hategame logo
Final Fantasy 16 обявен официално
пуснато на 18 септември 2020 от pseto
final fantasy 16.
Поредно издание във Final Fantasy серията беше обявено по-рано през седмицата. Видео за него можете да видите под статията.

Играта очевидно ще следва концепцията на Final Fantasy 15 откъм геймплей. Това означава, че отново няма да имаме походовите битки, доминирали серията в течение на десетилетия. Вместо това акцентът ще е на екшъна.

Клипчето ни показва и малко кадри, които ни запознават с историята.

Final Fantasy 16 ще е наличен за PC и PS5 при премиерата си, която вероятно ще е догодина. Играта е конзолен ексклузив за Sony, като все още не знаем дали е временен такъв или изобщо няма да се появи за Xbox Series X.

Коментари
bonchef avatar
bonchef
17 август 2023
Гледам , че три години по късно играта я има. Никога не съм играл серията. Някой ще каже ли дали да пробвам от последната част или трябва де се почне отначало?
BundyBari avatar
BundyBari
17 август 2023
Всяка част си е с отделна самостоятелна история и не е нужно да си играл някоя от предишните части. Лично аз съм играл само FFXV и много се изкефих, така че почвай смело с най-новата, ако ти хареса винаги можеш да пробваш и предишните (да знаеш обаче, че 15 и 16 са Action RPG, а повечето от предишните части са "Turn Based RPG", което си е доста голяма разлика )
lyubohar avatar
lyubohar
18 август 2023
Римейкът на 7 също е action RPG, на мен ми беше първата и доста ми хареса.
nightwarrior avatar
nightwarrior
24 август 2023
Във всички части има общи неща, един вид като вътрешен хумор. Историята под един или друг вид се върти около кристали. Обикновено има персонаж на име Сид и т.н. и т.н.

Връзката им обаче е по-скоро на идейно ниво, почти никоя част не е вързана за другата откъм стори. Изключенията са малко - игрите около Lightning, Crisis Core - 7(оригинала или двата римейка, втория от които предстои).

16 е забавна, макар и да ми идва твърде лесна на първото изиграване, особено като поотключиш скилове. Но анимацията е готина(почти неусетна е стъпката между анимация и геймплей графично), сторито е достатъчно интересно(макар японско - ако си играл японска игра ще ме разбереш), битките особено с босовете са спектакъл(ако не те е страх от спойлване виж битката с Hugo Kupka в пустинята).

Препоръчвам играта, ако те съмнява изчакай да и падне цената. Пък вече ако ти хареса, можеш да пробваш римейка на 7, Crisis Core, дори 15, по-назад ако идеш стават походови. Не че са лоши, просто не всеки харесва походови.

bonchef avatar
bonchef
11 октомври 2023
Готино,.........само дето една част от думите дето ползвате на мен не ми говорят нищо. "Проблема си е твой" - казвате,...........дааааа. Чудя се какви примери да дам с РПГ-та дето съм изиграл. Не ще да сте пропуснали "Вещера" - това ме кефи. Тук как е наподобяването на това нещо? Преди много време бях почнал първия "Обливион". Ми да, не можах да го завърша. Тръгваш на някъде и по пътя те среща един пърдялник и се почва : "Къде ве мой" , "Вървя по поръката на един цар" - казвам. "Аха" - отговаря пърдялника, " А знаеш ли че, ....." , Тук нещо ми обясняват, казвам "Да" и така до следващия пърдялник, докато в един момент в дневника ми се появили към 20 и косур куеста дето даже съм им загубил края и същността кой за к`во е и за к`во се бори. Накрая даже не разбрах защо ме намразиха една камара народ де що ме видят и не можех да продължа по основната сюжетна линия, не ми даваха следваща цел и заебах играта. То все пак за удоволствие е това не за да си вадя душата. Тук в този форум има ли място , тема или каквото е където може да се коментира, препоръча игра и защо му е харесала на играча. Иначе коментарите много ме кефят обаче от повечето лъха една стерилност, съкън някой да не изтърве малко от атмосферата на играта. Ама да де то по принцип хората се кефят на различни неща. Японско съм играл DMC две или три части. На последната с финалния бос не можах се преборя- трудни са за мен тези битки с меч. Подобна участ ме сполетя и с "Бога на войната" финалните валкирий и другия финален бос. Всъщност битката с меч не ме кефи, както и стелт игрите щото фантасмагорията е пълна. Не че не изигравам по нещо де.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл