hategame logo
Final Fantasy 16 обявен официално
пуснато на 18 септември 2020 от pseto
final fantasy 16.
Поредно издание във Final Fantasy серията беше обявено по-рано през седмицата. Видео за него можете да видите под статията.

Играта очевидно ще следва концепцията на Final Fantasy 15 откъм геймплей. Това означава, че отново няма да имаме походовите битки, доминирали серията в течение на десетилетия. Вместо това акцентът ще е на екшъна.

Клипчето ни показва и малко кадри, които ни запознават с историята.

Final Fantasy 16 ще е наличен за PC и PS5 при премиерата си, която вероятно ще е догодина. Играта е конзолен ексклузив за Sony, като все още не знаем дали е временен такъв или изобщо няма да се появи за Xbox Series X.

Коментари
bonchef avatar
bonchef
17 август 2023
Гледам , че три години по късно играта я има. Никога не съм играл серията. Някой ще каже ли дали да пробвам от последната част или трябва де се почне отначало?
BundyBari avatar
BundyBari
17 август 2023
Всяка част си е с отделна самостоятелна история и не е нужно да си играл някоя от предишните части. Лично аз съм играл само FFXV и много се изкефих, така че почвай смело с най-новата, ако ти хареса винаги можеш да пробваш и предишните (да знаеш обаче, че 15 и 16 са Action RPG, а повечето от предишните части са "Turn Based RPG", което си е доста голяма разлика )
lyubohar avatar
lyubohar
18 август 2023
Римейкът на 7 също е action RPG, на мен ми беше първата и доста ми хареса.
nightwarrior avatar
nightwarrior
24 август 2023
Във всички части има общи неща, един вид като вътрешен хумор. Историята под един или друг вид се върти около кристали. Обикновено има персонаж на име Сид и т.н. и т.н.

Връзката им обаче е по-скоро на идейно ниво, почти никоя част не е вързана за другата откъм стори. Изключенията са малко - игрите около Lightning, Crisis Core - 7(оригинала или двата римейка, втория от които предстои).

16 е забавна, макар и да ми идва твърде лесна на първото изиграване, особено като поотключиш скилове. Но анимацията е готина(почти неусетна е стъпката между анимация и геймплей графично), сторито е достатъчно интересно(макар японско - ако си играл японска игра ще ме разбереш), битките особено с босовете са спектакъл(ако не те е страх от спойлване виж битката с Hugo Kupka в пустинята).

Препоръчвам играта, ако те съмнява изчакай да и падне цената. Пък вече ако ти хареса, можеш да пробваш римейка на 7, Crisis Core, дори 15, по-назад ако идеш стават походови. Не че са лоши, просто не всеки харесва походови.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл