Но после примерно следват 2 силни епизода без простотии и с развитие на образите, яки диалози и т.н. Примерно Simon Pegg прави брутаааална серия след като буквално целия сезон е в кома (лек спойлер).
Мисля, че сериалът винаги е бил точно такъв, просто му свикнахме и вече не им минава коронният номер с гадостите и простотиите. Смятам, че този сезон задължително трябва да е последен.
И наистина не знам какво е гледал Летиан, но Фюриоса в никой момент не се бие с някого във филма. Чат-пат стреля и това е.
За новия Alien, сто процента ще го гледам на кино, но първо искам да си прегледам цялата поредица. Мнението ми е, че втория филм на Камерън (Aliens) лично на мен грам не ми хареса, макар че се води едва ли не за класика. Прометей ми хареса адски много, макар че беше преработен първи Alien, Нооми Рапас зловещо изкърти. Изобщо новите части- Прометей и Ковенант си имаха очарованието, може би в моите очи там Фасбендер направи голяма роля Много повече от лора имаше в тях, не просто да те гони батенцето в кораба. Новият, доколкото разбирам, се връща към гонитбата, което хем е готино, хем някакси ограничава мистериите и загадките, които бяха много важна част от поредицата.
А новият Crow бил страшна гмеж, дори не смятам на торент да го гледам, с педалчето главен и някаква селски грозна обикновена пача-"мацка".
Мда, така си е - затова казах, че новият е просто слашър, в който чудовището убива безлични рандъм тийнове, докато последният оцелял тийн не намери начин да се спаси/отърве от чудовището. Не поставя и не отговаря на въпроси.
Догодина излиза сериал Alien Earth, в който действието се развива 30 години преди първия филм, т.е. някъде около времето на Прометей и не е ясно за какво ще иде реч, но по логиката на канона, пришълци по това време изобщо не би трябвало да има, т.е. поне на Земята не би трябвало да знаят за тях.
Може да е някакъв шпионски трилър-мистерия за това как от Уейланд-Ютани засичат сигнала от LV-426 и манипулират Ностромо да отиде там, но това ще е голяма скука.
И впрочем Aliens на Камерън не се води "едва ли не за класика", а Е брутална класика за жанра
И аз съм на същото мнение. И предвид, че филмът е пак на Милър, бях по-скоро изненадан и леко разочарован.
Иначе си мисля, че е доста по-лесно да висиш под камион с една ръка ако си 50 кила, отколкото ако си 100 Аз поне едър и здрав елитен катерач досега не съм виждал
Пичове, мисля, че ударих сериала на годината! Такъв брутален майнд-фък мозъкът ми не беше ял/ усещал от много години. Направо Dark Matter си е невронна оргия. Вярно, че първите два епизода са буквално скучни, но след това как се отваря, не е истина!
ШИБАН ШЕДЬОВЪР! ГЛЕДАЙТЕ ГО!
СПОЙЛЕРИ !!!!!!!
За Alien - не е лош, , негъра добре игра ама доста неща ме дразнят. Три часа се опитват да отворят вратата на първата среща с фейсхъгъри и накрая счупиха стъклото. Винаги съм се чудил в такива помещения ако държат толкова опасни СЪЩЕСТВА защо 70 % от вратата е стъкло. Тази компания властва в света едва ли не, а не може да засече че идва станция (която е тяхна) и някакви пишлемета разбраха за нея. Пресъздали ретро филма нали, ЦРТ мониторите, бутоните, зареждането на компютрите по 5 минути, ама няма проблем на андроида технологията е мега напреднала с чипа / диска , пушките с мега бързия софтуер за автоматично прихващане и обработва данни за стотни. Разполовения андроид с най висок достъп, от него зависи мисията и ми иска разрешение за достъп да направи еди си какво, да се конекне и тем подобни. Битката накрая с " хемафродита " също беше не доизмислена.