Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
290
...
293
>
Rostik79
Цитиране
16 март 2026
Франкенщайна поне го има в Нетфликс, а в HBO са Грешниците и Битката с ди Каприо. Weapons мисля го гледах в Sky Showtime, но никой от другите го няма никъде по платформите и остава да го изпиратстваш или да чакаш с надеждата да се появи някой ден някъде. Може евентуално да ги има под наем в AppleTV за 3-4 евро.

Нещо много хвалят Good Luck, Have Fun, Don't Die със Сам Рокуле на Гор Вербински. Пак някаква сатира като че ли пак.

LethianDream
Цитиране
16 март 2026
Да, такава ще ми е поредността на гледане - Sinners, след това Франкенщайн. После сваляне от някой чужд тракер на филмите с Роуз Бърн и Итън Хоук. Отделно имам да гледам и Сентиментал Велю..
Битката я гледах вече в HBO, а Оръжията още на кино ги отразих.
lyubohar
Цитиране
16 март 2026
Rostik79 написа
Нещо много хвалят Good Luck, Have Fun, Don't Die със Сам Рокуле на Гор Вербински. Пак някаква сатира като че ли пак.

Гледам го в момента, супер е за мен. Terminator meets Black Mirror meets Mars Attacks! Сам Рокуел е толкова недооценен.
igra4
Цитиране
17 март 2026
Скоро излиза новия сезон на From, , иначе в момента гледам stranger thing сезон 2, мн добър сериал
LethianDream
Цитиране
17 март 2026
From e велик, огромен фен съм Стрейнджър Тингс - три сезона изгледах, третия ми счупи кефа и така и не съм почвал четвърти и пети сезон.

Изгледах Sinners вчера, хареса ми на доста нива, особено яка беше сцената, в която всички ядат чесън. Само музиката ме издразни на макс, ама нормално за черни маймуни да слушат гадни и противни блусове. Майкъл Джордан си направи силна роля, колкото и да го хейтите. Хейли Стенфилд беше страхотна като единствената бяла сред черните чепове И разбира се, бях изцяло на страната на вампирите

Rostik79
Цитиране
18 март 2026
Аз изгледах новия на Уес Андресън - "Финикийската схема" 2025.
Доста забавен филм, на места много смешен, но и много глупави моменти или аз не разбирам странното виждане на Андерсън за кино. Някои моменти са много хитра сатира, но за някои неща мисля, че са замислени като пълен ташак в стил Голо оръжие.
Гранд Хотел Будапеща беше мното приятен и някак си по-"смислен". Asteroid City не можах да го догледам, Финикийската схема е някъде по средата.
LethianDream
Цитиране
18 март 2026
ТАМ СЪМ! ПОВЕЧЕ ОТ ВЕДНЪЖ НА КИНО!

Rostik79
Цитиране
18 март 2026
Хаха, сетих се, че отдавна не съм влизал в блога на Скротума за филми и чета за "28 години по-късно" този пасаж:

Забравено от света и ограничено от техниката, времето в селото не просто е спряло, ами се движи назад. Оцелелите англичани живеят в някаква неопределена времева рамка между средновековието и началото на 20-ти век, боравят най-добре с чашата алкохол, а основното им занимание е кръвосмешението, или с други думи – почти никаква промяна отпреди вируса.

LethianDream
Цитиране
18 март 2026
Скротума е велик, следя му изкъсо и книжния блог, където се подвизава като Книжен Задник.

"Четох разказите на пияницата Калин Терзийски, за да не ги четете вие!"

Rostik79
Цитиране
24 март 2026
Изгледах на Аранофски новия филм от 2025-та - Caught Stealing. Доста по-различен от почти всичко негово, което съм гледал. Няма някакви философски домогвания, няма психарии, няма метафорични съновидения. По-скоро напомня на ранните филми на Гай Ричи - поредица от каръшки случки и неочаквани обрати. Само дето е по-брутален и мрачен и без хумора на Гай Ричи, въпреки че го пишат "черна комедия", но не видях особено комедийни моменти. Като цяло не е зле. Много яко включване на Лийв Шрайбър и Винсент Донофрио.

От филмите на Аранофски само НОЙ и Китът не съм гледал. НОЙ го видях из някоя от платформите, мисля довечера него да прегледам.

LethianDream
Цитиране
24 март 2026
Ной беше слаба ракия. Може и да си го спестиш, няма да загубиш нещо особено.

Иначе личната ми петица на негови филми е:

1/ Реквием за една мечта
2/ Кечистът
3/ Черен лебед
4/ Майка!
5/ Фонтанът

lyubohar
Цитиране
24 март 2026
И на мен ми хареса Caught Stealing. Иначе Ной е много слаб за мен. Другите споменати са супер. Реквиемът не бих го гледал отново. Този филм заедно с Boys Don't Cry с Hillary Swank са ми нанесли трайни щети на психиката Кечистът и Лебеда са супер също. Фонтанът май не ми беше харесал, Майка не помня дали съм гледал.
Rostik79
Цитиране
24 март 2026
На мен Майка! много ми хареса! Страхотна алегория. В момента, в който осъзнаше за какво става въпрос (да не спойлвам) и всяко събитие и диалог от филма почваш по друг начин да интерпретираш. Задължително минимум второ гледане след като "разкодираш" филма.

А Реквиемът специално го пусках на дъщеря ми като беше някъде на 17-18 с надеждата да я откажа от наркотиците. Също за мен доста травмиращ филм. Много силен!

Rostik79
Цитиране
27 март 2026
Силно начало на новия сезон на DareDevil: Born Again - може би най-адекватната марвелска телевизионна екранизация - усеща се повече като криминално-конспиративен гангстерски трилър, отколкото история за маскирани супер-герои. Много добър баланс между двете линии и комбинирано с добра хореография на битките и доволно количество насилие с кръв, трошене на крайници и кормене
Добре, че сериалът първоначално го подхвана Нетфликс с този мрачен и реалистичен тон (преди Нетфликс да се изроди в уоке шитни) и от Дисни, за мое учудване решиха да го продължат със същата естетика след като си го взеха обратно.
LethianDream
Цитиране
30 март 2026
Много съм впечатлен от 28 години по-късно. Без никакво съмнение най-добрият филм в цялата поредица! И не само, може би най-добрият зомби филм евър!

Много добро развитие на персонажите, силен сценарий, (ЛЕК СПОЙЛЕР) сатанистите в края ме разцепиха от кеф! Най-накрая главни герои в зомби филм, за които да ти пука Много силен и запомнящ се филм! Раждането на бебока във влака е тотално разцепващата сцена!

Силно препоръчвам! Гледайте го! Бях забравил, че Дани Бойл може да прави толкова хубави филми!

Тези дни ще изгледам и продължението The Bone Temple, вчера си го свалих от тракерите, защото още го няма по платформите..

<
1
...
290
...
293
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.