hategame logo
Коджима не е сигурен дали новия Metal Gear Solid изобщо ще се появи на пазара
пуснато на 25 февруари 2013 от pseto
kojima
Хидео Коджима, авторът на култовата стелт серия Metal Gear Solid, не е сигурен дали новият представител на поредицата Ground Zeroes изобщо ще се появи на пазара. Причината? Тя е доста интересна и не става дума за традиционния заподозрян – парите.

Оказва се, че Metal Gear Solid: Ground Zeroes ще дискутира много теми, които са табу в съвременното общество. Всичко това правело играта доста рискована като проект и разпространението щяло да е адски трудно.

„Ще взема под прицел множество теми за възрастни, много табута“, разкрива Коджима. „Всички те са прекалено рисковани и не съм сигурен дали изобщо ще мога да разпространя играта. А дори това да се случи, вероятно тя няма да се продава, защото ще е прекрачила много граници. Като творец, аз бих предприел този риск“, отбелязва японецът.

Коджима продължава с размишленията си, казвайки, че през последните 25 години гейм индустрията не е съзряла особено.

„Всичко опира до убиването на извънземни или зомбита. Не, че не харесвам този тип игри, те са забавни. Но мисля, че има много време, преди индустрията да съзрее“, казва Коджима. Той признава, че неговата серия Metal Gear Solid също не е успяла да обхване достатъчно добре темите за възрастни досега. Но всичко ще се промени в Ground Zeroes.

Като цяло, доста интересни думи. Много ми е чудно какво има предвид Хидео Коджима.

Разбира се, мога да се съглася, че геймингът рядко третира в детайл темите за възрастни. Тук-таме има някоя гола цица или секс сцена като в The Witcher 2, но нищо, което да накара човек да се замисли. Тъй че ми е доста интересно какво ще е положението в Ground Zeroes.

Самата игра все още няма дата за излизане, като ще се появи за PlayStation 3, PC и Xbox360.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл