hategame logo
Nintendo ще залага на външна гейм поддръжка за Switch
пуснато на 09 февруари 2017 от pseto
nintendo switch 4

Една от основните причини за провала на Wii U беше малката поддръжка от външни гейм компании – онези, които не са под шапката на Nintendo. Тук спор едва ли има. Очевидно е, че японският гигант осъзнава ясно това, тъй като се кани да действа по съвсем различен начин с новата си платформа Switch.

„Още от началото на разработката на Switch целяхме да създадем среда, в която множество различни външни разработчици имат възможността лесно да адаптират софтуера си“, казва Шиня Такахаши, директор в Nintendo. Той дава примери с популярни двигатели като Unity и Unreal Engine, които се поддържат свободно от Switch.

Такахаши добавя, че е оптимизиран и процесът, позволяващ портването на разработени за PC игри като цяло. Което също звучи като добра новина за Switch.

Сега остава да видим единствено колко бройки ще продаде устройството. При висока популярност можем да сме сигурни, че външните студия ще пускат портове за Switch. В противен случай... е възможно да се повтори съдбата на Wii U.

Коментари
igra4 avatar
igra4
10 февруари 2017
Дано излезе читава конзола, ако има добри външни ексклузиви бих си я взел, щот игри като Марио и в тоя стил, колкото и да са добри няма да мога да изтрая.
pseto avatar
pseto
10 февруари 2017
Трябва да има разнообразие - при всяка една платформа. Не става да се залага само на едно и също. Цветните игри на Nintendo... окей, ама трябва повече. И аз бих се замислил при повечко поддръжка, ама едва ли ще е толкова солидна.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл