архиви

Scalebound спрян

написана от pseto на 10 януари 2017

scalebound 2Scalebound. Това е името на първата голяма игра, спряна през 2017 година. Новината бе потвърдена тъкмо вчера от Microsoft.

Причината? Както винаги не бива обявена в прав текст. Имаме поредното официално изказване на килограм в духа на „След внимателно обмисляне на ситуацията Microsoft реши да спре разработката на Scalebound”.

Малко по-разговорлив е Фил Спенсър, шефът на Xbox дивизията, който разкрива, че „решението е добро за притежателите на Xbox One”, но не казва защо точно.

Всъщност от известно време насам Scalebound изпадна в периферията. На E3 през 2015 година видяхме геймплей, който очевидно беше доста ранен и фреймрейтът беше ужасен. Но там можехме да видим основната концепция на играта – приключенско RPG, в което главният герой е съпътстван от огромен дракон, който му помага в битки. Демото не беше супер впечатляващо, но показваше потенциал.

Можем само да гадаем къде нещата са кривнали от онзи момент насам. Най-вероятно Scalebound чисто и просто не е предлагал нужното съдържание, за да впечатли Microsoft.

С което можем да кажем – жалко. Винаги е кофти, когато игри, разработвани по няколко години биват спирани. Все пак от разработчиците Platinum чакаме още една голяма игра тази година – Nier: Automata. Дали пък това заглавие няма да се окаже изненадващ хит?

Още по темата

Ето как изглежда Xbox One ексклузивката Scalebound
Xbox One ексклузивката Scalebound отложена
Продуцентът на Scalebound напуска Platinum


Включи се в дискусията

Коментирай като госткоментари