Изпревариха те за това. Нали имаше един филм, в който чернокож-полицай под прикритие се представяше за член на ККК по телефона Забравих му името на филма...
Иначе акциите на Юби наистина паднаха. Първо се появяваха мемета с графиките, за които не бях сигурен дали не са фейк, но проста проверка в гугъл за няколко секунди показва, че на 16.05 падат от 23,35 евро на 19,88 евро. Сега пак се вдигат де, но само един трейлър им свали акциите с около 15%.
Така че уоке истерията е по-скоро само такова - истеричните крясъци на малък процент общност, които са малцинство, но са си издействали голяма сцена и внимание, защото нормалните ги толерираме.
И аз не се сещам някоя компания да е била канселирана точно по тази линия, но се сещам за обратен пример с реклама на една американска бира (май Будвайзер) с някакъв гей или транс, в резултат на което продажбите им паднаха до дъното. Т.е. бяха канселирани, но по обратна линия (играта на думи е умишлена).
Цели компании и аз не се сещам сега, но много отделни личности бяха канселирани. Та логиката е същата и предполагам големите компании не искат да попаднат в сходна ситуация. И се стараят да са по-бели от Папата даже без да ги питат. 100% има хора на заплата, които само с това се занимават.
Та няма да се учудя, ако и ЮБИ не са се ползвали от услугите на тези комплексарчета.
Тежки времена за компаниите май. Ако вкарваш уоке-шитни, никой не иска да ги гледа/играе; ако не вкарваш, почват ЛГБТ-ата да те плюят и да мятат кал...
Колко реваха да се кенселира Hogwarts-а, е какво стана? Проблемът им е че са малко, та да кенселираш компания, трябва масата от потребители да бойкотира. Тия от lgtv-то обикновено дори не консумират това дето искат да е woke. В крайна сметка компанията прави продукт, който отчуждава ядрото ти от потребители, за да угоди на хора, които имат 0 интерес от продукта им.
Затова Hogwarts-a беше успешен въпреки ревовете(е затова и щото беше адекватно направена игра, ако беше траш все тая), затова Forwpoken флопна, затова Анхайзер Буш трепереха след фиаското с Бъдуайзър както спомена Rostik.
Въпрос на време е компаниите да се усетят, което ще е вероятно когато компании като Blackrock и Vanguard решат, че вече не могат да покриват загубите.
Всяка система като я пререгулираш, опитва да се върне към средата. И колкото повече я пререгулираш, толкова повече ще отплесне в другата крайност, когато се махне външното въздействие.
Никога не е имало проблем дали даден герой е гей, черен, или лилав. Проблемът е, че вече нямаме герои, а стереотипи. Пак пример с доктор Who. Някои от предишните доктори бяха... Абе с маниери, облекло и т.н. можеше да се дискутира дали не са гейове. Други бяха изцяло мъжествени. Ама и в двата случая нямаше значение защото имаше точно 0 фокус върху сексуалността им. Важното бяха приключенията, загадките. Единствени допири с романтика в сериала бяха епизоди за една мистериозна сватба. Толкова. Идва новия и е важно да се покаже че е черен и както казват на английски flaming homosexual. Историята няма значение, тя само пречи, затова ще преправим установени канони щото много ни ограничават. Приключения... Трябва да са скучни до безкрай, щото иначе ще отнемат от фокуса.
И после излиза оня дето го играе и обяснява как бил фрустриран, че не го гледат. Чудни защо ли.
PS. Точно си пускам сега финалната сцена от Training Day да се смажа отново - "I AM POLICE! I run shit here, you just live here.. King Kong ain't got shit on me!" Мастърпийс!
Това за изчерпването ми се струва като разговор на писатели преди 200-300 години. Седнали и изпуснахме великите романи, няма за какво да се пише вече, трябват извращения. Далеч не мисля, че е така. Не мисля че оттам идва ограничението.
Гледа ли Rebel Moon? Това за мен си е като учебник как не трябва да се правят филми. Некохерентна история, теглила майната на всякакви причинно-следствени връзки, за да изглежда куул.