hategame logo
Креативен директор на World of Warcraft уволнен след вътрешно разследване
пуснато на 30 юли 2021 от pseto
alex afrasiabi wow
Алекс Афрасиаби, креативният директор на World of Warcraft, е бил уволнен миналата година след вътрешно разследване в компанията. Това стана ясно покрай гръмналия скандал, свързан с Activision Blizzard, за култура, позволяваща полова дискримнация и сексуален тормоз.

Афрасиаби е бил уволнен през лятото на миналата година, като това се е случило след разследване на тъй наречената "Стая на Косби". Тя носи името на американския комедиант Бил Косби, който прекара последните 6 години в затвора заради куп обвинения в изнасилване (в общия случай след използване на медикаменти за приспиване на жертвата). Около неговото име витаят подобни обвинения от десетилетия.

Вероятно е в случая Стаята на Косби да е просто локация за секс туризъм - нещо, много популярно и сред директорите на български предприятия.

Самият Афрасиаби бива обвиняван, че постоянно свалял своите колежки, опитвал да ги целува и прегръща. Доколкото не разбираме дали е имало случаи на изнасилвания, то очевидно нежеланите контакти са били достатъчно, за да дойде уволнението му.

Не е ясно дали в случая не говорим за контролиране на щетите от страна на Activision Blizzard. След избухване на скандала Боби Котик, шефът на гиганта, беше толкова мълчалив, че предизвика гнева на служителите в компанията. Така може би Афрасиаби бива хвърлен под автобуса сега, за да могат те да бъдат омилостивени.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл