hategame logo
Мултиплейър в Cyberpunk 2077 още не е сигурен
пуснато на 22 август 2019 от pseto
cyberpunk 2077 8
Ще има ли мулти Cyberpunk 2077? Отговорът е... не е ясно. Все още. Преди време CD Projekt Red обявиха, че обмислят подобен ход. Знаем също, че малък екип обмисля различни начини да интегрира игра с други реални хора в заглавието.

Но ако подобен компонент не пасне, ние няма да го видим никога. Това стана ясно на тазгодишния Gamescom.

"Догодина при премиерата на играта ще има единствено сингъл. Това не означава, че казваме "не" на мултито, но и не означава, че казва "да", казва Марте Йонкерс, която е старши художник в проекта пред Eurogamer.

"Ако се добавят мултиплейър функционалности - това трябва да се случи както трябва. Потапянето във виртуалния свят е от голяма важност за нас и трябва да сме сигурни, че всичко си пасва. Няма просто да залепим някаква мултиплейър функционалност отгоре и с това да се приключи", казва Йонкерс.

Което звучи доста добре. През годините често виждаме как се слага мулти, колкото да има нещо. Резултатът рядко е отличен. Така може би е по-добре една игра да залага на силните си страни.

На Gamescom научихме и още за Cyberpunk 2077. От една страна имаме серия нови снимки - тях можете да видите в статията. Става ясно също, че играта ще се сдобие с нов геймплей в края на август.

Cyberpunk 2077 очакваме на 16 април 2020-а за PC, PS4 и Xbox One.

cyberpunk 2077 9
cyberpunk 2077 7
cyberpunk 2077 6
cyberpunk 2077 5
cyberpunk 2077 4
cyberpunk 2077 3
cyberpunk 2077 2
cyberpunk 2077 10
cyberpunk 2077 1

Коментари
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
23 август 2019
Така се прави. Винаги съм бил противник на идеята да се пляска мути на всяка игра и на всяка цена.Това все пак е РПГ. Ако мултито не дърпа човешки ресурс и крайния продукт не страда от това,няма проблем,но както е казал човека,доста пъти резултата е катастрофален. Има тонове мулти игри.
pseto avatar
pseto
25 август 2019
Да, така е. То реално мулти се вкарва в общия случай или за да се привлече по-голяма аудитория, или за да се вкара нещо, което да отнема повече време на геймърите (ако сингълът на игра е къс). Говоря ако е "насилено" мулти. Ако Cyberpunk 2077 има едни солидни 30-40 часа геймплей изобщо няма смисъл да се замислят за подобни неща.
rosniak avatar
rosniak
26 август 2019
Имам 130 часа в The Witcher 3- и тва без да изпълнявам гвент куестовете, да търся под всяка пръчка съкровище, и т.н и сигурно имам едно още 50-100 часа за всичко останало дет не съм свършил. Силно се съмнявам, че Cyberpunk 2077 ще бъде "едно солидни 30-40 часа"...
LethianDream avatar
LethianDream
26 август 2019
Йонкерс ги разбира нещата, гледах й част от арт нещата и съм доста впечатлен, дееба креативната холандка. Мултито в Киберпънка по-скоро си го представям като някаква форма на сравняване на резултати- примерно в някой рейсинг елемент или колко противници си изринал в дадена мисия. И вероятно ще бъде добавен в по-късен период. Но за сравнение тип COD или CS не може и дума да става. Рос, Уичъра 3 колкото и да ми го хвалите, скуката много солидно почва за мен още преди да стигна 5 левъл, така че и 1000 часа да си направил, едва ли някой, който играта не го е хванала, го грее. Дано Киберпънка да има тази градация на героя и интересни обрати, на които CDPR (може би) са способни. Въпреки това оставам силен скептик, че може да бие най-великата игра ЗА МЕН, позиционирана в такъв сетинг, Remember Me. Защото не е важно колко часа играеш или дали играта е сандбокс или линейна, важното е удоволствието, с което я играеш и преиграваш и колко време остава в съзнанието ти след финалните надписи. Но има нещо сбъркано в съзнанието на хората и веднага свързват времетраенето с качеството. Веднага ми идва как The Order 1886 оставя много по-силно впечатление у мен спрямо да кажем, възвеличаната от вас The Witcher 3. Вчера тръгнах да играя стар сейв на TW3, намерих опикан фаст травел и каква беше изненадата ми като ми се нахвърлиха 30 кучета от нищото, стил шибаното Кол ъф Дюти. Киберпънка ще се играе на ден 1, да видим какво ще направят.
igra4 avatar
igra4
26 август 2019
Киберпънка, може би ще е първата игра на поляците, която ще ми хареса, но както казваш, да не бързаме.
rosniak avatar
rosniak
26 август 2019
Сравняваш игра като The Order 1886, която се върти за 5 часа, докато във Вещерът 3 само една сюжетна линия, като тази на Барона ти е 5 часа... Не стигнал 5 левъл- че ти въобще до Визима стигна ли ?
pseto avatar
pseto
26 август 2019
Аз не виждам нищо странно в това някоя супер успешна игра да не се понрави на някого. Даже си е съвсем нормално. И за мен The Witcher 3 е доста добър, но пък двойката не ми хареса и един грам. И така. Някои игри успяват да напипат правилните струни у човек, други не. Няма начин никоя игра, филм, песен или каквато и да е форма на изкуство да се хареса на 100% от хората.

За мен CD Projekt Red правят добри отворени светове заради това, че имаш мотивация да обикаляш и да намираш всякакви неща. За мен това е изключително важно. Просто отиваш някъде и почваш да тършуваш с идеята, че ще има нещо яко. Я предмет, я нещо друго. Противно на Ubisoft-ския подход, при който всички points of interest са отбелязани изрично на картата и просто няма особено удоволствие да намериш нещо сам. С киберпънк обстановката и обещанията за повече вертикалност на мащаба ми се струва, че могат да се получат добре нещата. Но и може CD Projekt Red да си повярват прекалено много и да не се получи идеално играта. Кой знае.

П.С. The Order 1886, колкото и да е петчасов и въпреки хейт ревюто за него продължавам да го помня в детайли. Което, мисля, си е сериозно постижение само по себе си. Все си мисля, че трябваше да се направи една "истинска" игра в тази вселена и с този енджин, ама Sony реши да не дава втори шанс на това студио.

LethianDream avatar
LethianDream
27 август 2019
Рос, нямам идея докъде съм в Бичъра, Псето много точно е усетил какво исках да кажа, на Барона линията е толкова скучна и безинтересна, нищо общо с красотата и магията на The Order А не е да не съм пробвал да играя Уичъра. Сядам и си казвам- айде играта е супер, велика, GOTY, почвам я, и всеки път я спирам и си викам: Братле, защо се мъчиш? Това е все едно да си пусна Тита, след като я слуша цяла България, а не Дезълейт и Корози, които бас ловя, не си ги чувал и няма да ги чуеш никога.
НЕ СТАВА! Не става да се мъчиш. Просто Уичъра не е моята игра. И ако ще 3000 часа да са сюжетните й линии, за мен е феноменална, непоносима скука. А обичам фентъзи, мамка му. Казвал съм и преди, че умирам за фентъзи игра тип Dragon's Dogma или KoA: The Reckoning. Не е да кажеш: тоя си играе Кол ъф Дюти или батъл рояли, затова не може да оцени НАЙ-ВЕЛИКАТА игра ))
nightwarrior avatar
nightwarrior
27 август 2019
Проблемът ви е, че май не се разбирате. rosniak изтъква часовете като плюс, точно щото смята, че е добре направено. Тоест не смята че играта е добра, щото е дълга, а смята че е добра, а дължината е бонус.

Аз също нямам проблем с къси игри, напротив, харесват ми, когато са направени добре, щото кефа е концентриран.

С The Order проблемът не ми беше, че е кратък, а че е претупан. Страхотен сетинг, хубава графика, любопитно(поне в началото стори), за жалост репетативен геймплей, повтаряеми qte босове. Не случайно му викам прекрасно тек демо. И да, ще го помня, щото вселената на играта ме кефи и ме е яд, че така я представиха.

Не съм съгласен за куест линията на Барона, тя си беше като част от книгите. Морално сива, без верни/грешни решения, с последствия. Добре беше изтъкана.

KoA ми е любима и ме е яд, че никога няма да видим продължение, но сравнението е неуместно. Макар и двете дефакто да са RPG, геймплея на KoA e по-скоро spectacle fighter в single player mmo.

Псето е прав, дори игри/филми дето широката публика ги оценява за добри, все няма да се харесат на някого, нормално е. Ти си така с W3, aз имам особено мнение за GTAV и т.н.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл