Salvation беше този с Christian Bale, нали? Да, той определено имаше потенциал, но не беше нищо особено в крайна сметка.
Впрочем и новия сезон на Rings of Power вече излезе. На мен ми хареса първия като цяло, макар доста хейт да отнесе. Даже оня ден изгледах последния епизод на предния сезон отново да си го припомня.
Бях забравил, че само три пръстена крафтнаха елфите и реално още го няма The One Ring и останалите. Явно предстои създаването сега на останалите, а и Гандалф вече е в играта.
Само не мога да свикна с грозните актьори, които играят елфите
Този сериал е тотална гавра с Толкин. Просто няма смисъл да се гледа. Неслучайно дори не съм гледал и НЕ ИСКАМ да гледам първия сезон
А шестологията си я въртя през няколко месеца- Extended Editions и ги обожавам и 6-те филма. Новата анимация се надявам само да е добра (макар че от трейлъра ми мяза на Лара Крофт в Мордор), там ще ударя поне 2-3 гледания на кино през декември, ако всичко е точно
Имаш период в историята на Рохан когато има една камара битки. Имаш легендарен крал в лицето на Хелм Хамърхенд. Имаш до известна степен истории за синовете му. Ама не, сценаристите решават да обърнат внимание(разбирай основен фокус) на "безименната дъщеря", щото Толкин буквално за нея е написал че просто Хелм има дъщеря. Толкова. Тя не само ще е основно действащо лице(и по-Мери Сю от Галадриел в сериала), ами и ще намери изгубено женско племе конни войни, за което Толкин никога не е писал, но човека просто е забравил че в света, който е измислил има амазонки на коне.
Това ще си е мръсен фен фикшън по всички стандарти. То не че Rings of Power не е. Така и няма да разбера за кого се правят тия "продукти". Плюеш в лицето на твърдата аудитория, която на първо място е направила вселената популярна, повечето нови нямат интерес. И после се чудят що флопват.
Направиха фен фикшън с Властелина, с Вещера, с Междузвездни, с Колелото на времето... Не разбирам защо. Ясно че аз не съм аудиторията на тия неща, ама се чудя кой е.
То ясно че и Джаксън си позволяваше свободи спрямо книгите(то и иначе трудно ще ги събере и в разширените издания), но там пак се усещаше като да разбира материята. Като да иска да в предаде, ако не 100% точно, поне автентично.
Тия сега просто искат да си разкажат свои истории и понеже никой не би ги гледал иначе, ги крият зад утвърдени франчайзи.
Да не говорим, че аргументите не издържат елементарна проверка - Rings of power е ужасно успешен финансово, това отговаря на въпроса за кого се прави и защо не се прави за твърдите фенове, т.нар. gatekeepers, които сакън дължината на меча да е с 1 сантиметър по-голяма от книгата
Честно казано реването на "твърдите фенове" в тия ситуации, които в повечето случаи са/сме вече чичаци на по 40-50, ми е много по-смешно, детско и абсурдно, отколкото отклоненията от канона във въпросния продукт.
И на мен не ми харесва накъде отива star wars вселената например, с която съм израстнал, ама чак пък толкова насериозно да взимам някакъв филм и вече да се тръшкам...
Амазон могат да танкват доста издънки(факта че изглежда Колелото още не е кенсълнато е показателен). Доскоро и Дисни правеха същото, ама примерно Acolyte приключи курса точно щото е шоу без аудитория(или поне целевата такава е неоправдано ниска).
Аз нямам предвид крайни извращения(споменатата дължина на меча). Ама някакви базови неща дето са канон - трите пръста на елфите се коват последни, за да са противовес на Саурон, след като е измамил Келебримбор, тук са първи щото... Де да знам, Галадриел от една от най-сериознире елф магьосници е превърната във войн по някаква причина, съпругът (по това време в историята тя е женена) го няма, щото ще пречи на Will they won't they със Саурон, което си е фенфик. Хронологията на събитията е толкова навсякъде, че няма накъде. В първия сезон вкараха протохобити щото Фродо. А сега се опитват да направят орките неразбрани злодеи. При положение че те са покварени същества, които познават само зло(да, можем да спорим дали Толкин не прекалява с черно и бяло, ама все пак това е света, който той е измислил). Пак казвам, и в трилогията на Джаксън има неточности спрямо оригиналния материал. Вероятно има доста дето са го хранили, заради дължини на меча, както казваш ти, но пак смятам че там автентично се опитва да се пресъздаде света. Промените изглеждат породени от лимитите на формата, а не щото "можем да разкажем по-добра история от Толкин".
Затова казвам че се дразня. Нямам против да си правят някакви фентъзита или сай-фай или каквото им душа иска. Като искат да разказват своя си история нека, ама защо трябва да носи етикета на нещо което си има повече от половин век установен lore.
Идеален пример ми Rebel Moon. Доколкото знам Снайдер е искал да направи 7 самураи в Star wars вселена. Не знам кой е държал правата по онова време(щото Дисни грийнлитва всякаква шлака), но са му отказали, та той си е направил "своя" вселена. В която има лазерни мечове дето не са баш лазерни мечове, зла империя и т.н. и т.н.
Не съм го гледал Rebel Moon, ревютата не са много положителни, ама в крайна сметка, поне не твърди че е част от Star Wars.
Знам ли, може би пък с възрастта съм станал по-кисел или по-малко търпелив. Подхождах с ентусиазъм когато чух че Амазон ще екранизират Властелина, Колелото. Може би и затова разочарованието ми е по-голямо.
Нормално е да починат, то не се издържа
Били направили нова енергийна станция в Англия, след като излязъл Rings of Power, която се захранва изцяло от въртенето на Толкин в гроба му
Ребъл Муун е леш, но става за едно гледане, не е чак толкова лоша, колкото я изкарват и колкото можеше да бъде. Със сигурност е по-добра от всички сериали по SW, излезли досега.