hategame logo
Онлайн поддръжката на Halo игрите за Xbox 360 приключва догодина
пуснато на 22 декември 2020 от pseto
halo wars 2
Онлайн поддръжката на всички Halo игри, които могат да се играят за Xbox 360, ще приключи догодина. Новината идва от 343 Industries, които отговарят за серията в последните години (включително и за игри, разработени от предишните нейни титуляри – Bungie).

Засегнатите заглавия са 7 на брой. Те са:

-Halo: Reach;
-Halo 4;
-Halo 3;
-Halo 3: ODST;
-Halo: Combat Evolved Anniversary;
-Spartan Assault;
-Halo Wars;

В дълго съобщение 343 Industries изказват съжалението си, че ще трябва да преустановят онлайн поддръжката на всички тези продукти. Посочва се обаче, че броят на Xbox 360 потребителите намалява постоянно, а вече е настъпил момент, в който усилията на компанията да държи живи подобни стари версии не е обоснован с оглед на скромния брой геймъри, останали за платформата.

Xbox 360 спря да е актуалната конзола на Microsoft през 2013 година, когато излезе Xbox One. След дебюта на Xbox Series S/X устройство като Xbox 360 изглежда като истинска реликва. Въпреки това поддръжка все още има и ще е така до декември 2021-а. Именно тогава посочените 7 игри горе няма да могат да се играят в мулти.

Коментари
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
23 декември 2020
Поне на PS3 онлайна беше безплатен, и дори до ден днешен се намират доста играчи в по-популярните заглавия. Представям си как сървърите изглеждат като призарчни градове с този платен онлайн на 15 годишната конзола, логично е да се закрият колкото и кофти да звучи.
sauron93 avatar
sauron93
23 декември 2020
И новият модел който дойде със пс4 не е лош. За 80 лв на година възможност за онлайн игра и всеки месец получаваш 2 игри безплатно. Пс3 е истинска легенда със игрите си.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
23 декември 2020
То едната причина, поради която Сони минаха към платен модел, е заради хакването на PSN през 2011 г. Уж имало повече защита в платения модел, ама доколко е вярно, не знам.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл