виж кой са лошите
To глобално май сме си малцинство. То тоя дето играе доктор Who най-малкия му проблем е, че е чернокож. Той е мазен педал(различно е от гей). Беше казал, че иска в някой от епизодите да победи чудовище с туъркване.
Проблемът не е че X герой има Y сексуалност и спинсъс Z личности. Проблемът е, когато правят това център на вниманието. Или когато подменят герои. Едно време като гледах Блейд, изобщо не ми правеше впечатление, че Уеслито е черен. Даже едни от любимите ми екшъни от онова време са с него в главната роля. Или пък Фишбърн като излезе като Морфей.
Проблемът е когато на установен герой му сменят пола/расата, щото... Знаем защо. Не може да описват Фринджила с бледа кожа, едва ли не като сестра на Йенефер, ти избираш катранено черна, която дори не може да играе.
Доктора е перфектната опция заради преражданията (не точно прераждания ама все тая). Можеш да сложиш женя, чернокож, азиатец. Проблемът е, че старите доктори след като ги сменяха идваше някой със свой прочит на героя и харизма. Историите не бяха с фокус върху доктора, сексуалността му. Още при Капалди епизодите ставаха все по-слаби, но новите са заети с това да ти преподават как да си по-woke, вместо да те забавляват. От 10-13 милиона зрители при Мат Смит(който доста от феновете плюеха навремето, без да знаят какво се задава), зрителския интерес падна до 2млн.
Обаче работата е, че явно или не им пука и са упорити, защото специално Дисни бележат провал след провал по бокс-офис на уоке филми с гейове и черни или целта изобщо не е печалба.
ББС действат на подобен принцип, щото се фъндват не от гледане, а от данъци. Тоест дори само семействата им да гледат доктора, боли ги фара.
Disney lost over $300 million after two 'woke' kids movies were gigantic box office bombs
https://www.express.co.uk/entertainment/films/1759191/Disney-woke-movies-Strange-World-Lightyear
Работата е, че "нормалните", които генерираме реално финансовия поток, сме мнозинство, но уоке и соушъл уориорите, разните с лилави коси и халки по носовете са по-гръмогласни. Тези уоке глупави филми имат сравнително високи оценки от критиците, но от обикновените потребители са от порядъка на 2,5/10.
И въпреки това продължават. Малката русалка с грозното негърче също беше масивен фейл. Предстоящият Ромео и Жулиета с още по-грозноватото момиче ще удари дъното и ще флопне с минимум 150-200 млн. долара загуба, гарантирам. На ЮБИ вече паднаха акциите стабилно, заради черния самурай и със сигурност заглавието само заради това ще отчете спад в продажбите.
И обратното - нали помните играта Хогуортс от миналата година как я охулиха уоке-медиите, че не била достатъчно уоке, а Роулинг допълнително наливаше масло като се подиграваше на ЛГБТ-ата. В същото време играта си беше финансов успех.
Което ни връща отново на това, което nightwarrior спомена. За тези, които управляват тези медии на практика парите нямат стойност, каквато за нас. Хич не искам да влизам в ролята на конспираторите с алуминиеви шапки, но някак си натам сочат фактите.
Според мен тая мода ще мине. Децата на сегашните woke хорица ще ги обвиняват как са си абюзвали роботите-прахосмукачки и smart хладилници. Нямам търпение за този момент честно казано
В тая връзка вечната класика:
не съм много сигурен точно за това. Все пак това героя е базиран на реална личност, която в Япония не е неизвестна и никой да не е чувал за нея. Според мен много зависи как ще е представена историята и колко ще са изопачени фактите.
Но пък за сметка на това веднага излезе статия, мисля че беше на IGN, където някакакъв азиатец журналист си мрънкаше, че трябвало да си бъде японец самурая за да се усещало по-натурални и как азиатските протагонисти били много слабо изразени в игрите и не били харизматични герои, трябвало да се наблегне повече на представянето на азиатски герои в по-силни роли.
Очаквам вече някой да направи нещо с ККК от членове азиатци, обратни и негри, те така или иначе под качулките и робите не се виждат какви са...