Ролята му в Списъкът на Шиндлер като Амон Гот е за мен една от най-великите в киното изобщо. Още ми е пред очите сцената с влаковете, които пристигат на гарата, натъпкани с евреи и Шиндлер моли Амон Гот да разхладят малко хората, при което оня се смее откачено и казва - "тези не са хора".
Списъкът на Шиндлер е абсолютен шедьовър, 7 Оскара са му малко. Аз лично съм му дал 8.8/10, като само шепа филми имат по-висока оценка в личната ми класация. Финалната сцена- също велика и огромна.
Още не съм гледал Sinners, не знам защо го пропускам, при положение, че е в любимия ми хорър жанр. Гьорансон пак е изкъртил със саундтрака му.
Битка-та напълно заслужено е обрала Оскарите, огромен Шон Пен като военния психар Локджоу.
Жените около мен реват, че Франкенщайн е пренебрегнат за сметка на Синърс.
Мъжете пък реват, че Майкъл Джордан нищо не е играл в Синърс, ми той е баскетболист човека
Ейми Мадиган беше страхотна в Weapons- напълно заслужен Оскар за бабчето!
Джеси Бъкли беше ясна, сигурен Оскар като Финикс преди години за ролята му на Жокера.
Като цяло съм доволен.
Абе друга година пак ли имаше по толкова номинирани филми? Гледам в категория за най-добър филм цели 10!
За Джеси Бъкли се радвам - още в четвърти сезон на ФАРГО като я гледах ми направи много силно впечатление.
Майкъл Б Джордан е някаква подигравка за киното, поне в тази си роля. Ако МБД взема оскар за най-добра мъжка роля, съвсем спокойно може да вземе и Долф Лундгрен, примерно.
Майкъл Б Джордан със сигурност беше най-слаб от номинираните. Бразилецът от Наркос беше уникален в The Secret Agent. Той и в Наркос беше уникален като Escobar.
Лео е ясен, дори Тимъти Шаламе направи много силна роля, дето не съм му супер фен. На Итън Хоук му е крайно време да вземе Оскар, макар че от неговия филм издържах половин час. Но той беше топ. Явно пак политики са играли яко. Добре все пак, че не взе за режисура и най-добър филм.
Джеси Бъкли наистина беше ясна - фен съм ѝ от Чернобил и Tabboo още, много силна.
При жените малко ме е яд, че много любимата ми Роуз Бърн не можа да вземе Оскар (изкъртила е с ролята си в If I had legs..) , но то просто беше невъзможно тази година при наличието на Джеси Бъкли...
Ами беше ужасно hectic, от тия дето постоянно нещо те напряга от екрана - аз хич не ги обичам такива нагласени. Освен това беше претенциозен - примерно нито веднъж не дадоха лицето на дъщеря ѝ, а тя беше в половината сцени. Камерата винаги е така, че да не се вижда.