hategame logo
Cyberpunk 2077 с 13 милиона продажби
пуснато на 22 декември 2020 от pseto
cyberpunk 2077 1
Недовършен или не, Cyberpunk 2077 е хит. И то какъв – официалните продажби на играта са 13 милиона. Новината идва от CD Projekt Red, като става дума и за физическите такива, и за дигиталните на всички платформи, на които е налично киберпънк заглавието с отворен свят.

Друг важен детайл е, че тези 13 милиона продажби включват и копията, върнати обратно на недоволни от бъговете потребители. Които изглежда не са чак толкова много.

CD Projekt Red се похвали с 8 милиона предварителни поръчки, почти 60% от които – за PC. След подобен летящ старт и въпреки всички проблеми, играта успява да запише още 5 милиона продажби след това.

Така неособено изненадващо Cyberpunk 2077 върви по пътя на успеха. Преди премиерата на заглавието се очакваше то да е хит. Въпреки колосалното количество проблеми – било то счупените версии за PS4 и Xbox One или множеството гличове – отзивите бяха предимно положителни. Явно това е убедило още няколко милиона души да се сдобият с играта веднага, а не да чакат тя да бъде поправена.

CD Projekt Red също имат проблеми с акционерите, тъй като ценните книжа на компанията се сринаха в последните две седмици. Но можем да сме сигурни, че с подобни новини цената им ще се вдигне бързо в много близко бъдеще.

Коментари
Caprice avatar
Caprice
23 декември 2020
Много се преекспонира проблема с играта. Бъгави стартове винаги е имало и това е нормално, когато мащабите са огромни. Изляха се тонове лайна по CDRP и то най-вече по разработчиците. Щях да го разбера този негативизъм ако поляците не си мръднат пръста, а е минало месец от премиерата. Ситуацията не е такава. И целия този хейт основно идва от западняци, които трошат маса пари за скинове и всевъзможни визуални простотии.
pseto avatar
pseto
23 декември 2020
Според мен се изливат лайната по шефовете, не разработчиците. Поне аз не съм видял някой да критикува обикновените девове. Вероятно защото всички знаят, че дебилните шефове в CD Projekt Red са им дали невъзможни за постигане срокове.

За мен хейтът е оправдан (по шефовете). Вместо да изчакат 6 месеца и играта да е абсолютно размазваща бързаха (като същевременно обикновените бачкатори са блъскали по 60-70-80 часа и нагоре седмично).

