Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
Rostik79
Цитиране
13 март 2026
Много хубав филм изгледах - The Forgiven с Ралф Файнс, Джесика Частейн, Мат Смит (HBO MAX). Тежка драма, която стяга за гърлото, каквито филми по принцип избягвам, че малко ли са реалните драми от живота, но този ме хвана и го изгледах с интерес. Също като SIRAT и тук се развива действието в Мароканската пустиня (няма да им стъпим там, ей), но този е по-различен и с много ясни послания.
Малко е срамно, че Ралф Файнс така и няма Оскар за мъжка роля, при положение, че който и филм негов да хванеш, играе с уникално присъствие на екран. В същото време Рами Малек има Оскар. WTF!!?
lyubohar
Цитиране
13 март 2026
Ще го чекна, мерси.
LethianDream
Цитиране
13 март 2026
Ралф Файнс е страхотен актьор, няма спор! Има 3 номинации за Оскар, вероятно като на Лео ди Каприо ще му дадат наградата за някой скапан филм към края на кариерата му.

Ролята му в Списъкът на Шиндлер като Амон Гот е за мен една от най-великите в киното изобщо. Още ми е пред очите сцената с влаковете, които пристигат на гарата, натъпкани с евреи и Шиндлер моли Амон Гот да разхладят малко хората, при което оня се смее откачено и казва - "тези не са хора".

Списъкът на Шиндлер е абсолютен шедьовър, 7 Оскара са му малко. Аз лично съм му дал 8.8/10, като само шепа филми имат по-висока оценка в личната ми класация. Финалната сцена- също велика и огромна.

Rostik79
Цитиране
13 март 2026
На мен сцената от Списъкът ми е като излиза Ралф сутринта на терасата и ей така за отксок взема един снайпер и отстрелва рандъм евреин от концлагера.
Може да изиграе едновременно изключително заплашителен и гаден тип и също така някаква ранима и нежна душа.
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.