hategame logo
Sony и Microsoft обмислят различни от Китай варианти за производство
пуснато на 05 юли 2019 от pseto
xbox one ps4
Sony и Microsoft обмислят начини да изместят част от поръчките си на гейм хардуер извън Китай, става ясно от материал на изданието Nikkei. Причината? Отново тя е свързана с администрацията на Тръмп и търговската война с Китай.

Наскоро бяха въведени нова доза мита, обхващащи и гейм хардуера. Те се отнасят за всички устройства, произведени в Китай. А както добре знаем именно от най-многолюдната страна идват практически всички джаджи.

Заради митата се очаква печалбите от хардуер да спаднат (или да се наложи вдигане на цените). Опции, които едва ли се нравят на Microsoft и Sony. Особено и в контекста на новото конзолно поколение, което почти сигурно ще дойде през есента догодина.

Все пак варианти има. А именно – изместване на тази част от производството, която ще се продава в САЩ, извън Китай. Тепърва предстои да научим към кои дестинации клонят Microsoft и Sony.

Не само тези гиганти обмислят подобни ходове. И други компании предпочитат да се подсигурят – особено и ако се стигне до преизбирането на Тръмп за втори мандат. Което със сигурност означава продължаване на търговската война със САЩ.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл