hategame logo
Cyberpunk 2077 с "осезаемо по-високи" предварителни поръчки от The Witcher 3
пуснато на 27 ноември 2020 от pseto
cyberpunk 2077 1
Cyberpunk 2077 има "осезаeмо по-високи" предварителни поръчки от The Witcher 3. Новината бе споделена по време на финансовите резултати на разработчиците CD Projekt Red.

За съжаление не бива разкрито колко точно са те. Но изглежда Cyberpunk 2077 го очаква летящ старт, когато най-накрая се появи в продажба на 10 декември... ако не бъде отложен отново.

Заглавието е едно от най-очакваните на 2020-а, като има силен потенциал и за игра на годината. Но дали все пак всичко ще се развие по план? И дали Cyberpunk 2077 ще надмине успехите на The Witcher серията?

Иначе самата компания в последното си тримесечие записва приходи от 28 милиона долара. Числото не е впечатляващо, но и не е лошо - при положение, че се разчита практически изцяло на The Witcher серията. Голямото количество от приходите е записано именно от продажби на The Witcher 3.

Коментари
igra4 avatar
igra4
28 ноември 2020
Нормално. Малко хора биха се кефели на елфи, гномове и да бият гигантски паяк с мазило за паяци. Цялата работа е нърдска.
Докато Киберпънка е готина, Киану, наночипове, пушки, бъдеще, коли абе направено е тарикатски, естествено че ще се харесва, пред трепане на гноми и кви бяха имаше в първата територия на уичереца едни сини. Ако всичко е наред, ще бие уичерец 3 с много.
Charcharo avatar
Charcharo
28 ноември 2020
Типично за човек от Източна Европа. Научна фантастика ОК, фентъзи не

По ирония на съдбата на Запад е обратното.

Mitko6000 avatar
Mitko6000
28 ноември 2020
Ей Играчка, голям специалист се извъди и ти.
LethianDream avatar
LethianDream
28 ноември 2020
То от Уичъра по-голямо дъно надали има, така че ще им е лесно да я надминат от CDPR Чарчаро, доколкото си спомням, ти беше казал, че западняците са боклуци, а сега ги хвалиш за фентъзито. Поне си стой зад думите, ние с Играча поне сме стабилни в това отношение А фентъзито е най-гнусния жанр в историята- по 500 страници, изпълнени с безсмислени герои и събития. Слава богу, само една такава прочетох с триста мъки на "великия" Дж. Мартин- епохална скука. Сапковски и той е трагедия, като гледам изсмуканите и жалки сюжети в Уичъра.
Charcharo avatar
Charcharo
28 ноември 2020
" Чарчаро, доколкото си спомням, ти беше казал, че западняците са боклуци, а сега ги хвалиш за фентъзито."

Не съм казал това и не ги хваля за фентъзито. Казвам как стоят нещата културно.

Аз самият предпочитам научна фантастика пред фентъзи.

"по 500 страници, изпълнени с безсмислени герои и събития"

Литературен аргумент с мен няма как да водите... но това наблюдение твое важи за повечето дълги жанрове. Не смятам, че е обективно. Абсолютно същото важи и за твърдата фантастика.

BTW фентъзито е и най-древният жанр. Митове, легенди, религия.. so there is that.

pseto avatar
pseto
29 ноември 2020
Charcharo, имаш предвид, че хората на запад са по-религиозни ли (щом си падат по фентъзи повече). Иначе интересно твърдение, интересно ми е дали имаш някакви изследвания зад него. Аз лично никога не съм се замислял кое къде е по-популярно.
Charcharo avatar
Charcharo
01 декември 2020
СССР + липса на развита митология + опитите на СССР да изпревари Запада и Изтока технологично = култура, в която Science Fiction е на поне някаква почит.

NATO/West + развита митология + война срещу атеизма на СССР + напрежение в културата заради популярността на много треш научна фантастика + успехите на Толкин = култура, в която Fantasy е на някаква почит над фанстастиката.

Има и други причини но биха били прекалено спорни за този форум. This should be enough.

LethianDream avatar
LethianDream
01 декември 2020
Абсолютно не съм съгласен. Няма как да ми кажеш, че славянското общество не се кефи на фентъзи, след като то доминира масово вярванията - Перун, Лада, Сварог и всичките други богове, Баба Яга и т.н. Говориш абсолютни, безумни глупости, все пак ти прощавам, малък си още. Нещо за Филип К. Дик да кажеш, който е икона в западната литература и е "плътен" фантаст. Съветската фантастика, основно доминирана от братя Стругацки, винаги е била философска и доста по-различна от западната "хард" фантастика, типична със спейс оперите си. Та безумните ти разсъждения не са достойни за четящ човек, какъвто претендираш да си (за разлика от мен, който е прост тъпак и фен на фантастиката във всичките й форми). Разбира се, философска фантастика има и на Запад- типичен представител е Теодор Стърджън например, така че няма нужда от такива обобщения къде вирее фентъзи и къде фантастика.
Charcharo avatar
Charcharo
01 декември 2020
Разбире се че съм чел Дик, Lethian. Все пак и аз съм фен на фантастиката. Със сигурност съм чел повече от теб като цяло де.

Това не са глупости. Не си ли забелязал, че са по-малко заглавията в Западния Канон които са фантастика? Сравнение с фентъзи (и подвидовете му като магически реализъм например). Тук не говорим за абсолятно подреждане а за сравнително такова.

"Перун, Лада, Сварог и всичките други богове, Баба Яга и т.н"

Абсолютно ирелевантни от стотици години.По-развитото християнство ги заменя.

Комунизмът като идеология е доста по-близо до "научен" от която и да е религия и затова и за такова кратко време с помощ на суперсила има такъв ефект върху обществото.

Виждаш колко популярни са Западните митологии дори и в днешно време. Да, по-низши истории са от християнството, но се запазват доста по-добре от тези на Източно Европа.

И все пак тук говорим за малка разлика. Реално и двата жанра се водят "Genre fiction" и са по-низши от "Literary Fiction" и "Non-Fiction". Това го има и на изток и на запад.

vldir avatar
vldir
28 ноември 2020
Две бройки за мен.
pepito avatar
pepito
28 ноември 2020
Може пък да покажат на рокстар как се правят такива игри с коли, пушки и т.н.
sauron93 avatar
sauron93
01 декември 2020
Тъй е западняците са тъпи,затова сме най-бедната държава във йуроп,защото сме много умни.
Charcharo avatar
Charcharo
01 декември 2020
Не са по-тъпи. Единственото, в коета бяха по-тъпи от нас беше обичта им към конзолите. Обективно малоумие. Но ето, че явно ние станахме по-тъпи от тях в този аспект а те започват малко по малко да стават PC геймъри.

sauron93 avatar
sauron93
01 декември 2020
Ако обичаш конзоли значи си тъп ? Така ли да го разбирам?
Charcharo avatar
Charcharo
01 декември 2020
Да. Точно така го разбирай.

Поне що се отнася до гейминг де, може иначе да не си тъп. И от добрата страна - видео игрите не са толкова важни

sauron93 avatar
sauron93
01 декември 2020
И иначе съм и иначе съм !

Младежи не нападайте този потъващ кораб

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл