филми за онова време- Списъкът на Шиндлер ми води класацията, плътно следван от Пианистът, но има и много други страхотни филми- Дер Унтерганг/Падането на Третия Райх, Момчето с раираната пижама, Животът е прекрасен (разбира се), Конспирация (за срещата във Ванзее и "решаването" на еврейския проблем)...
Сега видях, че е в SkyShowtime, значи и ще е с превод. Не, че ми е нужен, но е по-удобно. 4 сезона. Даже има отделно и минисериала, както и оригиналния сериал от 78ма.
Започни с пилотния филм, който е пълнометражен. Както с повечето сериали, не става велик веднага, но някъде към 2-3 серия ще си зарибен. Мини-сериалът виж кога точно да го гледаш, не помня кое време отразяваше. Има и уеб-серии, които се намират в нета, мисля че са между сезон 2 и 3. Малки са, но са приятни. За съжаление точно когато правеха последния сезон, започна стачката на сценаристите и последните серии на последния сезон малко го претупаха, но мен и те ме кефят много.
Спомням си преди години май гледах един по телевизията, пълнометражен, но бяха някакви млади тийнове всички. И нищо не разбрах, почваше отнякъде и свършваше наникъде, но просто не съм наясно с вселената. Сигурно е бил някой спин-оф.
Това дето си гледал е Каприка. Не е пълнометражен, сериал си е, спин-оф, но е много слаб...
Edit: май наистина първият епизод го водят mini-series? Странно...Би трябвало да си почва правилно където ще го гледаш...Първата сцена е един как чака в една стая на една отдалечена дипломатическа мисия...