hategame logo
Amazon харчат по половин милиард долара годишно за гейм дивизията си?
пуснато на 30 януари 2021 от pseto
new world amazon
Amazon инвестира по 500 милиона долара годишно в гейм дивизията си, твърди материал на Bloomberg. Статията акцентира на трудностите, които онлайн гигантът изпитва в навлизането в гейм сегмента.

Според Bloomberg Amazon има твърди намерения да пусне някоя успешна игра. Това си личи и от внушителните суми, които се вкарват в подобни проекти. Въпреки това към момента успех няма.

Миналата година например излезе Crucible, който бързо изпадна в периферията и бе спрян. Тази пък трябва да излезе New World - MMO проект, вероятно струвал стотина или повече милиона долара. Някои игри са били спрени, включително и Breakaway.

Като един от проблемите пред Amazon се посочва двигателят Lumberyard. Той е базиран на CryEngine, но очевидно разработчиците в компанията не могат да се нагодят лесно към работа с него. Над 30 интервюирани разработчици споделят, че и финансовите стимули и други подобни екстри не са на ниво в Amazon.

Разбира се тук говорим за слухове. Но пък за пореден път виждаме, че навлизането в гейм индустрията не е чак толкова лесно и не става само с хвърляне на големи суми пари. Въпросът е дали Amazon ще продължи своята офанзива или при евентуален провал на New World ще се откаже от гейминга?

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
01 февруари 2021
Почнаха в гейминга в известен смисъл "от нулата". Наеха добри специалисти, но явно не се получават нещата, а и се опитват да се намърдат сред онлайн игрите, където е доста вече наситен пазара и има голяма конкуренция.
Може би трябваше направо да придобият някое малко, но кадърно студио, което вече си има проект и да им налеят бюджет.
pseto avatar
pseto
03 февруари 2021
Да, и според мен това щеше да е по-добра стратегия. Реално почването от нулата в гейминга е адски трудно. Дори и да имаш парите. Също така дори и гиганти като Activision Blizzard пак не влязоха директно в мобилния сектор, ами си купиха специалисти в него (King), за да им помагат. Ако бяха тръгнали да извървяват целия път щяха да загубят доста повече пари.

Мисля, че в случая на Amazon има и елемент на подценяване/твърдоглавие. Един вид - "Ще вкараме няколко милиарда и ще стане"... ама ето, че може и да не стане.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл