hategame logo
PUBG Mobile с 226 милиона долара приходи за месец
пуснато на 10 юни 2020 от pseto
pubg mobile 2
PUBG Mobile е била най-популярната мобилна игра през май. Данни черпим от традиционно изследване на компанията Sensor Tower.

Както обикновено то не се позовава на официални данни, понеже доста от компаниите в мобилния сегмент не споделят подобна информация. Вместо това се правят изчисления, базирани на свалянията, броят играчи, времето, прекарано в заглавието и т.н.

Според тях PUBG Mobile е докарал 226 милиона долара приход за миналия месец - числото е общо за Android и iOS. На второто място с почти същите приходи се нарежда Honor of Kings. И двете игри записват растеж от над 40% на годишна база.

В топ 5 пък влизат Robox, Monster Strike и Coin Master.
Ако говорим за разбивки по платформи, Honor of Kings е на първо място в iOS, а PUBG Mobile - на второ. При Android обаче Honor of Kings дори не е в десетката, а пък PUBG е на осмо място.

Тъй или инак подобни изследвания ни показват какви пари се развъртат в мобилния сектор. Не е случайно, че много компании се опитват да се установят в него - но конкуренцията е свирепа и това не е никак лесно.

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
11 юни 2020
/Нещо се рестартира компа докато пиша и се дублираха постовете при редакция/
Rostik79 avatar
Rostik79
11 юни 2020
Сигурно първите 5-6 мобилни игри по приходи бият целия конзолен+PC пазар за същия период.
Аз в същото време пък не познава нито един човек, който да гейми сериозно на мобилно устройство, че и да плаща с транзакции.

***

Всъщност позинтересувах се и попаднах на тази статия от края на 2019:
https://www.ironsrc.com/blog/mobile-gaming-industry-trends-in-2020/

Според нея приходите за 2019 само от мобилен гейминг (смартфони и таблети) е 68,5 млрд. Към момента около 60% от целия геймърски пазар се пада на мобилките. Останалите 40% се делят приблизително поравно между конзоли и компютри.

nightwarrior avatar
nightwarrior
11 юни 2020
Не е случаен хода на Близард с Диабло, а и на активижън с CoD. Огромен е пазара щото не всеки има конзола или прилично РС, но почти всеки има смартфон.

Приходите са както от реклами, така и от микроплащания. А и те хващат пазар от хора, които никога не биха минали към РС/конзола. Масово от играещите на телефони сами не се считат за геймъри. Не случайно механики като lootbixes, чакане за отключване(или плащаш) навлязоха и при нас. На мобилния пазар вече показаха, че са успешни.

pseto avatar
pseto
11 юни 2020
Rostik79, при положение, че според статистиките плащащите за мобилни приложения са 2%-5%, като 5% е някакъв рядко срещан максимум, в общия случай е 2%-3%, то съответно шансът да познаваш някой, който да плаща е пак толкова. Всъщност можеш да го разделиш на 2 тоя процент, щото сме балканци и хич не обичаме да даваме пари за каквото и да е. Та всичко си е в реда на нещата.

Уловката е, че тези 2-3%, дето плащат, наливат яко пари, понякога стотици долари месечно, а понякога и хиляди. Именно заради това толкова компании са склонни да покажат среден пръст на болшинството геймъри в полза на малкия процент, който ще дава яко кинти.


Между другото ако говорим за PC, и там огромен процент от приходите идват от free-to-play игри и то разни азиатски, дето европейците не сме ги и чували. Примерно CrossFire, едва преди 2-3 години като писах някаква статия разбрах, че това е една от най-касовите игри. А това си е някакво азиатско дебилие, кръв клонинг на първия Counter-Strike. Като цяло free-to-play, или по-точно pay-to-win, ти е господарят на пазара.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл