hategame logo
CD Projekt Red хакнати
пуснато на 10 февруари 2021 от pseto
cd projekt red logo
Проблемите за CD Projekt Red нямат край. Вчера компанията потвърди, че вътрешните ѝ системи са били компрометирани. Хакер е достигнал до изходния код на куп проекти на поляците – включително Cyberpunk 2077, The Witcher 3, Gwent, а освен това и „необявена The Witcher игра“.

Заедно с това хакерът твърди, че има достъп до куп други данни – включително списъка служители на CD Projekt Red, заплатите им, а също и комуникации с акционери и различни партньори на студиото. В текстов файл, изискващ пари срещу мълчание, човекът зад хака твърди, че ще пусне всичко в интернет и ще „разруши допълнително така или иначе компрометираната репутация на компанията“.

Редно е да се посочи изрично, че CD Projekt Red вече потвърдиха, че хак наистина е имало. Те поясняват, че нямат никакво намерение да дискутират каквото и да е с човека зад него. Така можем да очакваме скоро въпросната информация наистина да бъде публикувана.

Като ще е интересно от какво естество ще е тя. Дали например CD Projekt Red дискутират с някого счупените версии за стари конзоли (което ще докаже, че те са знаели много добре за тях)? Или нещо друго? Предстои да видим.

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
10 февруари 2021
Oh, the irony!
Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
10 февруари 2021
Mitko6000 avatar
Mitko6000
10 февруари 2021
На мен ми е интересно какво представлява по-ранния билд на Witcher 3. Да не би случайно да е този, който показваха през 2014?
Charcharo avatar
Charcharo
10 февруари 2021
Мисля, че е идният Witcher 3 2021 Edition обявен миналата година.
pseto avatar
pseto
10 февруари 2021
В днешно време е нормално да има много такива пробиви и ще стават все повее (те нали вече изгоряха 5-6 големи компании). С толкова хора, работещи отдалечено, е въпрос на малко спам, преди някой да се хване на фишинг атака и дотам.

В моята фирма имаше някакъв пробив в сигурността, правиха ни някакви обучения, писаха сто имейла какво не трябва да се прави, накрая IT-тата пуснаха някаква фалшива фишинг атака и още повече хора се бяха вързали на нея.

Charcharo avatar
Charcharo
10 февруари 2021
" още повече хора се бяха вързали на нея. "

Мале

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл