hategame logo
PES преименуван на eFootball, става безплатен
пуснато на 21 юли 2021 от pseto
efootball
Серията Pro Evolution Soccer се сдоби с ново име и нов пазарен модел. От тази година нататък франчайзът ще носи названието eFootball, като освен това футболното заглавие на Konami ще е free-to-play.

Да, точно така. Акцентът ще бъде основно на мултиплейъра и вероятно режима myClub (ако не бъде преименуван), като eFootball ще се издържа изцяло от микроплащания. Те ще включват не само купуването на повече завъртания на ролетката за футболисти, но и модерни екстри като battle pass-ове.

Другата голяма новина е, че графичният двигател на eFootball ще е нов. Последните 6 издания от серията бяха базирани на Fox Engine, но новото ще ползва Unreal Engine. Вероятно след отделянето на Kojima Productions няма кой да поддържа качествено Fox Engine, заради което бива преминато към един от двата най-популярни енджина днес (наред с Unity).

eFootball ще е наличен за богат асортимент платформи - PC, настоящото и предходно поколение на Xbox и PlayStation, но също така и мобилни устройства с iOS и Android. Обещава се пълна кросплатформена поддръжка... която ще е интересно да видим как ще изглежда тя.

За онези, които очакват сингъл режими има добра новина - такива ще са налични в eFootball, но ще дойдат известно време след премиерата на играта като платено DLC.

Коментари
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
02 август 2021
Още една култова поредица унищожена от Konami, наред с Metal Gear Solid, Silent Hill, Contra и Castlevania...
Наясно съм, че те са корпорация с цел да принтират пари, но нужно ли беше да правят всичко това? Игрите им по-малко приходи ли генерират спрямо "pachinko" машините?
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
02 август 2021
Още една поредица в "киреча". Assassin's Creed,сега PES,скоро и други. Тези л***а free to play,live as a service и тям подобни,трябва със закон да ги забранят,но няма как да стане за съжаление.
LethianDream avatar
LethianDream
03 август 2021
Дъното. Жалко, разчитах, че ще има поне един конкурент на флипера FIFA. Лъгал съм се.
HighFist avatar
HighFist
03 август 2021
pepito avatar
pepito
03 август 2021
Колкото и банално да е - не е луд тоя дето яде баницата... ЕА го показаха как се печелят милиони с минимални/нулеви усилия, а сега и други искат парче от баницата.
Бил съм свидетел как в подобни големи компании, разработващи дадени продукти, в случая игри, хората които вземат решения се интересуват само и единствено от максимални финансови резултати на всяка цена и нямат АБСОЛЮТНО никаква връзка и представа как се разработва съответния продукт, "правят там някакви игри" е най-честото обяснение и дори не знаят имената на игрите, от които им идват милионите. Срещи с подобни типове минават без нито намек за обсъждане на геймплей, технически подробности и т.н. всичко е свързано с прогнози за печалба, реклами, платени ревюта, прикрити зад засукани адвокатски/финансови термини и т.н.
Отделно се налагат безумни срокове и таргети на хората под тях, заплахи от уволнения и др без никаква представа и събразяване с мащаба на конкретния проект... Затова и като чуя ААА игра и ми се повръща....
logout avatar
logout
04 август 2021
Като във всяка една корпорация. За съжаление това е днешната действителност и докато има достатъчно потребители да си плащат за да печелят или да изглежат уникални в игрите, и това е много печеливш модел, ще е така.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл