hategame logo
Готви се сериал и по Fallout
пуснато на 03 юли 2020 от pseto
fallout series
Ако има едно нещо, което не се е променило в гейм индустрията – то това са опитите популярни нейни франчайзи да бъдат пренесени на малкия или големия екран. Повечето адаптации варират от посредствени до просто ужасни... но пък продължаваме да виждаме още и още такива.

Последната от които ще е в света на Fallout.

Сериалът бе потвърден с тийзър на Amazon, които ще са продуцентите. В адаптацията ще участват и някои от създателите на Westworld.

Това, засега, е всичко, което знаем за сериала. Но кога ли ще имаме повече детайли – например откъм актьори, които ще вземат участие в него?

Коментари
Peshp avatar
Peshp
03 юли 2020
Очаквам и да направят филм/сериал по Metro
HighFist avatar
HighFist
03 юли 2020
Прегряха поредицата
vldir avatar
vldir
03 юли 2020
Значи скоро ще излиза Fallout 5
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
04 юли 2020
Какво точно ще му е Фолаутското? Поредицата няма именит и запомнящ се главен персонаж, няма фигура, около която да се върти всичко, няма някой, което да е събирателен образ и двигател на поредицата. Няма Гералд, няма Шепърд. Има едно лого и това е. Правиш нещо постапокалиптично и му слагаш етикет, който да продава, не който да го дефинира.
lyubohar avatar
lyubohar
04 юли 2020
То пък като има Гералт, голям сериал родиха. Не е условие да има наложен персонаж, за да стане хубав сериал.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
04 юли 2020
"Хубав" не е концепция която съм споменавал. Това, което казах, няма никакво отношение към евентуалните качества на сериала. Казах "разпознаваем".

Като кажеш Вещера и се сещаш за Гералд, като кажеш Гералд и знаеш, че става дума за Вещера. Неговият персонаж е обобщаващ за всички продукти, свързани с него - книги, игри, сетинг и т.н.

Този въпросен сериал можеш да го наречеш "Двама голи и един без гащи" или Фолаут и аналогиите у зрителя ще са все така неясни. Нещо постапокалиптично ще да е но каква е връзката с Фолаут, освен за експлоатация на името?

Което няма отношение към евентуалните качества очевидно.

pseto avatar
pseto
04 юли 2020
Единственото свързващо е PipBoy, само дето не знам как ще построят цял сериал около него. Но да, очевидно е, че се взима единствено името и туйто.
nightwarrior avatar
nightwarrior
04 юли 2020
Имат си разпознаваеми неща - pip-boy-a, vault-овете с различите експерименти с тях, сетинга - хем роботи, хем атмосфера тип 50те в щатите. Това на първо четене, отделно мутантите смятам че са разпознаваеми, оръжия.

Комбинация от тези неща горе, дори само 2 от тях, ще извика в главата ми Fallout. Има и други подобни. Можем да спорим, дали това би го направило разпознаваемо в очите на хора не играли игрите, но това важи с пълна сила и за Вещера, който споменахте по-горе.

lyubohar avatar
lyubohar
04 юли 2020
@DragonSlayer: разбрах ти мисълта сега, моя грешка. Но да, както казват и другите - достатъчно разпознаваеми неща има. Най-вече atomic era стила.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
05 юли 2020
Съгласен съм, има специфични елементи, които могат да внесат усещане за Фолаут сетинг, вместо дженерик пост-апокалиптичен свят с пришито към него име. Някак ми се струват като вторични, но ги има и могат да послужат за целта.

Единственото нещо, което ми се иска, е да няма насилствено вкарани айдентити политики. Ако се проваля, да е заради лош сценарий или изпълнение, това мога да го разбера, но да си проваляш проекта само за да си политически коректен, това ми идва в повече.

lyubohar avatar
lyubohar
05 юли 2020
Мисля, че трябва да свикнем с това, както свикваме с вируса. Няма да си тръгне скоро
Charcharo avatar
Charcharo
05 юли 2020
Според мен именно някои от елементите, които правят Fallout - Fallout са проблемни за серията. Прекалено dull world-building заради повтарящи се елементи.

Много бих се изкефил на Fallout в Китай с уникален стил (Примерно културата на Големият скок напред + малко технологичен деспотизъм стил 2020) но със тъпите западни фенове на серията такова нещо не може да се случи.

lyubohar avatar
lyubohar
05 юли 2020
Аз пък мисля, че ако направят New Vegas, но го направят наистина добре - бавно, с изграждане на образи, с атмосфера - би било чудесно. Но най-вероятно ще направят втори Westworld или друга подобна бозица.
HighFist avatar
HighFist
06 юли 2020
@Charcharo - Предполагам, че визираш нещо подобно на Shi фракцията във Fallout 2 в Сан Франциско (и подводницата) - мога да заложа пари, че вероятността клони към нулева да направят нещо в този стил.

Иначе, конкретно за сериала, нямам абсолютно никакви очаквания. Постапокалиптичният жанр има много представители в книгите, киното и гейминга. Изключително трудно ще бъде да пресъздадеш точно стила на Fallout. Та дори бетезда не успяха да докарат духа на 1вата и 2рата част.

@lyubohar - Уестърн вселената е малко по-възможен сценарий, но аз залагам, че по-скоро ще се придържат към generic апокалиптична среда.

Rostik79 avatar
Rostik79
07 юли 2020
"Ако има едно нещо, което не се е променило в гейм индустрията – то това са опитите популярни нейни франчайзи да бъдат пренесени на малкия или големия екран."

Всъщност са се променили нещата. Сериали по игри са нещо сравнително ново. Освен Вещера (който даже може да се каже, че е по книга), май не се сещам за сериал по игра.

nightwarrior avatar
nightwarrior
07 юли 2020
Ако беше само за малкия екран, условно бих се съгласил, защото на големия има много и от доста време.

А с малкия е условно, защото и аз не се сещам за игрален сериал(де да знам така ли се води), защото анимационни такива за Mortal Kombat, Castelvania, Sonic и т.н. има от много време. Всъщност като казах Mortal Kombat, имаше един игрален, май се казваше Conquest, въртяха го по Нова. Беше свирепо cheesy, но се брои предполагам.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл