hategame logo
Cyberpunk 2077 ще следва DLC модела на The Witcher 3
пуснато на 24 август 2020 от pseto
cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077 ще следва DLC модела на The Witcher 3, потвърждават разработчиците на играта CD Projekt Red. Това става чрез кратка размяна на съобщения в Twitter.

Фен задава лаконичен въпрос дали моделът на The Witcher 3 ще се запази, в отговор на което бива пусната анимационна картинка с надпис - "О, да".

Но какъв точно е моделът? The Witcher 3 включва куп безплатни DLC-та, в които се добавя по-малко като размер ново съдържание в заглавието. Най-вече под формата на всякакви скинове и по-скромни благинки за играта.

От друга страна заглавието имаше и пълнокръвни експанжъни. Те обаче се стараят да добавят достатъчно ново съдържание, за да си струват цената и повечето фенове на The Witcher 3 са на мнение, че те напълно оправдават парите си. Във времена, в които доста компании се опитват да минат метър и искат по 15-20 евро за няколко часа геймплей подобни ходове биват приемани доста положително.

Интересно е да отбележим, че за Cyberpunk 2077 се очаква и едно значително безплатно DLC - интегриране на мултиплейър. Него ще видим няколко месеца след пазарната премиера и подробности засега липсват. Но се уверяваме, че поне на думи играта ще бъде поддържана доста солидно (и безплатно) след премиерата ѝ.

Коментари
igra4 avatar
igra4
25 август 2020
Очаквам да е игра на годината.
LethianDream avatar
LethianDream
25 август 2020
По-скоро съм скептичен, нека да излезе и ще видим. А и все пак като фен на викингите и Амон Амарт, очаквам Валхалата да ме сцепи дори повече от Киберпънка..
Rostik79 avatar
Rostik79
26 август 2020
"Интересно е да отбележим, че за Cyberpunk 2077 се очаква и едно значително безплатно DLC - интегриране на мултиплейър."

Стана така, че да се радваме за безплатно добавяне на мултиплеър - нещо което се приемаше като даденост за игрите иначе.

Charcharo avatar
Charcharo
26 август 2020
Геймърите сами позволиха това да се случи с изкуството и заслужават всичко най-лошо което се случва в него.

Даже ни е малко. Аз заради това се надявам EA или Activision или Nintendo да направят нещо противно, че ЕС да им дойде и да хвърчат глави. По-добре с огън и меч да дойде някое правителтво и после рестарт отколкото така да продължим.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
27 август 2020
Мисля, че тук просто има неправилна употреба на термини (или от страна на Псето, или той цитира трета страна, която адресира мултито като длц), което води до объркване. СДПР никога не са представяли мултито си като длц. Поне аз не си спомням случай, в който те да го квалифицират като длц и ако бъркам, моля да бъда поправен с цитат.

В случая просто имаме функционалност, която се добавя на по-късен етап. По-каква причина се добавя изобщо, по каква причина се добавя по-късно, дали за добро или лошо и какъв ще е ефектът от това - няма значение в случая.

Също така, историята показва, че липсата на мулти в откровено сингъл насочена игра много по-често е бил положителен чекбокс, отколкото добавянето на подобна функция само с цел "да има от всичко". Как СДПР ще се е справя с това вече е друг въпрос.

Мисълта ми е - третирайте мултито като функция, която се добавя на по-късен етап, не като длц. СДПР показаха какво имат предвид като казват длц.

Иначе - да, принципно съм на 100% съгласен с @Charcharo, че геймърите са в основата на проблемите.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл