hategame logo
NBA 2K21 с реклами на зареждащите екрани
пуснато на 19 октомври 2020 от pseto
nba 2k ads
Реални реклами, намиращи се на зареждащите екрани на NBA 2K21, са били добавени наскоро чрез пач. От видеото под статията можете да видите за какво става дума. Но накратко – докато чакате играта ви да зареди е възможно да се „насладите“ на реклама... която няма как да спрете.

Интересно е, че подобно нещо досега в баскетболната игра липсваше. Рекламите биват добавени към месец и половина след пазарната премиера на NBA 2K21.

Тази спортна поредица на 2K винаги е била известна с агресивните си методи за допълнително печелене на пари – освен пълната пазарна цена на заглавието, естествено. Критики за микроплащанията има от години. Но 2K изглежда нямат намерение да променят нищо.

Рекламите сега идват в интересен момент. Именно NBA 2K21 се превърна в първата игра, която обяви новата цена на next-gen заглавията – 70 долара в САЩ и 80 евро на нашия континент. Take-Two, собствениците на 2K, оправдаха хода с нарастващите цени на гейм разработката. Но ето, че освен по-висока цена, NBA 2K21 за PS5 и Xbox Series S/X ще има и микроплащания, и реклами на зареждащите екрани...

Коментари
logout avatar
logout
21 октомври 2020
Тази година спортните серии са пълна подигравка с геймърите.
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
21 октомври 2020
Ако не ме лъже паметта, 2K имплементираха същото нещо в предишното издание на NBA 2k (или WWE?), но след недоволство от страна на феновете го махнаха. После 2k почнаха да се оправдават, че това е било някакъв bug
Rostik79 avatar
Rostik79
21 октомври 2020
Да бе, тази новина май два пъти излиза. Преди няколко месеца за същото се говореше - рекламни спотове в паузите или нещо такова. Може и за друга игра да е било, но пак спортна беше.
nightwarrior avatar
nightwarrior
21 октомври 2020
Точно в НБА на 2к беше. Само не помня 2к20 или 2к19 беше.
pseto avatar
pseto
21 октомври 2020
И аз имам спомени, че нещо такова бяха вкарали преди. Просто опипват почвата, както сме коментирали вече. Те така стават нещата, лека-полека, не могат да ти го вкарат от раз.

Пуснали са някакво супер странно съобщение по темата, което звучи точно като извинение на български политик - уж извинение без извинение вътре. Доколкото аз разбрах било бъг, че рекламата се показвала точно на този екран (от което следва, че рекламата все пак трябва да се показва, но не на този, а на друг екран).


Както съм казвал много пъти, 2K са един от най-гнусните разпространители днес. Винаги ми е било интересно как не получават толкова хейт, колкото EA да кажем. Може би просто EA са по-големи и ядат големия хейт.

Panthers avatar
Panthers
21 октомври 2020
Беше за UFC на ЕА. Те пробваха и го махнаха след недоволството.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
23 октомври 2020
Най-големият проблем от цялата работа, е че такива практики тепърва ще продължават. Ще продължат разработчиците да се правят на луди, докато просто всички които играят тези игри ще си кажат "ми ок" и ще спрат да скандират против това. Така си беше и с микроплащанията. Сега вече се възприема като нещо нормално. И забавното е, че в съобщението не казват, че ще махнат рекламите, ами ще ги пльоснат на друго място.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл