hategame logo
Монетизацията на мултито в Cyberpunk 2077 все още е неизвестна
пуснато на 25 ноември 2019 от pseto
cyberpunk 2077
Наскоро беше потвърдено, че Cyberpunk 2077 ще има мултиплейър. Все още подробности за него няма - знаем, че ще се появи след премиерата на играта под формата на безплатно DLC. Но е сигурно, че ще има някакви методи за монетизация.

Какви ще са те? Акционери в разработчиците CD Projekt Red задават този ключов въпрос на скорошна среща. А отговорът е... политически коректен. Или по-точно - монетизацията все още се обмисля.

Единственото, което е сигурно е, че тя ще е "справедлива" и че геймърите ще получат "много за това, което плащат". В духа на предишни игри на полското студио като The Witcher заглавията. Или по-конкретно тройката, която получи похвали за големите експанжъни, с които се сдоби.

При положение обаче, че говорим за мултиплейър добавка, то е вероятно монетизацията да стане с микроплащания. И тук идва въпросът - дали CD Projekt Red ще запазят лице пред геймърите и те ще са изцяло козметични? А може би ще има и pay-to-win елемент?

Или компанията все пак ще измисли нещо различно?

Едно е сигурно, потвърждаването на мултито е нож с две остриета за CD Projekt Red. От една страна доста хора знаят, че ще има и добавена стойност след превъртане на кампанията. Но от друга - неудобните въпроси ще стават все повече.

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
26 ноември 2019
Примерно ако искаш да играеш със скина на Киану Рийвс в мултито - цакаш 5 долара и си ти На бас, че много хора ще платят и по картите само кианурийвсовце ще щъкат!
HighFist avatar
HighFist
26 ноември 2019
Мда, възможно е да е нещо в този дух. За съжаление, аз не съм привърженик на никакви форми на микроплащания.

Друг е въпросът, че в началото CDPR обявиха, че е малко вероятно да има мултиплейър, но всички надиганаха вой и сега ще си понесем последствията.

Rostik79 avatar
Rostik79
26 ноември 2019
Честно казано мултиплеърът би ме вълнувал само ако е някаква кооп-форма и то в рамките на основната мисия (да минеш основната мисия, но с приятелче). Ако е арена-стреляне или тип GTA/RDR обири и преследвания, нямам интерес.
pseto avatar
pseto
26 ноември 2019
Вероятно това ще е. Аз не си представям нещо по-различно от GTA Online клонинг. От една страна сякаш най-добре ще се съчетае в играта, от друга - ако финансово тръгне добре ще донесе много, много кешовица на CD Projekt Red.

То доколкото знам в GTA Online пак има кооперативна част. Ама ако се визира "класическа" кооперативка - няколко души да си цъкат кампанията... това не носи достатъчно кешовица.

П.С. Макар че аз съм повече любител на PvP-то, ако ще има мулти, иначе сингъл. Кооперативката не е моето нещо почти винаги.

jenssn avatar
jenssn
30 ноември 2019
Може пък и да е в картата на мултито и на самите буилбордове онлайна да си гледаме някфи реклами на митсубиши, сони алабала. Възможности за парички от он-лайн в самия гейм плей без да афектира самите играчи е доста интересен. Нищо не се знае... ще видим
pseto avatar
pseto
01 декември 2019
Да ти кажа тази идея много-много не ме радва. По-скоро нека да има купуване на скинове, мисля, че от тях така или иначе идват достатъчно пари. Ако почнат да ми мигат отвсякъде и реклами в игрите вече ще е... мазаляк. Най-малкото щото в един момент ще почнат и да съчетават с микроплащания и всичко.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл