hategame logo
Майк Морхайм прави нова компания – Dreamhaven
пуснато на 23 септември 2020 от pseto
dreamhaven
Доста интересен проект беше обявен по-рано през седмицата и неговото име е Dreamhaven. За какво става дума ще се запитате? Нова компания, оглавявана от Майк Морхайм, един от основателите на Bilzzard и дългогодишен ръководител на студиото. Той напусна дружеството през 2018-а – малко преди фиаското Diablo Immortal, след като прекара близо три десетилетия в него.

Но какво знаем за Dreamhaven засега? Компанията ще се състои от две студия - Secret Door и Moonshot Games. Те ще бъдат оглавявани от шестима души (по трима за всяка компания), всички от които бивши кадри на Blizzard.

Триото в Moonshot е Джейсън Чейс, Дъстин Браудър и Бен Томпсън, които са били последно съответно директор по продукцията на Hearthstone; главен дизайнер на StarCraft II; главен художник на Hearthstone.

Що се отнася до Secret Door, там се отличават имената на Ерик Додс, бивш гейм директор на Hearthstone, Крис Сигати, чиято водеща роля е била на продуцент на Warcraft III и Алан Дабири, бивш главен директор на Heroes of the Storm.

Както бихте се уверили двете студия изобилстват от експерти в тактическите/стратегически игри. Вероятно двете подразделения на Dreamhaven ще разработват отделни продукти. Какви точно ще са те – засега не е ясно. Съвсем възможно е също така и поне една от игрите да не е стратегическа - дано скоро имаме повече новини.

Самото студио Dreamhaven очевидно цели да приюти куп бивши кадри на Blizzard, а в последните години компанията губи адски много служители на всякакви позиции. Но дали Dreamhaven ще е успешен проект?

Коментари
sonofdeath avatar
sonofdeath
24 септември 2020
Аз лично се хайпнах от новината. За мен тази новина е рестарт на Близард с ново заглавие.
Rostik79 avatar
Rostik79
24 септември 2020
Имам спомени и за други легендарни имена, коити поемат по своя път в инди компании и с големи надежди за ново начало, но обикновено заършват с не осообено големи резултати.
Сетих се - Ричард Гариът (Ултима игрите), например.
nightwarrior avatar
nightwarrior
24 септември 2020
Случаи има доста. Някои след изнасяне правят читав продукт, по-често по-лош.

То в крайна сметка гаранции няма, това е просто потенциал.

Veluvian avatar
Veluvian
24 септември 2020
И аз съм впечатлен от случващото се. Хайпнат е силно казано, нека видим какво ще се случи. Преди много години излезе Hellgate: London, дело също на бивши хора от Blizzard и сякаш си остана по скоро в графата underrated. Дъстин Браудър и Майкъл Морхайм - само като чуе тези имена и човек наистина може да настръхне от респект. Пожелавам им от сърце да ги спохожда много креативна енергия, за да превърнат от нея интересни резултати.
pseto avatar
pseto
24 септември 2020
Hellgate си беше здраво потрошен в първите версии, на границата на неиграемото беше. Това доведе до провала му. Може би и нямаше някакво парченце магия да задържи хората достатъчно дълго (като в Diablo II, което също беше здраво потрошено, ама никой не помни първите 4-5 месеца вече). Виж, Torchlight на същите хора си беше абсолютна светлина в тунела, тъй че - може.
pseto avatar
pseto
24 септември 2020
Тази новина ми изглежда интересно, най-вече защото си мисля, че когато дадени креативни хора са били "запушени" известно време, когато се освободят от своя своеобразен творчески тиранин, те ще започнат да действат като отвързани и така могат да се случат яките неща. Дано и Морхайм да има какво да даде, макар че не мисля, че той е бил в позицията на директно обвързан с някой проект от доста време насам. Той си е на лидерска позиция от минимум десетилетие, ако не и повече, тъй че предполагам, че и сега няма да тръгне да пише код примерно.

По-интересно ми е какви игри ще се готвят. При Star Craft/Warcraft/Hearthstone/HoTS профилите изглежда ще имаме нещо стратегическо, но все ми се струва, че няма да направят още една картова игра примерно, понеже това ще бъде доста... buzzkill-ващо.

sauron93 avatar
sauron93
26 септември 2020
Възможно е да тръгнат по стратегиите. Но не изключвам възможността за някакво ммо. Те сега знаят какви печалби донесе уоу на близ,и може да поискат да изкарат нещо подобно.
pseto avatar
pseto
28 септември 2020
Мисля, че класическото MMO в някаква степен загина, а да не говорим, че това винаги е бил най-скъпият жанр откъм нужда от инвестиции. Малко студио едва ли ще се хвърли по него. Сигурно нещо стратегическо... или де да знам, някаква игра от типа на Overwatch?

Аз, естествено, искам изометрично екшън RPG от Diablo тип, ама... едва ли ще ми се отвори парашутът.

logout avatar
logout
28 септември 2020
Колко им е да направят още един проект подобен на Star Citizen и да изкарат някой лев.
pseto avatar
pseto
29 септември 2020
Хората май не се хвърлят толкова лесно по обществено набиране на средства вече. Искат минимум някакъв Steam Early Access. Око да види, ръка да пипне. И така трябва, де, точно Star Citizen показа колко евтини са обещанията. Колко, колко, 400 милиона вкарани в проекта от геймърите и още е на ниво хипер мега алфа.

Надявам се Морхайм да не залага толкова на пирамиди, колкото на реални продукти.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл