Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
289
...
293
>
Rostik79
Цитиране
13 март 2026
Много хубав филм изгледах - The Forgiven с Ралф Файнс, Джесика Частейн, Мат Смит (HBO MAX). Тежка драма, която стяга за гърлото, каквито филми по принцип избягвам, че малко ли са реалните драми от живота, но този ме хвана и го изгледах с интерес. Също като SIRAT и тук се развива действието в Мароканската пустиня (няма да им стъпим там, ей), но този е по-различен и с много ясни послания.
Малко е срамно, че Ралф Файнс така и няма Оскар за мъжка роля, при положение, че който и филм негов да хванеш, играе с уникално присъствие на екран. В същото време Рами Малек има Оскар. WTF!!?
lyubohar
Цитиране
13 март 2026
Ще го чекна, мерси.
LethianDream
Цитиране
13 март 2026
Ралф Файнс е страхотен актьор, няма спор! Има 3 номинации за Оскар, вероятно като на Лео ди Каприо ще му дадат наградата за някой скапан филм към края на кариерата му.

Ролята му в Списъкът на Шиндлер като Амон Гот е за мен една от най-великите в киното изобщо. Още ми е пред очите сцената с влаковете, които пристигат на гарата, натъпкани с евреи и Шиндлер моли Амон Гот да разхладят малко хората, при което оня се смее откачено и казва - "тези не са хора".

Списъкът на Шиндлер е абсолютен шедьовър, 7 Оскара са му малко. Аз лично съм му дал 8.8/10, като само шепа филми имат по-висока оценка в личната ми класация. Финалната сцена- също велика и огромна.

Rostik79
Цитиране
13 март 2026
На мен сцената от Списъкът ми е като излиза Ралф сутринта на терасата и ей така за отксок взема един снайпер и отстрелва рандъм евреин от концлагера.
Може да изиграе едновременно изключително заплашителен и гаден тип и също така някаква ранима и нежна душа.
lyubohar
Цитиране
13 март 2026
Скоро го гледах в 28 years later и също беше страхотен. В Червения дракон (продължението на Мълчанията на агнетата) също. Само в Хари Потър не ми харесва, но то не е заради него.
LethianDream
Цитиране
16 март 2026
Как сте след снощните Оскари?

Още не съм гледал Sinners, не знам защо го пропускам, при положение, че е в любимия ми хорър жанр. Гьорансон пак е изкъртил със саундтрака му.

Битка-та напълно заслужено е обрала Оскарите, огромен Шон Пен като военния психар Локджоу.

Жените около мен реват, че Франкенщайн е пренебрегнат за сметка на Синърс.

Мъжете пък реват, че Майкъл Джордан нищо не е играл в Синърс, ми той е баскетболист човека

Ейми Мадиган беше страхотна в Weapons- напълно заслужен Оскар за бабчето!

Джеси Бъкли беше ясна, сигурен Оскар като Финикс преди години за ролята му на Жокера.

Като цяло съм доволен.

Rostik79
Цитиране
16 март 2026
За мен изключително слаба селекция този сезон. Нито Грешници, нито Битката са някакви филми, които ще останат и ще се гледат след години. Не съм гледал с Тимоти филма и Бугония, които предполагам ще ми харесат повече. Франкещайн си беше ОК, но също нищо специално, дето да го запомниш.
За тази Ейми Мадиган - съгласен - направо ми настръхваха косите от нея в Weapons, който впрочем ми харесва повече от всички от селекцията, които съм гледал, но е "обикновен" хорър и съответно не се съревновава за най-добър филм.

Абе друга година пак ли имаше по толкова номинирани филми? Гледам в категория за най-добър филм цели 10!

За Джеси Бъкли се радвам - още в четвърти сезон на ФАРГО като я гледах ми направи много силно впечатление.

Майкъл Б Джордан е някаква подигравка за киното, поне в тази си роля. Ако МБД взема оскар за най-добра мъжка роля, съвсем спокойно може да вземе и Долф Лундгрен, примерно.

lyubohar
Цитиране
16 март 2026
И за мен цялото участие на Sinners в оскарите е някаква нелепица, но с изненада установих, че хората около мен доста са го харесали.

Майкъл Б Джордан със сигурност беше най-слаб от номинираните. Бразилецът от Наркос беше уникален в The Secret Agent. Той и в Наркос беше уникален като Escobar.

Лео е ясен, дори Тимъти Шаламе направи много силна роля, дето не съм му супер фен. На Итън Хоук му е крайно време да вземе Оскар, макар че от неговия филм издържах половин час. Но той беше топ. Явно пак политики са играли яко. Добре все пак, че не взе за режисура и най-добър филм.

Джеси Бъкли наистина беше ясна - фен съм ѝ от Чернобил и Tabboo още, много силна.

LethianDream
Цитиране
16 март 2026
И аз харесвам Хоук много, още от Тренировъчния ден. Имаше една негова фаза, дето се снимаше в разни бозички, радвам се, че я премина. Номинацията му за Оскар Blue Moon не съм я гледал още.

При жените малко ме е яд, че много любимата ми Роуз Бърн не можа да вземе Оскар (изкъртила е с ролята си в If I had legs..) , но то просто беше невъзможно тази година при наличието на Джеси Бъкли...

lyubohar
Цитиране
16 март 2026
LethianDream написа
If I had legs..

Този филм беше негледаем за мен...Изгледах го, ама беше толкова странен и фейк (по неприятен начин), че някак си и играта на женицата не ми допадна.
LethianDream
Цитиране
16 март 2026
Хм, странно, много я хвалят за тази роля, аз още не съм стигнал до него. Явно не ти е "влязъл".
Rostik79
Цитиране
16 март 2026
Чудех се Роуз Бърн откъде я познавам - Мойра Мактагърт от X-Men филмите се оказа, хах!
LethianDream
Цитиране
16 март 2026
И не само, къде ли не е играла Най-вече в Insidious-ите.
lyubohar
Цитиране
16 март 2026
LethianDream написа
Хм, странно, много я хвалят за тази роля, аз още не съм стигнал до него. Явно не ти е "влязъл".

Ами беше ужасно hectic, от тия дето постоянно нещо те напряга от екрана - аз хич не ги обичам такива нагласени. Освен това беше претенциозен - примерно нито веднъж не дадоха лицето на дъщеря ѝ, а тя беше в половината сцени. Камерата винаги е така, че да не се вижда.

LethianDream
Цитиране
16 март 2026
Стана ми интересно чак, ще взема да го дръпна скоро. Но всяко нещо по реда си- първо дългоотлагания Sinners, после Хамнет и Франкенщайн.
<
1
...
289
...
293
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.