hategame logo
NES Classic Edition с 1.5 милиона продажби
пуснато на 02 февруари 2017 от pseto
nes classic edition 1
Wii U беше пазарен провал – това е безспорно. Не същото може да се каже обаче за NES Classic Edition – миниатюрният вариант на класическото 8-битово Nintendo, които доста от нас помнят от най-ранните си години.

Конзолата беше обявена миналата година, като се появи в продажба в края на 2016-та. И продажбите изглеждат страхотно – над 1.5 милиона. Едно сериозно постижение за устройство, базирано на близо 32-годишна към днешна дата конзола.

Интересно е да се отбележи, че с NES Classic Edition имаше производствени проблеми. Тацуми Кимишима, президентът на Nintendo споделя, че някои от чарковете на устройството са били „много трудни за намиране“. В резултат на много пазари имаше трудности с предлагането при високото търсене.

Тъй или инак NES Classic Edition се харчи, а и ще продължи да се продава. Производството на конзолата далеч не е спряло, като се очакват нови бройки от нея в близко бъдеще.

Що се отнася до NES Classic Edition, платформата се продава с 30 от най-популярните класики на 8-битовото Nintendo. Редно е да се отбележи обаче, че няма опции за сдобиване с повече игри – единствено тези са вградени в платформата.

Коментари
igra4 avatar
igra4
03 февруари 2017
Аз мойто го пазя, ама последно малко трудно тръгваше, но нормално като NES-a ми е от 1997, а последно го пусках преди 2-3 години мисля.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
03 февруари 2017
Изтрит коментар
pseto avatar
pseto
04 февруари 2017
Аз като помня колко (неофициални) 8-битови Nintendo-та смених... десетки. Едно време си купувах Терминатори през 2-3 седмици от Илиянци, чупеха се като стой та гледай. Цяло чудо си е нещо да изкарва десетилетия.

(Всъщност доколкото помня джойстиците се трошаха на ужас, самите конзоли бяха доста по-големи стабиларки.)

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл