hategame logo
Римейкът на Resident Evil 3 с над 2 милиона продажби
пуснато на 14 април 2020 от pseto
resident evil 3
Да, бизнесът с римейкове е повече от добър. Особено пък за Capcom. Пуснатата по-рано през месеца преработена ревизия на Resident Evil 3 е успяла да продаде над 2 милиона бройки.

Данните се отнасят за първите 5 дена от излизането на играта в продажба за всички платформи, на които е налична – PC, PS4 и Xbox One. Друг интересен момент е, че половината продажби са били дигитални – което показва, че дори и по време на пандемия немалък брой хора предпочитат физическите ревизии (очевидно ако говорим за конзоли, разбира се, защото при PC дигиталният сегмент доминира сериозно).

Все пак Resident Evil 3 Remake се харчи по-зле от излезлият миналата година Resident Evil 2 Remake. В рамките на 5 дни той записа 3 милиона продажби.

Иначе оригиналните версии на двете игри се харчеха по-добре. Двойката може да се похвали с близо 5 милиона продажби, а тройката – с 3.5 милиона. Но тези числа се отнасят за цялото време, в което заглавията са били в продажба, а не само 5 дни.

Наскоро пък се появиха слухове, че се готви и римейк на Resident Evil 4. Доколкото той не е потвърден, то изглежда въпрос на време да го видим в продажба.

Коментари
Veluvian avatar
Veluvian
16 април 2020
Хм... Code Veronica изглеждаше логичния нов римейк, ще видим... Capcom няколко години уловиха гребена на вълната, сега вълната ще започне да се смалява. Ще видим какво ще им се случи след заслужените хвалби.
pseto avatar
pseto
17 април 2020
Той и Resident Evil 7 се оказа успешен като концепция, така че поне с тази серия са си окей Capcom. Иначе е ясно, че ще направят римейкове на всичко, щом се харчи така добре.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
17 април 2020
Няма лошо при положение, че се създава изцяло нова игра, а не ремастър. Не че има как да се направи прост ремастър на игри от PS1 ерата. Факт е обаче, че Capcom дръпнаха напред през последните няколко години, с RE7, DMC5, и сега с римейковете. Дано алчност и желание за повече пари не ги погуби.
pseto avatar
pseto
20 април 2020
Дам, така е, на античните енджини и да хвърлиш пласт боя, няма да помогне много. Това едно на ръка, другото е, че немалко от тях не е ясно доколко могат да се модифицират. Вероятно хората, дето са ги писали, отдавна са се пенсионирали и сега цъкат игри само за кеф.

Не знам обаче при игри като Resident Evil 3 колко се губи от "превода", аз не съм играл тройката едно време, тъй че не мога да направя сравнение с тази новата. Приятелката има база за сравнение и е доволна от играта.

The_Final_Cut avatar
The_Final_Cut
21 април 2020
А Dino Crisis, кога? Аман от зомбита, дайте малко рептили!
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл