Доста ми хареса и на мен, но продължава да ми липсва при Вилньов нещото, което да ме връща към неговите филми отново и отново. За разлика от Нолан.
Отличен филм, перфектно заснет, страхотни сцени, но ми се губеше емоцията, това, което и Велувиан спомена. Страхотно радващ Фейд-Рота, малките Шаламе и Зендая играха прилично добре. Прекрасна принцеса Ирулан (Флорънс Пю), уникална Леа Сейду като Маргото
Но някак лишен от емоция и студен свят, не е точно това, което си представях като четох книгата. Според мен тези неща, които е изрязал- ментатите, за които вчера говорихме, цялостния лор, мен лично по-скоро ме разочароваха, без тях реално не можеш да добиеш представа какъв герой точно е Пол Муад Диб- защото той не е нито добър, нито зъл. Можеше много повече да изследва вътрешните му борби. Разбира се, имаше една много велика сцена- на събранието, евала на малкия педераст Шаламе как я изигра.
Отлична работа на Вилньов, но щом не ми се гледа втори път, значи не ме е докоснал достатъчно, за да бъде шедьовър. И пак типични за него, копирани едно към едно сцени от Арайвъл и Блейд Рънър. Ми не е нужно да се повтаряш, мейт, макар че сега ще кажат- "това си е неговия стил".
Чакам третата част обаче, дано там ме опровергае