архиви

Scalebound спрян

написана от pseto на 10 януари 2017

scalebound 2Scalebound. Това е името на първата голяма игра, спряна през 2017 година. Новината бе потвърдена тъкмо вчера от Microsoft.

Причината? Както винаги не бива обявена в прав текст. Имаме поредното официално изказване на килограм в духа на „След внимателно обмисляне на ситуацията Microsoft реши да спре разработката на Scalebound”.

Малко по-разговорлив е Фил Спенсър, шефът на Xbox дивизията, който разкрива, че „решението е добро за притежателите на Xbox One”, но не казва защо точно.

Всъщност от известно време насам Scalebound изпадна в периферията. На E3 през 2015 година видяхме геймплей, който очевидно беше доста ранен и фреймрейтът беше ужасен. Но там можехме да видим основната концепция на играта – приключенско RPG, в което главният герой е съпътстван от огромен дракон, който му помага в битки. Демото не беше супер впечатляващо, но показваше потенциал.

Можем само да гадаем къде нещата са кривнали от онзи момент насам. Най-вероятно Scalebound чисто и просто не е предлагал нужното съдържание, за да впечатли Microsoft.

С което можем да кажем – жалко. Винаги е кофти, когато игри, разработвани по няколко години биват спирани. Все пак от разработчиците Platinum чакаме още една голяма игра тази година – Nier: Automata. Дали пък това заглавие няма да се окаже изненадващ хит?

Още по темата

Quantum Break, Scalebound, Crackdown 3 може и да имат PC версии
Scalebound щял да помогне Xbox One да се продава по-добре
Xbox One ексклузивката Scalebound отложена


Включи се в дискусията

Коментирай като госткоментари