sauron93 avatar
sauron93
23 декември 2020
Защото играта не върви добре на нищо. Брат ми със рх580 се оплаква че му лагела на минимални. Това вероятно е лоша оптимизация тъй като минималните изисквания във сайта на играта е рх470 . За конзолните версии няма да говорим изобщо ,там е голям филма особенно на старите пс и кутия. Но играта си е добра и не заслужава чак такъв гейт.
nightwarrior avatar
nightwarrior
23 декември 2020
Брат ти да си види процесора или да няма термален тротъл на нещо, щото с rx580(8gb) на минимални държа 60 спокойно, без стътър и без ядове. Аз я играя на комбинация средн/високи на около 45 кадъра(плюс минус, но нямам спад под 35). Виж го и къде е инсталнал, щото в изискванията са си написали ssd.
pseto avatar
pseto
23 декември 2020
Да не би да пробва на 1080p? Играта тежи супер много на тази резолюция, задължително трябва да свали на 720p. Ако и там е зле, кой знае каква е причината. Но играта е тежка и определено не е оптимизирана за слаб хардуер. Другото нещо е, че на low детайли не изглежда никак впечатляващо и ще се загуби доста атмосфера. Трябва да се играе поне на medium или малко над medium.
sauron93 avatar
sauron93
23 декември 2020
Да за 1080п става въпрос . Процесора му е ryzen 5 1600x който е доста по-добър от някакъв си FX amd който е посочен като минимално изискване. Интересна ситуация....
nightwarrior avatar
nightwarrior
23 декември 2020
Аз на 1080р си я играя. Пак казвам на ниски няма ядове, но не ми харесва как изглежда - затова средни/високи и лек компромис с fps. Затова казвам да провери къде е проблемът.
Charcharo avatar
Charcharo
23 декември 2020
нещо не е наред със системата му. Имам RX 580 машина (на приятелката) и играта върви добре на Mixed настройки. Около 50-70 кадъра, 1920x1080.
Skygleam avatar
Skygleam
23 декември 2020
И аз съм с RX580 8gb и Ryzen 5 2600 и нямам никакви проблеми. Играя на 1080p medium, без motion blur, chroma aberation и film grain и си върви перфектно. Даже с включена друга игра от Steam стояща в таск мениджъра (Black desert). Брат ти има добра машина, но нещо друго я мъчи.
pepito avatar
pepito
23 декември 2020
Аз вече я минах. Играта е страхотна и не се сещам за никое заглавие, което да предлага подобна комплексна история, сложен отворен свят и подобна графика.
Верно тежка е. На резолюции различни от fullhd забравете за добри кадри с включен RТХ, но добре че е DLSS-a, спасява положението без визуална разлика. Само за пример - с 3080 на 1440 без DLSS и максимални RTX настройки - едва докарва 40 фпс. За 4к е още по-зле. Колкото до бъговете - аз незнам защо реват толкова всички, аз при около 40те часа видях само няколко бъга, но нищо особено - играта ми крашна 5-6 пъти, след няколко ключови момента героя ми се оказваше гол и трябваше наново да го обличам и при една експлозия се разхвърчаха парчета, които останаха да висят във въздуха.
За мен тази игра на практика е РС-ексклузив, никога дори не би ми хрумнало да си взема пс4 версията и да я играя на конзолата.
pseto avatar
pseto
23 декември 2020
Не знам, аз нямам и 10 минути геймплей (освен ако не са само диалози), в които да няма някакви гличове и бъгове. Толкова са много, че ако ги документирах всички, трябваше да напиша едно цяло отделно ревю за тях. Прескачам някоя ограда, падам между тръба и стена, героят ми се заклещва и след 10 секунди умира, все е едно е паднал от високо. Почти всеки път като се блъсна в друга кола (или много често) минавам под нея и се "сливам" с нея. Не знам дали броиш заклещени оръжия в околната среда за бъг, случва ми се почти във всяка битка (особено ако се случва на някакви метални рампи или има противници на стълби). Вчера в един момент станах безсмъртен (противниците също), скачам от небето, нищо не става - оправи се след рестарт на играта (която предвидливо крашна, за да не се блъскам каква е причината). Някои умения и скилове откровено не работят. Част от модовете не работят (ако тръгнеш да стакваш 2 мода по 30% критични щети, един от тях не функционира). Немалко tooltip-ове са счупени (ако сложиш мод за критичен шанс ти показва целия критичен шанс на оръжието, а не числото, добавено от съответния мод; също така числото не е закръглено, което е малък детайл, ама яко ми се набива в очите като сериозна недовършеност, това дори един ред код не е, просто разработчиците не са могли да стигнат до тези детайли). А, да, вчера също така едни противник ми се заканваше няколко минути след като бях изтрепал всички. На една от мисиите от сюжета (на второ изиграване) имаше един риф, дето Джони свири - тоя риф продължи да се повтаря още 10 минути, докато не приключи мисията. После продължи и в отворения свят, докато не рестартирах.

Явно при някои хора положението е що-годе добро, но при мен далеч не беше. Пак казвам, не е фатално, ама недовършеността се усеща от всеки ъгъл. Просто не мога да кажа за тази игра - "Ми не е толкова зле". Те дори не са стигнали до момента, в който да тръгнат да балансират геймплея. Дори не са стигнали до началото на този момент.

pepito avatar
pepito
23 декември 2020
За недовършеността съм съгласен, много неща има да се пипат. Това с модовете не съм го забелязал, може би защото така или иначе ми беше прекалено лесно и не съм задълбавал чак толкова. Но луут системата е зле и недомислена, например използвам някакъв боен шлем за главата и в един момент ми пада розова шапка на сърчица с 3 пъти повече броня от каската. Сайбър модовете не че са безмислени, но съвсем спокойно може и без тях. Хакването също. Друго - струва ми се че в историята има някакви бели петна, примерно липсват ключови моменти. Без да спойлвам - в един от основните куестове в началото ме преследват и един от преследващите е особено надъхан да ме хване по определени причини. В един моемнт героя припада и след малко се свестява и сме заедно в някаква кола с въпросния преследващ, който вече е на моя страна без никакво обяснение защо. Верно причината е очевидна, но все пак...
rosniak avatar
rosniak
23 декември 2020
@pseto- откъде ги изкопа тия бъгове, баси мамата, баси чудото.
@pepito- мен ме изкефи "романса" със Стаут, корпо-женката от Милитек....
pepito avatar
pepito
23 декември 2020
@rosniak този куест така и не го направих, направих частта с Panam и донякъде с Judy, в един момент взе да ми омръзва вече, особено накрая имам чувството, че някакси беше хем претупано за някои неща, хем други излишно разтеглени. Например частта където трябваше да се събират членовете на бандата на Джони имаше излишно разтакаване из града и прекалено много разговори с крайна цел прекалено кратък "концерт" с много невзрачно изпълнение.
opaaa123 avatar
opaaa123
23 декември 2020
Pseto е значи не съм само аз и при мен имаше яко бъгове имах момент даже в който се гледах в огледалото и героя ми взе,че се разцепи на две и си тръгна rosniak то в you tube вече има десетки клипове с компилации смятай за какво става въпрос но иначе играта е много яка сега я почвам за трети път,но тоя път ще играя Номад с другите две я минах вече...иначе наистина не пречеше да я отложат още малко...
rosniak avatar
rosniak
23 декември 2020
@pepito- да кажем че започва със смс. Да кажем че отиваш в един мотел. И да кажем че разбираш къде е рязано съдържание.
@opaa- не казвам че няма, казвам че на мен не са ми са се случвали.
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
25 декември 2020
Аз за почти 40 часа срещнах точно 5 бъга. Не се шегувам,броих ги,защото хората масово се оплакват. Също така играта не ми е крашвала нито веднъж,а често алт-табвам.Предполагам,че при едни хора е зле при други,по някакви незнайни причини,положението е прилично. Доколкото разбрах много проблемни са старите Ryzen процесори с по-малко ядра.
lyubohar avatar
lyubohar
25 декември 2020
И при мен е така, даже по-малко от 5. Според мен зависи от стила на игра. Аз играя доста праволинейно, не се опитвам да откривам скрити пътища или начини за минаване на нещо.
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
25 декември 2020
Да ти кажа,аз често прескачам огради,търся задни входове и тн. Не съм се заклещвал нито веднъж,но пък в повечето време играя с промъкване и хакване,та нещата се развиват по-бавно. Не знам как е при по-динамичен геймплей и в мелета със сабии,ножове, и тн.
lyubohar avatar
lyubohar
25 декември 2020
Аз играя точно със саби и ножове, динамично, и не съм имал никакви проблеми. Освен някое оръжие да е потънало дополвина в земята и да се наложи да презаредя сейв, но това се е случвало само веднъж май.
Charcharo avatar
Charcharo
23 декември 2020
Аз имам един от най-гадните бъгове - губя контрол над персонажа си. За по 3-8 секунди ей така от време на време. Доста е гадно.
o153 avatar
o153
25 декември 2020
И аз го имах същия проблем, оказа се, че е от клока на паметта на видеокартата 1070-ка.
bojosan avatar
bojosan
23 декември 2020
Не се учудвам че играта е продала толкова. И говно да пуснат вече и то ще се продава в милиони бройки. Просто светът се залива от напечатани пари. Това + липсата на алернатива = 13 милиона. Геймърите за зажадняли и искат да си тестват новия хардуер с нещо все пак.
Rostik79 avatar
Rostik79
23 декември 2020
Аве Божо, тия напечатани пари къде все ги виждаш да заливат света само не мога да разбера? От коли по градските площади ли ги раздават, със самолети ли ги спускат? На мен що тъй никой не ми дава една тлъста пачка напечатани пари да си ги харча, ами трябва да бъхтя на работа за някаква калпава заплата?
hyper avatar
hyper
23 декември 2020
Точно така, има шепа cyberpunk игри в цялата история на гейминга, а буквално 4-5 от тях стават за нещо. Някой седна и направи нещо гигантско (в много аспекти) и сега заслужено ще продава.
sClass avatar
sClass
24 декември 2020

Това, което R* са постигнали преди 13г. на xbox360/ps3, лузърите CDPR не могат да го постигнат днес, че и играта им се влачи с 20 кадъра на моменти. Иначе да са им честити милиардите, след 2-3г - продължение.

nightwarrior avatar
nightwarrior
24 декември 2020
Eвала ти, че не си криеш аутизма.

Първо, Cyberpunk изобщо не е целта да прилича на GTA, фокуса е друг. Все едно да сравнявам тичнето в PES и това във GTA и да кажа "ама анимацията на тичането в PES е по-добра, следователно GТА е шит".

Второ, компилация с GTA4 и с бъгове в Cyberpunk не знам какво доказва. Щото още първото е фейк или бъг, моето човече гори като нагази в огън и кръвта му пада. Вярно, става бавно, щото е с повече кръв српямо човечето в GTA, понеже е друга идеята, типа ако щеш, на играта..

Ма що ли се хабя, някои хора имат тежката нужда играта да е провал, та недай си боже да засенчи чудното GTA(не че това някога е било целта на занятието...).

hyper avatar
hyper
24 декември 2020
Този индивид осъзнава ли, че Р* имат други триизмерни игри от преди това, а от още преди това имат 2Д игри на темата? Демек lots of blueprints & experience.
CDPR "лузърите" направиха един от най-зверските 180-градусови завои, която НИКОЯ ААА компания не си позволява почти - това от 3rd person medieval sword-based combat да направят 1st person futuristic gun & melee-based combat. Че и с коли, че и моделирани отвътре. Че и ray-tracing.
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
24 декември 2020
Не разбирам защо някои хора очакваха Cyberpunk да е като GTA игра. Двете игри са съвсем различни животни. Едното е Open World RPG, а другото Open World Action/Sandbox.
nightwarrior avatar
nightwarrior
24 декември 2020
И аз това се чудя, тя не беше и рекламирана като GTA игра. Даже по-скоро има прилики с Fallout-ите на Бетесда(включително и в бъговете ), отколкото с което и да е GTA.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
24 декември 2020
Бих добавил и Deus Ex като атмосфера. Явно факта, че могат да се карат коли и затова я сравняват с GTA, не знам.
nightwarrior avatar
nightwarrior
24 декември 2020
Е да, то атмосферата ясно, че дели доста с Deus-a, а и сетинга като цяло, идейно са ако не братя, първи братовчеди.

Имах предвид open world shooter с леки rpg механики. А все пак Бетесда точно в това превърнаха Фалаутите, което вече е съвсем очевидно в 4ката.

pseto avatar
pseto
24 декември 2020
GTA V безспорно има страхотен сандбокс... ама аз лично никога не съм бил по сандбоксовете. Както съм казвал много пъти - гледам разни видеота на някакви хора какви клипчета правят за GTA V с някакви каскади и всякакви други извращения, на мен не ми хрумва нищо такова. Аз обикалям града 5 минути, правя една престрелка с полицията, става ми скучно и си заминавам. Зависи си от човека.

Сигурно е, че Cyberpunk 2077 не може да се сравнява със сандбокса на GTA V, то дори нямаме и някаква основа за сравнение. Сандбокса на поляците е построен на съвсем базово ниво, идеята е играта да е красива, не да обикаляш наляво-надясно и да правиш мазало. Те хората в Cybeprunk 2077 изчезват пред очите ти, автомобилите също, какъв сандбокс.

Ама ако направим сравнение на вършене на някакви смислени неща в отворения свят между Cyberpunk 2077 и GTA V ще имаме съвсем различен победител. Светът на GTA V е несравнимо по-празен.

igra4 avatar
igra4
24 декември 2020
Нямат прилика. Киберпънк и поляците са далеч от най-успешния ентъртеймънт продукт в историята, по всички показатели.
nightwarrior avatar
nightwarrior
24 декември 2020
Не по всички.
pepito avatar
pepito
25 декември 2020
Различни са, въпреки това от CDPR успяха въпреки бъговете, въпреки че играта е недовършена и въпреки, че нямаха за цел, ей така между другото да направят всеки общ елемент в пъти по-добър.
Caprice avatar
Caprice
24 декември 2020
Всъщност идна голяма част от критиците са пубери с жълто покрай устата, които дори не осъзнават, че GTA и Cyberpunk са игри в различни жанрове и имат погрешни представи и очаквания от играта.
lyubohar avatar
lyubohar
25 декември 2020
Така е, но в steam прочетох много аргументирани критики на хора, следили отблизо играта по време на разработката. И наистина има доста обещани елементи, които просто липсват. Мога да си представя как за тези хора това е доста разочароващо. Аз затова не се хайпвам и не следя нищо - така няма опасност от разочарование и се кефя много на играта
Charcharo avatar
Charcharo
25 декември 2020
" Аз затова не се хайпвам и не следя нищо - така няма опасност от разочарование и се кефя много на играта "

Така трябва. Евалата

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл