hategame logo
EA готви нов Knights of the Old Republic?
пуснато на 26 януари 2020 от pseto
knights of the old republic
EA е възможно да готви нова Star Wars: Knights of the Old Republic игра. Именно подобни слухове се появиха в интернет миналата седмица. Те биват цитирани от изданието Cinelix, което се позовава на два отделни източника.

Техните версии за подготвяната игра леко се разминават. Единият източник твърди, че става дума за римейк на Knights of the Old Republic. Другият пък твърди, че всъщност се готви нещо малко по-различно - заглавие, което да съчетава елементи и от първия, и от втория Star Wars: Knights of the Old Republic.

Изглежда общото е, че говорим за модернизирана версия на класическата игра/игри, за която подробности ще разберем само ако я видим в продажба.

Интересно би било да научим и кое студио ще е отговорно за проекта, ако слуховете са истина. Наскоро Respawn ни представиха Jedi: Fallen Order, една от по-добрите Star Wars игри в последно време, но пък тя е екшън-приключение от трето лице. Очевидният избор за преработен Knights of the Old Republic е BioWare, но в последно време компанията е в криза, а и студиото работи здраво по преработката на Anthem в момента. Може би някое ново студио ще се нагърби с тежката задача да възроди KOTOR?

Редно е да отбележим все пак, че почти всяка година чуваме подобни спекулации. А поне засега чакането продължава.

Коментари
Veluvian avatar
Veluvian
27 януари 2020
Може би по - добре игра, отколкото филм в KOTOR ерата. Филм (макар и все още само спекулация, но всички говорят за това и гъмжи от кликбейт статии), предназначен за аудитория от всички възрасти би убил задълбочената философия, която струеше особено от втория KOTOR. Да, дори и добри неща имаше и в MMO-то като атмосфера и диалози. Така че защо не? Може би история с Exar Kun? Там също има изобилие от особен поглед по отношение на Силата. Или може би по - задълбочена история на Kreya/Darth Traya?
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
27 януари 2020
Абе четох ги тези подхвърляния за нов КотОР, но останах с впечатление, че ЕА си го представят малко по-различно от римейк. Вместо да вземат оригиналните заглавия, да ги конвертират в съвременен енджин, да полират малко лошия си имидж и да спечелят пари от цялата работа, те май се канят да ревизират цялата концепция на КотОР.

Все още на съм сигурен дали новината ме радва.

Rostik79 avatar
Rostik79
27 януари 2020
Аз наскоро погледах стрийм на КОТОР-а (даже български беше) и ми се стори някак си скучно и дървено. Казвам го като човек, който е изиграл и двете игри по два пъти и много ми харесваха, но това беше преди 3000 години (и нямам предвид графиката). По-добре да изкарат нещо ново. Fallen Order (макар лично за мен засега да не ми е в списъка за игра) е свежо попълнение - поне според преобладаващите мнения.
Имаше навремето слухове, че Visceral Games ще правят Star Wars игра и се размечтах за игра с механиките и атмосферата на Dead Space но в Star Wars вселената.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
27 януари 2020
Ето тук е разликата. Ако е нещо ново в света на SW, могат да го направят както си решат - ИП е тяхно, парите са техни. Слагат му някакво заглавие Star Wars: The New Name и релийзват. Платформър ли ще го напрявят, рейсинг ли, кард гейм ли, тяхна си работа. Ако е добро, ще се продаде, както стана с Jedi: Fallen Order.

Ако ще се опитват да експлойтват носталгията зад KotOR, да стъпват на положените от тях основи, тогава нека се придържат към стандартите, които тези игри заложиха, към концепцията, която тези две игри следват и към спецификата на това, което ги направи любими на толкова геймъри. Това включва И особеностите на геймплея.

Просто не искам ЕА да ми излизат с номера, че възраждат една добра за времето си поредица, но през погледа на съвременния геймър, защото, видиш ли, съвременнния геймър има други очаквания.


pseto avatar
pseto
27 януари 2020
"Просто не искам ЕА да ми излизат с номера, че възраждат една добра за времето си поредица, но през погледа на съвременния геймър, защото, видиш ли, съвременнния геймър има други очаквания."

Мисля, че точно това ще се случи, а може и точно тези думи да използват EA.

Макар че KOTOR-ите... в леко осъвременен вид няма да стоят като някакъв архаичен жанр, мисля. Зависи колко точно ги осъвременят и колко точно ще се загуби.

Все пак си мисля, че вариантите са два: или римейк, който ще е пипнат само визуално и няма да бара по механиките, или нещо ново, което ще е напълно осъвременено. Не е в стила на EA да направят игра, от която да очакват само 1-2 милиона продажби... те стрелят или за 6-7-10 милиона, или нищо.

morgoth_srs avatar
morgoth_srs
27 януари 2020
Някъде се споменаваше, че новият KOTOR щял да бъде в новия дисни канон. Така че очаквам да променят много неща в сюжета.
Veluvian avatar
Veluvian
27 януари 2020
Което отваря един морален въпрос, извън чисто финансовия: това, че Дж. Дж. Абрамс и др. са замесени и в писането на сценариите за новите филми, можем ли да го приемаме за канон или да кажем, че само Лукас си остава моралния носител да обогатява легално SW вселената. Аз вече ми е трудно да приемам за канон нововъведения от хора, които въобще не усещат SW вселената както трябва. По добре Марк Хамил да беше сценарист. След недоразумението неопитно момиче, без да е виждало досега светлинен меч, да размаже Кайло Рен в Епизод 8, измислиха какви ли не недоразумения в сюжета, за да замажат пропуските с още пропуски.
И върху това Дисни да направят КОТОР? Май по - добре да не се случва. По - добре историята да бъде обогатена от започнатото от Bioware и Obsidian и EA ако намерят правилната ниша, може и да поизчистят малко името си. Хората все още обичат singleplayer игри, въпросът е доколко това отговаря на пазарните очаквания на ЕА.
Rostik79 avatar
Rostik79
27 януари 2020
Лукас няма вече нито морални, нито легални права да прави какъвто и да е канон, освен ако няма някоя вратичка в договора с Дисни еветуално някога си да си върне правата като стане на 93 години.
Можете да сте сигурни, че каквато официална игра излезе, ще е канон от Дисни.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
27 януари 2020
Новият КотОР, каквото и да представлява, римейк ли, ретейк ли, релоуд ли, ще е канон, то няма друга опция просто.

Но междувремемнно се появиха разни материали, които по някакъв начин канонизират поне части от КотОР, като например самия Реван. Ся, каква част от останалото ще бъде припозната от Дисни, това сигурно зависи и под каква форма се канят да го правят Дисно това ново КотОР - пряко продължение ли, просто ремастър ли, само името ли ще вземат и ще драснат в някаква друга посока... трябва повече инфо на този етап.

Veluvian avatar
Veluvian
28 януари 2020
Чакаме от Синода какво ще кажат тогава и го канонизираме
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
28 януари 2020
😂
nightwarrior avatar
nightwarrior
28 януари 2020
В името на Анакин и Люк и светата Сила.
Амин.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл