Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
The_Doctor46
Цитиране
28 април 2026
Соулсите имат супер история,но не е поднесена по класически начин.Трябва да търсиш из нета,което си е решение лично на Миязаки. Иначе по темата,2028 иде Elden Ring филм.Те ФРОМ само като консултанти ще участват доколкото разбрах,но може и да се лъжа.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
LethianDream
Цитиране
28 април 2026
Четох, че Алекс Гарланд ще е сценарист на Елдън Ринг, така че очаквам филмът да е много добър. Надявам се да се получи добре, нe като оня олигофрен, който ще режисира новия филм по CoD, който бил казал, че да играеш игри е "патетик"
igra4
Цитиране
30 април 2026
Гледахте ли първите две серии от новия сезон на фромеца? Малко мудно почва, но си чакам всяка неделя новия епизод, като фен на сериала
nightwarrior
Цитиране
02 май 2026
Аз сериали седмица по седмица не мога да гледам от много време. Предпочитам да излезе сезона и за един уикенд да го изгърмя. Така ще направя и с четвърти на From, мразя да ми стане интересно и да трябва да чакам седмица да видя кво ще стане

Иначе за игрите на Фром гледах интервю на Миядзаки, че като е бил по-млад не е вдявал бъкел английски и е гледал илюстрации при английските книги и си е съставял историята в главата. Затова и разказа в игрите му е поднесен особено. Разчита на item description и на визуален storytelling, а не типично поднасяне на информацията. Макар че Елден ринг конкретно е най-достъпен откъм поднасяне на историята, дори и при него трябва малко въображение и анализ.

Rostik79
Цитиране
05 май 2026
След като изгледах първи сезон на Star Wars:Maul - Shadow Lord, (каква по-подходяща дата от 04.05, нарочно са я избрали за финала) мога да кажа, че това е едно най-добрите неща от SW вселената от Clone Wars анимациите насам. В това число слагам и всички сериали, които излязоха последните години - един от друг по-глупави или скучни, включително и Мандалореца (само Мандалореца изгледах - той по-става. Другите след първите 2-3 епизода ги приключвах.)
Историята не блести с дълбочина, но е стегната, правилинейна, ясна. Яка хореография на битките, добър диалог, няма лигави моменти, няма полит-коректност, изобщо добре кристализирана форма на SW забавление.
Вече чакам следващ сезон.
lyubohar
Цитиране
05 май 2026
Andor беше топ.
LethianDream
Цитиране
07 май 2026
igra4 написа
Гледахте ли първите две серии от новия сезон на фромеца? Малко мудно почва, но си чакам всяка неделя новия епизод, като фен на сериала

Гледам го всяка седмица, единственият сериал, който следя и ме кефи на макс в момента.

Сара (Ейвъри Конрад)- богиня! Искам повече да играе и да пушват героинята й, забележителна е!

Другата ми любимка е мексиканската пастърма Каталина Сандино Морено- главния женски персонаж Табита- майката на хлапетата.

igra4
Цитиране
07 май 2026
И на мен тия двете са ми любимки, Летиан 😅, и аз гледам като излезе всеки нов епизод.
Много брутално минах всички сериали от този тип
1. Silo чакам трети сезон
2.Severance чакам трети сезон
3. Wayward Pines 2 сезона
4. Stranger things всички сезони
5. То първия сезон
6. Чъки всички сезони

Не ми останаха подобни сериали тип - деспотия, мистерия, ужас 😀

Rostik79
Цитиране
12 май 2026
igra4 написа

6. Чъки всички сезони

Това съм го пропуснал или отдавна май бях чул, че ще има сериал, но съм забравил. Гледам, че го има на SkyShowtime и го почвам. Изглежда ми микс от хорър и простотии (в добрия смисъл) като Ash vs Evil Dead.
От мистериите/сай-фай напоследък чат-пат заглеждам Paradise, но не ме зарибява стабилно (not great, not terrible).

Rostik79
Цитиране
19 май 2026
Случайно реших да пусна един новоизлязъл сериал по Дисни+ The Beauty, на който нито реклама съм виждал, нито анонси или нещо - просто се появи докато скролвах, прочетох, "хорър, сай-фай" и викам я да го видя....
Оказа се много свежа мистерия, боди-хорър, конспирация, трилър, а първият епизод започва с Firestarter на Prodigy и си викам, това няма как да е лошо.
Първите някоко епизода са доста объркващи, почти не знаеш какво става, но от трети, четвърти нататък историята се изяснява. Има малко нехронологично разказване. Има си и стабилно екшън сцени, има доста секс.

Като цяло идеята е нещо като микс от Субстанцията с Деми Мур и Смъртта ѝ отива, ако си го спомняте, само че без комедийния елемент. Атмосферата е малко като от филмите на Дейвид Линч и има някои гнусни сцени.
Има и стабилен каст от актьори - Аштън Кътчер (страхотна роля тук прави!), Ребека Хол, Винсент Донофрио и Ивън Питърс (който беше Куиксилвър в X-Men филмите).

Rostik79
Цитиране
20 май 2026
Последният епизод на FROM беше голяма смешка с тези плюшени чудовища. В смисъл - буквално се смях като се появиха. Все едно A Night At Freddy's или някаква подобна пародия.
В стремежа си сценаристите да раздуват историята и да удължават епизоди и сезони вече почват да си смучат да не казвам от къде всякакви нелепи измислици-премислици. Вече няколко сюжетни нишки се появяват и свършват в задънени улици.
Rostik79
Цитиране
26 май 2026
Изгледах The Running Man - адаптацията по Стивън Кинг - новата от 2025-та. Иначе има и такава от 80-те с Арнолд Шварценегер, която е по-скоро по мотиви от книгата ... и освен това е от онези филми, за които казваме, че "толкова е зле, че чак кефи".
Тази екранизация обаче следва книгат доста по-плътно, като цяло не е лош екшън, но пак има разни тъпи моменти и някакви комуно-болшевишки послания. А актьорът, който играе главния герой някак си не ми влезе в ролята.
Има една готина тривиа - в един момент показват какви са парите и на тях е Арнолд Шварценегер, загатвайки, че е станал президент, хаха!
LethianDream
Цитиране
26 май 2026
Ребека Хол може би ми е в личната тройка на най-любими актриси евър! Невероятна е! Веществото също ми хареса ужасно много, така че след Перъдайз ще се хвърля или на Бютито, или на Еуфория.

Иначе Фром си ме радва, може би някак успявам да се потопя повече в историята и си беше супер последния епизод, куклите ми харесаха.

Тази седмица обаче няма епизод и затова почнах и аз Paradise. Добре започнаха първите три епизода, но нямам желание да гледам нови и нови епизоди, просто няма зарибяващия елемент, който прави сериала велик като Lost или Prison Break. Спомням си, че Призъна изгледах два сезона за два дни почти без ядене и спане. Беше уникален сериал. Пак бих гледал първите два сезона с огромен кеф.

Та за Рая... черното дръвче за главен герой и латината, дето й пръска задника с големия си чеп... ми не стават, няма химия на екрана. Като правя аналогии, да си продължа - Уентуърт Милър и оная лекарка в Призъна имаха химия на екрана, без да се разкъсат от ебане в третия епизод.

igra4
Цитиране
27 май 2026
Rostik79 написа
Последният епизод на FROM беше голяма смешка с тези плюшени чудовища. В смисъл - буквално се смях като се появиха. Все едно A Night At Freddy's или някаква подобна пародия.
В стремежа си сценаристите да раздуват историята и да удължават епизоди и сезони вече почват да си смучат да не казвам от къде всякакви нелепи измислици-премислици. Вече няколко сюжетни нишки се появяват и свършват в задънени улици.
Rostik79 написа

Куклите бяха брутални

LethianDream
Цитиране
01 юни 2026
Изгледах първия сезон на Paradise и идвам да ви разкажа за него без спойлери.

Сериалът е интересен и си заслужава, въпреки някои спорни решения. Сюжетът е горе-долу ясен- настъпва края на света и малка група от избрани хора (около 20 000) намират убежище дълбоко под планина в Колорадо. Но както всички знаем, хората са си хора и всичко отново се повтаря - алчност, власт, лъжи, корупция.. Президентът е убит и започва лавина от събития.

Има няколко страхотни персонажа, които правят сериала, като за съжаление главният протагонист НЕ е сред тях.

Феноменална роля на кучката Синатра, тази тотално разцепва. Също много силно изпълнение на геймърката, вманиачена по Уии-то си.

С удоволствие ще изгледам и втория сезон тази седмица. Препоръчвам ви сериала!

Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.